Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2009 15 yıl Üç soruya tek cevap Mevlana Celaleddin-i Rumi bilir misiniz ki neci Soru sormaya geldi ona birkaç tane iri felsefeci O büyük alim dedi, gidin siz Şems-i Tebrizi’ye Anca varırsınız yanına, öğleden sonra saat ikiye Bir koşu vardılar hazretin bulunduğu mescide Baktılar ki tüm talebeler teyemmüm dersinde Büyük alimin elinde küçük bir kerpiç Anlatıyor teyemmümü usanmadan hiç Selam verdi gelenler, oturdular yumuşak döşek üstüne Dönmüştü suratları boş konuşmaktan Lenin’in büstüne Dediler ki üç sorumuz var sana Soralım mı hepsini arka arkaya Seçtiler içlerinden birini başkan. Sormaya başladı gayet akışkan. Allah var dersin ama hiç görünmez Göster de inanalım, yoksa bilinmez Devam etti hararetle bir bir sorularına Kor ateş ekleşti tüm damar borularına Şeytanın ateşten yaratıldığını söylersiniz Sonra da ona ateşle azap edilecek dersiniz Be adam ateş ateşe keder mi? Hiç ateş ateşe azap eder mi? Sıra geldi son soruya, felsefeci sırıtıyor Muhatap suskun, alimi tuş ettim sanıyor Diyorsunuz ki ahrette herkes hakkını bir bir alacak Yaptığının cezasını çekecek, mükafatı cebe indirecek Bırakın insanları serbest, isteyen istediğini yapsın İsteyen puta, isteyen çerçöpe, isteyen büste tapsın Göğsü kabardı felsefecinin, olmuştu artık bu iş Zaten bu alim boşmuş baksana, durumu mafiş … Şems-i Tebrizi yerinden kalktı, elinde ders aracı kerpiç Felsefecinin kafasına vururken düşünmedi acır diye hiç Felsefecinin kafası delindi, kan indi aşağılara Arkadaşları hemen koştu heybedeki kaşağılara Çok kızdı felsefeciler, sinirlendiler bu densizliğe Adam sanmıştık seni dediler, yazık bu ilimsizliğe … Derhal vardılar kadının yanına, alimden şikayetçi oldular Dediler ki, birkaç soru sorduk, kafamıza kerpiç vurdular Kadı çağırdı Şems’i, sordu bu ne iş İstiyordu ki, ne kebap yansın, ne şiş Geldi huzura Şems, yüzünde suçlu izi yok Felsefeci ayakta, söyleyecek şeyi pek çok Soru sordum adam gibi, kafama vurdu densiz Verecek tek kelime cevabı yok, kökten bilgisiz Ben sorulara cevap verdim dedi Şems gülerek Sorular o kadar basit ki, kelimelere ne gerek Açıkla dedi kadı o zaman, nedir işin sırrı Yoksa alırsın benden koskocaman bir sıfırı Bana Allah’ı göster inanayım dedi inatla Kafasındaki ağrıyı göstersin şimdi kolaysa Ağrıyor ama dedi gösteremem şimdi, acıyor Ne desem olmuyor, puanlar cepten kaçıyor Şems dedi Allah vardır ama görünmez Başı ağrıyor zahir, ama gözle görülmez Sustu felsefeci, oldu önce eflatun sonra mor Kolaysa gel bir daha buralara da ona soru sor Bana Şeytan’a ateşle nasıl azap edileceğini sordu. Ama fark etti ki kerpicin acısına dayanmak zordu Felsefeci topraktan yaratıldı dedi büyük alim Kerpiç de topraktan ama oluyor insana zalim Felsefeci yedi ikinci golü, tam doksandan Sebebini bildi, ilmindeki büyük noksandan Bırakın herkes canı ne isterse yapsın dedi. Canım istedi vurdum, kafaya kerpici yedi Devam etti felsefeciye bakarak konuşmaya Madem her şey serbest, hakkını aramasa ya Bu dünyada küçük bir mesele için bile hak aranıyorsa Ahrette hesap görmeyi bekleyen ne problemler var oysa Şişti felsefeci oldu tam kazan kurbağası Oldu şimdi rezil, halbuki beş köyün ağası Mescere der ki, onlara boşuna Allah dostu denmiyor Üç soruyu cevaplamak için bile tek kelime gerekmiyor mescere
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.