Φ Hocam Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2005 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2005 Ümmet Kavramı Artık Geçerli Olamaz Müslüman olmak*, insanları birbirine bağlayabilir ama artık ülkeleri birbirine bağlayan bir vasıta değildir.Her ne kadar bu günlerde çok tartışılsa da;Ulus olmak artık önemlidir Osmanlıyı incelersek görürüz;Milli Mücadele'de Kemalistler ile Bolşevikler ittifak yaparken,İslam dünyası da emperyalizmin baskısı altındadır.Fas Cezayir,Tunus,Libya,Mısır,Hindistan,Suriye ve Irak Müslümanları,kendilerine önderlik edecek bir gücün arayışı içindedirler.Hatta emperyalizme karşı ortak bir cephenin oluşturulması,en büyük dilekleridir.Dönemin en güçlü emperyalist devleti olan İngiltere'nin,İslam coğrafyasındaki sömürüsü ve uygulamalarıda,müslümanların tepkisini şiddetlendirmektedir.İngiliz başbakanı Lloyd George'un 26 Şubat 1920 tarihinde Avam kamarası'nda söylemiş olduğu''...Biz dünyanın en büyük İslam Devletiyiz.Britanya imparatorluğu'nun nüfusunun dörte biri Müslümandır''(1) şeklindeki sözler,İslam dünyasındaki İngiliz egemenliğinin açık kanıtıdır.Osmanlının artık fiilen bittiğininde başka acı bir kanıtıdır...(Bu paragraf;Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi 1/2,YÖK yayınları.Alındı) Cumhuriyet rejimi içinde İslamın herhangi bir zararı yoktur. Dünya Tarihi incelendiğinde;Dil, din, ırk, tarih, coğrafya açısından ortak olan ülkeler tarihte güçlü devletler kurmuştur.Ancak çelişki gibi görülse de bir toplumu oluşturan bireylerin ve grupların dil, din, ırk, tarih, coğrafya açısından farklı kökenlerden gelmesine dayanan çokkültürlülük, tek bir siyasal birim halinde ve ortak sınırlar içinde yaşayan toplumlarda söz konusudur.İşte bu ortak şemsiye Cumhuriyettir.Artık Globalleşme ile ülkeler, Çokkültürlü devletlere dönüşmektedir yada çokkültürlü olduklarını itiraf etmek zorunda kalmışlardır. Yukarıda bahsi geçen öğelerden(Dil, din, ırk, tarih, coğrafya) sadece birine dayalı devletler artık ayakta duramaz.Çünkü bu kadar farklı mozağiye sahip bir konjuktürde sadece tek bir öğenin hegomanyası artık mümkün görülmemektedir.Haa İranda Din sadece Din ögesi ile bir devlet yok mudur tabii ki vardır ama nasıldır yorum sizin...Devlet olmada Ortak payda Cumhuriyettir. Herhalde, ırk gibi, din gibi, mezhep gibi, özellikle mikromilliyetçilik akımları çerçevesinde birleştirici olmaktan çok ayırıcı işlev yapan kavramlara dayalı bir milliyetçilik değil, vatandaşlık bilinci gibi, topyekün kalkınma atılımı gibi bütünleştirici anlayışlar üzerine kurulu milliyetçiliğe dayalı bir ulus-devlet başarılı olacaktır.(Asla Irkçılıga dayanmayan) Konunları dine dayalı olan devletler kısa bir zaman sonra memleketin ve ulusun gereksinimlerini karşılayamazlar(Uygulanmaya kalktığımızda o çağa (1400 yıl evvelin Arabına gideriz).Çünkü dinler,değişmez hükümleri açıklarlar yaşam yürür,gereksinimler hızla değişir.Dine dayalı kanunlar,ilerleyen yaşam sürecinde biçimden ve ölü sözcüklerden fazla bir anlam içermezler.Değişmemek dinler için bir zorumluluktur.Bu nedenle dinlerin yanlızca bir vicdan işi olarak kalması,çağımız uygarlığının esaslarından ve eski uyğarlıkla yeni uyğarlığın ayırmaçlarından biridir. Bu yüzden seriat çağımızın hukuk hükmü olamaz.Kuran'ın felsefesi(Her zaman geçerlidir) bize yeterde artar bile. Aynı zamanda Atatürk'ün devrimleri açıktır, koyduğu yasalar bu gün bile halk iradesi ile değiştirilip geliştirebildiğinden DİN DEĞİLDİR. Atatürk devrimlerinde eskinin kul kimliği vatandaşa,ümmet kimliği ulusa dönüştürüldü... Peki artık geçerli olan devlet modeli nedir?