Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2005 20 yıl Normal çalışan bir saat saat 4 te yavaşlamaya başlıyor, düzgün yavaşlayan bu saat saat 10 da duruyor, saat 10 da durduğunda gerçek saat kaçtır??? haydi kolay gele....
Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2005 20 yıl Normal çalışan bir saat saat 4 te yavaşlamaya başlıyor, düzgün yavaşlayan bu saat saat 10 da duruyor, saat 10 da durduğunda gerçek saat kaçtır??? haydi kolay gele.... 4557[/snapback] valla yatmadan önce uğraştım...................cevap 4 mü mi mı mu??? işin içine ivme koydum sonra bide ivmesiz düzmantıkla gene 4 buldum
Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2005 20 yıl ya biraz kafa yorunca cevap 4 müş gibi geliyor ama çözüm nasıldır, nedir bilmiyorum, bilen varsa yazsın
Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2005 20 yıl Normal çalışan bir saat saat 4 te yavaşlamaya başlıyor, düzgün yavaşlayan bu saat saat 10 da duruyor, saat 10 da durduğunda gerçek saat kaçtır??? haydi kolay gele.... 4557[/snapback] valla yatmadan önce uğraştım...................cevap 4 mü mi mı mu??? işin içine ivme koydum sonra bide ivmesiz düzmantıkla gene 4 buldum 4607[/snapback]
Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2005 20 yıl duran saat 10'u gösteriyor ise tabi ki 4 fakat kelime oyunu olabilir. yani saat bence 10.
Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2005 20 yıl merhaba arkadaşlar cevap 4 demişsiniz bende 16 buldum herhalde aynı şeyden bahsediyoruz bi arkadaş nasıl ettiniz demiş ben şöyle buldum, iki tane araba(saat var aslında ) var bunlar saatde 1km (1 ibre ) hızla yol almaya başlıyorlar biri sabit hızla giderken diğeri hızını sabit bir oranla sıfırlıyo yani koordinat sisteminde hız zaman grafiğinde hızı 1 den başlatıyoruz sonrada X zaman sonra sıfırlıyoruz.Bu grafiğin altındaki alan bize yolu verir yolda 10-4=6 olduğuna göre (X*1)/2=6 X=12 saat bu arabalardan yavaşlayanı 12 saaat sonra durmuş. Diğeride 12*1 den 12km(ibre) yol almış 4+12=16 dedim aslında uzattım geyik yaptım kusura bakmayın:)
Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2005 19 yıl cok basit saat 16 oluurdu 4 ile 10 arası (yani 6 saat boyunca) duzgun yavaslayarak 0 hıza ulastıgına yani durduğuna göre hız zaman grafiğine gore ortalama normal hızının yarısı hızla ilerlemiştir yani saat 6 tur atmıstır ama normalde 6*2=12 tur atmalıydı yani 10+6=16 dır saat
Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2005 19 yıl bence de mantıklı çözüm grafikledir, buna göre cevapta 4 çıkar(yani 16) sana katılıyorum otb3nt.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.