Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2010 15 yıl İran’ı suçlamak işimize geldi 1990’da öldürülen gazeteci Çetin Emeç’in eşi Bilge Emeç, Vatan gazetesinde Sanem Altan’a “Ben Atatürkçü, orduyu seven, vatanperver bir kadınım. O yüzden suikastı İran yaptı demek işime geldi sanırım. O günkü İçişleri Bakanı Aksu’yu suçluyorum” dedi. Aksu yanıtladı: Duygusal konuşmuş. Suadiye’deki evinin önünde 7 Mart 1990’da uğradığı bir suikast sonucu öldürülen Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç’in eşi Bilge Emeç, Vatan gazetesinden Sanem Altan’a verdiği röportajda, “İran yaptı demek işime geldi sanırım” dedi. Devletin cinayetin üzerine yeterince gitmediğini söyleyen Bilge Emeç, “Yakalanan katilin gerçek olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu. Katilleri yakalanan Ahmet Taner Kışlalı’nın kardeşi Mehmet Ali Kışlalı ise, “Kardeşimin katilleri yakalandı. Bu konuda şüphem yok” dedi. ‘Aksu’yu suçluyorum’ Dün yayınlanan röportajda Çetin Emeç’in eşi Bilge Emeç cinayetten sonra ilk kez konuşarak cinayetle ilgili kuşkularını dile getirdi. Bilge Emeç devletin bu cinayeti çözmek için yeterli çabayı göstermediğini ileri sürerek, “İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’yu suçluyorum. Emniyet Genel Müdürü’nü suçluyorum. Çözmemek için uğraştılar sanki. Çözmemeye programlıydı her şey” dedi. Cinayetle ilgili olarak yakalanan ve mahkûm olan kişiler konusunda da şüpheleri olduğunu söyleyen Bilge Emeç, “Katilin bulunması çok önemli değil. Yakalanan katilin de gerçek olduğunu düşünmüyorum. Tetikçiyi yakaladılar güya” diye konuştu. ‘Vatanperver bir kadınım’ Çetin Emeç’in öldürülmeden önce dinle ilgili yazdığı yazılardan dolayı tehditler aldığını söyleyen Bilge Emeç “Bu nedenle hep İran dedik, dinciler dedik” dedi. Bu konuda şimdiye kadar devleti suçlamadığını söyleyen Bilge Emeç kuşkularını şöyle dile getirdi: “Ben Atatürkçü, orduyu seven, vatanperver bir kadınım. O yüzden hep İran demek işime geldi sanırım. İran’ın yaptığına inanmak istedim.” ‘Resmen göbek attılar’ Erol Simavi’nin kendilerine vefasızlık yaptığını söyleyen Emeç, “Bizi hiç aramadı. O gün bile” dedi. Suikasttan bir yıl sonra Sedat Simavi Ödül törenine davet edildiğini anlatan Emeç, Çetin Emeç’e ödül verileceğini zannederek gittiğini ancak ödül verilmediğini belirterek, “Belma Simavi, Alev, Ertuğrul Özkök ve eşi Tansu... Resmen önümde göbek attılar. Bütün gece ağladım” dedi. Kışlalı: Katillerden kuşkum yok Ankara’da evinin önünde aracına konan bir bomba ile öldürülen Ahmet Taner Kışlalı cinayetinin de katilleri yakalanarak mahkûm olmuştu. Kışlalı’nın kardeşi Mehmet Ali Kışlalı ise cinayetin faillerinin yakalandığını ve bu konuda bir kuşkusunun olmadığını söylüyor. Kışlalı cinayetini kimlerin istediğinin belli olduğunu söyleyen Mehmet Ali Kışlalı Taraf’a yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Kardeşim cumhuriyetin kazanımlarına inanan ve onun bayraktarlığının yapan bir insandı. Bu nedenle öldürüldü. Kimler tarafından yapıldığı biliniyor. Bu kişiler mahkûm oldular. Bir kısmı cezasını çekti çıktı. Bir kısmı da yatıyor benim bildiğim.” Kaynak: -http://www.taraf.com.tr/haber/47091.htm-
Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2010 15 yıl İran cinayetlere kesinlikle alet olmuştur diye düşünüyorum. Çıkarlar örtüşüyor çünkü. Bu işler hep taşeronlara, maşalara yaptırılır. Ellerini bu işlere bulaştırmazlar. Örgütler, kurar ve salarlar, sonucu izlerler, sonucu da genellikle alırlar. Alamazlarsa yeni örgütlemelere girişirler. Gizli servislerin işi, tam olarak bu işler çünkü. O değil de, Danıştay, Cumhuriyet gazetesi, rahip ve Hrant Dink cinayetlerinin Ergenekon davasına kanıt olmak üzere bu davayı açmak için hazırlananlarca kurgulanmamış olduğunu nerden biliyorsunuz? Tıpkı Mumcu, Kışlalı, Hablemitoğlu, Bitlis, Okkan ve daha bir çok cinayetler gibi hepsi asimetrik psikolojik savaşın hazırlık aşamaları idiyse, olmadığını nerden biliyorsunuz? Üç Aselsan mühendisinin arka arkaya önemli projelerle uğraşırken üstelik, intiharları, bir polis üst düzeyin çok ama çok şüpheli intiharı, hatırladığıma göre elinde barut izi bile bulunmadan intihardır diye kapatılmıştı, bütün bunlar neyin nesi diye hiç aklınıza geliyor mu? Faili meçhul bırakmamışlar... Sevsinler... Tabii tabii, faili meçhul değil. Şeytan aleyhillanenin işleri hepsi. Kıyamete kadar insanlığa rahat huzur vermeyeceğim diye ant içmiş ya! Ah seni gidi seni şeytan! Burnuna pıt senin!
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.