İnsan hakları ve katılım beklentilerini tüm vatandaşlarının tüm etkinlikleri için ilke kabul edecek bir devlet. Muhammet peygamber döneminde Müslümanlık küçük bir toplulukken sonra büyümüş. Muhammet peygamberin ölümünden sonra bir çok ülke Müslümanlığı kabul etmiştir. O yüzden milyarlık İslam alemi minicik İsrail ile baş edemedi**,baş edemez.Bu günkü İslam ülkeleri neredeyse milyarlık ‘’GÜRUH’’tur.Hilafet yine devletler olduğu sürece İslamı bir çatı altında toplayamamıştır.Osmanlı hilafeti elinde bulundurdu ancak Çanakkale,kurtuluş savaşında Müslüman devletler bizim için ölmedi.Arkamızda oldu ama fırsattan yararlanıp 2 puan almak hevesiyleydi. Ulus olma kavramı tarihte dinlerden önce de vardı sonrada olmaya devam etmektedir.Ancak Ulus olma kavramı zaman içinde çeşitli değişimlere uğruyaramıştır.Kafa tası milliyetçiliği de artık radikal bir düşünce şeklinde vardır.Ulus kavramında aynı toprak ve bayrak altında yaşayan,halkının çıkarını düşünen, herkes anlaşılmalıdır. Avrupa Rönesans ile bunu başarmış,Biz cumhuriyet ile.Avrupa birliği’de küçük ülkeler sindirilecek İNGİLTERE FRANSA ALMANYA ITALYA ...gibi güçlü ülkelerin kimliklerinden taviz vermesi söz konusu değildir. Vatikan olayına gelince misyoner faaliyetlerle geri kalmış ülkelere Hıristiyanlığı pompalayıp sömürgeleri haline getirmek ve bu kisve altında, ASIL AMACI Kİ ,ÇOĞU AVRUPALI İNCİLE İNANMAZ batı medeniyetini üstün kılmaktır. Yoksa İncil’e gerçekten inansalar İncil’in şiddet içermediği herkesçe bilinen bir gerçektir. Ancak Türkiyedeki müslümanları birbirine bağlar.EN GÜZEL İSLAM ÜLKEMİZDE YAŞANMAKTADIR: (*)İş ülke çıkarı oldumu İslam tarihi boyunca birbirleriyle soğuk yada sıcak savaşlar yapmışlardır.Ulusal çıkarları söz konusu olunca,Amerika ve Batılı diğer ülkelerle birlik olup, birbirlerine karşı askeri ve ekonomik güç uyğulamışlar.. (**)Alenen Devlet Terörü yapan İsrailli lanetliyorum. Not:Ben cumhuriyet forumunun editörüyüm,sizlerde forumumuza beklerim.Ancak adres vermiştim herhalde yanlışlıkla oldu yada nereye ascağımı bilemediğimden kural ihlali yaptım.Teşekkürler. Saygılar Hocam Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2005 Mustafa Kemal, bir ulusun varligini ortaya koyan tarihi vakalri 6 madde ile aciklar: A- Siyasi varlıkta birlik B- Dil birliği C- Yurt Birliği D- Irk ve menşe birliği E- Tarihi karabet F- Ahlaki karabet Görüldügü gibi alti maddenin icinde din ve ümmet kavrami gecmez. Atatütk ün din ve ümmetciligin uluslari birlestirdigi, kardes yaptigi kandirmacasinin tam tersi, dinin bu konularda asla yapistirici ve birlestirici rolünün olmadigini da kendi el yazmalarinda söyler. Ayrica M.Kemal: Türkiyenin resmi bir dini yoktur demeyi de ihmal etmez. Bu son derece cagdas bir düsünce oldugu halde bu gün hala anlasilamamktadir. "Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır." M.Kemal Ne mutlu büyük ATATÜRK ü anladim diyene.... Alıntı
Φ müebbet68 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2006 Mustafa Kemal, bir ulusun varligini ortaya koyan tarihi vakalri 6 madde ile aciklar: A- Siyasi varlıkta birlik B- Dil birliği C- Yurt Birliği D- Irk ve menşe birliği E- Tarihi karabet F- Ahlaki karabet Görüldügü gibi alti maddenin icinde din ve ümmet kavrami gecmez. Atatütk ün din ve ümmetciligin uluslari birlestirdigi, kardes yaptigi kandirmacasinin tam tersi, dinin bu konularda asla yapistirici ve birlestirici rolünün olmadigini da kendi el yazmalarinda söyler. Ayrica M.Kemal: Türkiyenin resmi bir dini yoktur demeyi de ihmal etmez. Bu son derece cagdas bir düsünce oldugu halde bu gün hala anlasilamamktadir. "Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır." M.Kemal Ne mutlu büyük ATATÜRK ü anladim diyene.... ii söylersin güzel dersin de kardeşim bazı şeyleri yanalış dersin .resmi tarihin saçmalamasını bize yutturmaya çalışmaktasın. şimdi. şimdi önce şu çanakkale savaaşı sırasında müsküman ülkelerden pakistan ve hindistanda ki müslümanların gönderdiği kıymetli şeyleri görmezden gelip bir de senin gibi dinlerini hiçten sayan insanlar için bi de ölsünler mi.