Φ Legendary Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2009 Kitabın Adı:FİTNECİ ASLAN Ezop masalları Kitabın Yazarı: Aisopos Kitabın Yayınevi: Arkadaş Yayınevi / 100 Temel Eser İlköğretim Kitabın Basım Yılı: Aralık 2008 / 1. Baskı Sayfa Sayısı:96 Kitabın Konusu: Masal Özetleri Kitabın Özeti: Aç aslan çayırda otlayan, üç öküzü gözüne kesmiş: kesmiş ya, üçünden korkmuş. “Ben birini parçalarken öbür ikisi birlik olur, hakkımdan gelirler sonra,” diye düşünmüş. “En iyisi,” demiş, “Bunları ben birbirinden ayırayım” teker teker paralayım. Daha kolay olur benim için.” Öyle yapmış; aralarına girip fitneyi sokmuş, her birini öbüründen ayırmış. Sonra teker teker tenhada kıstırıp paralamış yemiş. Birlikten güç doğar. Birlik olundu mu düşmanlar çekinir, sokulamazlar. Akıllı kişi dediğin, dostlarının, akıl yoldaşlarının yanından ayrılmaz, kopmaz hiç. Güvenli olur. kitapözetleri Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.