Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Jean de Schelandre

 

Fransız şairi (muhtemelen Lorraine’de 1584-Soumazannes şatosu 1635). Soylu bir Alman Protestan ailesinin çocuğudur. Hayatı geziler yapmak, savaşlara katılmak ve şiir yazmakla geçti.

 

En önemli eseri olan Tyr et Sidon ou les Funestes Amours de Beliar et Melie (Sur ve Sayda veya Belier ile Melie’nin Uğursuz Aşkları) ve buna ek olarak Melanges Poetiques (Çeşitli Şiirler) 1608′de yayımlandı. Bu son eser Daniel D’ancheres imzasıyla çıktı. «Trajedi» başlığını taşıyan bu piyes, o zamanlar, yazarların, hümanist trajedi kurallarıyla halkın edebiyatını bağdaştırmaya çalışarak yazdıkları «düzensiz trajedi»nin örneklerinden biriydi. Schelandre, yirmi yıl sonra eserini yeniden elden geçirerek, iki «günlü» bir «trajikomedi» haline getirdi.

 

Komik sahneler, kabalıklar ve en yüce heyecanlar bu eserde yan yana bulunuyordu. F. Ogier, bu ikinci baskıya yazdığı manifesto niteliğindeki önsözde, Aristoteles’in tiyatro üstündeki teorilerini iyice tenkit etmişti. Bu yazarın Fransız tiyatro tarihi bakımından büyük önemi vardır.

 

Bütün eserleri aynı değeri taşımayan fakat çok canlı bir hayal gücüne sahip, atılgan bir yazar olan Schelandre, yukarıda anılanlardan başka James I’e armağan ettiği Stuartide (1611) adlı şiiri ve baş tarafı 1609′da, bütünü ise 1639′da yayımlanan Les Sept Excellents Travaux de la Penitence de Saint Pierre’i (Aziz Petrus’un Yedi Eşsiz Kefareti) yazdı.

 

kitap özetleri

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.