Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

:excl: Görüntü, beyindeki küçücük bir merkezde olusuyor. Peki bu küçük ekranda, üç boyutlu, derinligi olan görüntü nasil meydana geliyor? Örnegin ben ufka veya gökyüzüne baktigimda, bu kadar derinligi olan bir görüntü, küçücük görme merkezinde nasil aslinin aynisi olarak, ayni derinlik ve uzaklik algisi ile birlikte olusabiliyor? Küçücük noktanin üzerindeki resimde uzaklik veya bosluk hissini bana veren nedir?

Bir insan bir su bardagi gördügünde, onun aslini degil beynindeki kopyasini görüyor. Bardagin cam yüzeyine dokundugunda hissettigi sogukluk asil bardagin soguklugu degil bir kopyasidir. Yani hiçbir insan hiçbir zaman bir bardagin aslina dokundugunu hissedemez. Çünkü dokunmayi hisseden parmaklari degil, beynindeki dokunma merkezidir. Bu durumda insan hiçbir zaman nesnelerin gerçegine ulasamaz, gerçek bir bardaga dokunamaz sonucuna varmiyor muyuz? Ancak bu gerçegi her insan bilmiyor. Herkes, herseyin aslina dokundugunu, aslini gördügünü zannediyor. Insanlarin bunu farkedememeleri veya düsünmemeleri de çok garip degil mi?

Maddenin asliyla ilgili olarak bu ogrendiklerimden cok etkilendim.sizlerle paylasmak istedim.daha detayli merak edenler www.maddeninardindakisir.com inceleyebilirler...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.