Gönderi tarihi: 12 Mart , 2006 19 yıl Çoğumuz bize anlatılardan öteye gidemedik. Beynimizde bir "sanal Tanrı"oluşturduk ve ona taptık. Zannettik ki,Tanrı bizi yukarılarda bir yerlerde sürekli gözetliyor,bazen müdahalelerde bulunuyor,kızıyor,bazen de bizi seviyor.Özellikle de bize kızacağını bildigimizden,bu yuzden de cok korktugumuzdan zaman zaman -Aman bak Tanrım bize kızmaman için şu adama yardım ettim haa,ya da "gördün mü bak,oruç tuttum şu zor şartlarda; artık bizi gözetledigin yerde görüyorsundur,meleklerine de söyle not alsınlar da öbür dünya da karşına geldiğimizde bize bağırıp,cehenneme atma sakın " gibilerinden pazarlık yaparız üstelik beynimizde olusturdugumuz sanal Tanrı'yla.. Tanrı muhteşem bir tahtta oturuyordur gökyüzünde ve tonton bir büyükbabadır.Bazen kandırabilirz onu işte böyle. Bazen de sorgularız,"bak görmedi bizi,dediklerimi yapmadı ya da "yav bu dünyada bu kadar işkence,savaş,adaletsizlik var niye mudahale etmez" deriz ve beynimizde olusturduğumuz sanal Tanrı'dan kuşkulanırız,isyan ederiz. Üstüne üstlük bir de "sen O'nun dediklerini yapmıyorsun,veya yapıyorsun yapıyorsun da eksik ve hatalı oluyor,başına da gelen aksilikler hep bu yuzden,böyle gidersen cehenneme gidersin,aklını başına al benden söylemesi "diye akıl veririz. Zorda kalıncaya kadar da kolay kolay aklımıza gelmez,ama bir de dara düşelim hemen beynimizdeki olusturdugumuz sanal Tanrı'ya,o goklerde altın kaplı tahtta oturmus tonton buyukbabamıza gider,yardımımızı isteriz.Tanrı ise, eger hristiyansan hristiyanları,museviysen musevileri,müslümansan da müslümanları korur kollar,sadece onlara yardımcı olur. Oysa,,, Oysa hiç Kuran'ı okumamışız ve orada anlatılan Allah kavramı üzerinde düşünmemişizdir. Eger Kuran'ı alıp okumazsak buzdagının sadece üstünü görür ve bize anlatılanlarla ve beynimizdeki olusturdugumuz sanal ve sahte Tanrı ile avunur gideriz ve hiçbir zaman gerçeklere ulaşamayız. Ne diyor Kuran; "Başını nereye çevirirsen Allah'ın vechini görürsün" "La ilahe illallah"("Tanrı yoktur,sadece Allah vardır") Bak kendisi söylüyor zaten,Bir yerlerde aradıgınız,yerleştirdiğiniz Tanrı yok,nereye baksan her yerdeyim.içindeyim,dışındayım,bazen renk renk çiçeklerde görürsün beni,bazen de gökyüzüne baktığında,kimi zaman dağlarda,ormanlarda,hayvanlarda,insanlarda ... Her yerdeyim ben. Her yerde...diyor. Bunun aksini düşünmeyin,şirk koşmayın diyor. Şirk koşmak sadece bize anlatılanlar gibi bir put yapıp koyup ona tapınmak mı zannediyorsunuz? Allah'tan başka ilahlar edinmek en buyuk şirktir,beynimizde olusan sanal ve sahte Tanrı gibi. Yukarıda "biri bizi gözetlemiyor!" Yalnız ince bir çizgiyi ayırmak lazım,bu çok önemli; "Canım bunu ateistler de söylüyor,herşey zaten Allah kardeşim,dolayısıyla ben de (haşa )Allah'ım, sende, diyorlar. Hayır Allah'ın her yere nüfuz etmiş olması ve her yerde olması,onun yarattıgı herşeyde bir ve(ya)birden fazla ozelliğinin görülmesi,gördüğümüz herşeyin Allah olması anlamı taşımıyor! Her yerdedir Allah; sonsuz,sınırsızdır ve tektir. "Ben yapayım kötülükleri sonra beynimde olusturdugum Tanrı'ya gideyim nasıl olsa affeder" Yok öyle birşey. Her an, beynimizdeki chip.e yazılıyor ve öyle bir muhteşem bir teknolojiye sahip ki bu chip; biz öldüğümüz zaman ruhumuz dışarıya çıktıgında bu chip devreye girecek ve ona göre yargılanacaksın.Bunun delete tuşu yok! "Düşüncelerinden bile sorumlusun." İyi güzelde o zaman ne yapmamız lazım: "Dünyaya bağlanıp kalmayacaksınız"Dünya tiyatro sahnesi çünkü,herkes oyununu oynar gider. Dünya gün geldiğinde cehennemin yuttugu bir yer olacak diyorlar.Bilim adamları da benzer bir görüş attılar ortaya; güneşin dünyayı yutacak oldugunu. Dünyadan kurtulmamız gerek.Bunun için de,biran önce 7 basamaklı olan mertebelere ulaşmamız gerekiyor.Özetle ruhumuzu olgulaştırmamız,(Nefis terbiyesi)"Şartlandığımız bilgilerden kurtulmamız lazım.Bu bilgilerden birer birer kurtuldukça bakış açımız değisecek ve gerçeği anlama ufkumuz genişleyecektir.Sonucunda yavaş yavaş perdeler kalkar.Artık geçici dünyayı düşünmüyorsundur,bireysel menfaatler,çıkarlar,kindarlık,vesvese, öfke,hesap sorma kibir,"ben yaptım,ben ettim-cilik" ortadan kalkmıştır.Artık almaktansa vermeye başladıgınız an gelmistir.İbadetlerinizin hepsinden-ki her pozitif eylemimiz bir ibadettir,ayrı bir keyif almaya başlamışsınızdır.Kıldığınız namazlar ayrı bir tat verir işte o zamanlar,miraç bilinciyle. Esasında her insanda inanılmaz müthis buyuk özellikler var ama beynimizde olusturdugumuz sanal Tanrı'ya taptıgımız ve bir turlu şu dunyadan kopamadıgımız için bu cevherleri ortaya çıkaramıyoruz. Çıkarabildigimiz oranda cennetimizi yaşayacagımızı bilmiyoruz. Ben de dahil bir türlü bunu başaramıyoruz. Ama vakit cok az kaldı. Bütün bunları yazıp,hiçbirini uygulayamayacak kadar fakir bendeniz gibi olmayın, Hep birlikte silkinelim... Kendimize gelelim. Dünya hayatı öteki aleme gittigimizde bir rüya görmüşüz şeklinde olacaktır.Bu durumda ölmeden önce ölelim ki,uykudan bu geçici dünyadayken uyanalım. Sonsuz sınırsız Allah'la bir bütün olma yolculugumuza başlayalım, kafamızdaki Tanrı inancından kurtularak... NOT:BU yazı benim başka bir sitede yazdığım yazıdan alıntıdır. Saygılarımla...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.