Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2009 15 yıl Ben su gunlerde Turkceye kafayi takmis durumdayim kotu manada degil tabiki. Herzaman icin insan kendi dilini dogru ve duzgun kullanmali yoksa dil zamanla yozlasmaya baslar ve ozunu kaybeder en azindan ben boyle dusunuyorum. Bunda Medyanin ve Milletvekillerinin buyuk bir rolu oldugunu dusunuyorum. Ama bir bakiyorum Milletvekillerinin konustuklari Turkceye tamamen sokak turkcesi Ulkenin birligini butunlugunu savunan milletvekilleri oncelikle su Turkcemizi duzgun konusalim acilimi yapmalari gerekmiyormu.. Hadi DTPleri gectim adamlarin kendi anadilleri degil peki ya digerleri.. Ornegin Devlet Bahceli ? onasil turkce konusma oyle hic bir parti baskanina yakisirmi ? Bence milletvekillerine maas baglamadan once biraz disksiyon ve turkcemizi guzel konusalim dersleri verilmeli.. Bu arada Turkcesi en duzgun milletvekili kim ? bilen varmi ?
Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2009 15 yıl Aynen katiliyorum. TBMM catisi altinda milletvekili olmak isteyenlere hatta iki dil bilme sarti bile koyulmali bence... Bizleri, 70-75 milyonu yonlendirip yonetecek adamlardan en azindan biraz olsun AKIL ve IQ beklemek en dogal hakkimizdir. Ama meclis siralarinin acik arttirmalarla satildigi bir Turkiye'de maalesef boyle seyler istemek mumkun olmuyor!
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.