şaaaaaauanu unutama kai onlar islam sancaağı yıkılmasın diye bize yardım göndermişlerdir.bunu da görmezden gelerek vefasızlık yapılmaz.evet araplaar bizi sırtımızdan vurmuştur.ama şunu da aunutma ki türkiye de israil kurulduğunda hemen tanıyan ülkelerden biridir.ayrıca bm öncülüğünde abd ve müttefik güçler ırakı vururken uçaklar incirlikten kalkmıştır. günümüzde artık ulus devletlerin varlıkları tartışma konusu olmaktadır sen kalşkmışsın a17.ve 18. yy lardan kalma ifadelerle konuşuyorsun .söyle bakalım küreselleşen bir dünyada nasıl oluyoraa da aulus devlet ler yükseliyor dersina sen de tarihin sayfalarına saplanmış kalmışsın.yine m.kemaalin saydığı ilkelere gelince.ben onlara kataılmıyorum söyle hangi mailletin adını kullanarak bu birliği sağlayacaksın.abiliyorum hemen tabiki türk milleti diyeceksin . 1 DİL BİRLİĞİ: şimdi bir kürtçeyi veya bir lazcayı yok mu sayacaksın.veya diğerlerini. sen türkçe diyeceksin ve diğerleri bunu kabul etmiyeceklerdir ki doğaldır.(ayrıca ben bir türk oğlu türküm)aama senin yaptığın bal gibi faşistlik yapıyorsun. 2 ırk ve menşee birliği de ne oluyor sen kürtleri lazlaraı pomaklaraı ve nicesini sıradan katledeceksin herhalde. bu iş ancak böyle halledilir.onlara sen türksün denir mi. bizim bugün çektiğimiz senin gibilerin bu aadüşüncesi değil mi. bizi ancak islam ayakta tutar gerisi hikaye.ayrıca bu konuşmandana sanki cumhuriyetle islamın bağdaşamayacağaı izlenimi ni edindim. doğru olmayabilir bu konu da aydınlatırsan sevinirim diğerlerine ben de katılıyorum.ne mutlu ki 1400 yıl öncesinin ARABINA ki ben onun ÜMMETİYİM VE AALLAH'IN KULUYMA. LANET OLSUN KULA KULLUK EDENLERE.................. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Irak'ta ümmet ümmeti kırıyor... pkk teröriristleri müslüman Türk evladını üstelik Kürt Türk demeden kırıyor... Pakistan'da müslümanlar diğer müslümanları ümmet oldukları halde katlediyor ve hepsi haince, hunharca, adice... vahşet durmuyor ve vahşet ümmet olduğunu iddia eden zavallılarda... bir millet millet olmayı beceremezse, ümmet olmayı hiç beceremez... ümmet olmak peygambere tabi olmaktır, kıyamet günü onun bayrağı altında toplanmayı umut etmektir... ama nafile... çünkü ümmet olduğunu sananlar mezhep kavgasından bile kurtulamıyor... o yüzden laik sistem diyoruz, o yüzden inanç ve ifade özgürlüğü diyoruz... o yüzden Mustafa Kemal çok önemlidir, iyi anlaşılmalı, doğru anlamalı diyoruz... bu ülkeye dışarıdan askeri bir müdahale yapılamıyorsa bu ülke içeriden çökertilmek isteniyorsa bunun en önemli nedeni LAİK VE DEMOKRATİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ olduğu içindir... bir ülke bir başka ülkeye askeri müdahelede bulunacaksa bunun gerekçelerini ortaya koyması istenir bu nedende o ülkede demokrasi ve laiklik yani özgür ifade olmamasıdır... oysa Türkiye hem laik hemde demokratik tek müslüman ülkesidir... bunu 80 yıldır başarmıştır... Amerika'nın ılımlı islamı desteklemesi ve Fethullah Gülenleri beslemesi bundan sebebtir... önce laik ve demokratik sistemi çökert, dini devlet işlerine karıştır, özgürlük yerine dikta getir ki o ülkeyi işgal etmen kolaylaşsın... ve işte bugün bu kolaylaşmıştır... din mi cumhuriyet mi ayırımı yapılmak isteniyor... ümmetmi milletmi olacaksın diye soruluyor... ikisi arasında seçim yapmaya zorlanıyor manevi baskılar kuruluyor... hoş aklını kullanmayana ümmet olsanda fayda yok... kerbelada Hüseyin'i katleden yezitler de müslümandılar... ümmeti peygamberin torunlarını katletti... vahşete bak... oysa biz Kurtuluş Mücadelemizi müslümanı, hristiyanı, farklı farklı mezhebiyle birlikte vermiştik... ne uğruna MİLLET olma uğruna... sonra Damat Ferit'ler yine çıktı sahneye Allah diye aldattılar ümmeti müslümanı... bu işlerden nemalananlar avuçlarını ovuştururken zavallı müslümanlar neye uğradıklarını bile anlamadılar... Millet olmak için aynı dine, aynı mezhebe, aynı etnik kökene ihtiyacınız yok... Bizi bir arada tutan ve tutacak olan yegane anlayış LAİK, DEMOKRATİK, KEMALİST, MİLLİYETÇİ Türkiye Cumhuriyetidir... Ümmetçilik bu ile karıştırılamaz... o dini benimseyen herkesin özelinde saklı... Kimliklerimizde ise aynı şey yazıyor TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI... alevi, sünni, kürt, laz, çerkez, çeçen, gürcü, hristiyan, ermeni ne olursan ol... TÜRK'SÜN deniyor... 2+2=4 Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.