Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Aloavera nedir? (sarısabır)


Aries

Önerilen İletiler

Aloe vera bitkisi Liliaceae (zambakgiller) familyasına aittir ve 400 den fazla türü vardır. Çeşitli alanlarda en çok kullanılan Aloe barbadensis Miller adı verilen çeşididir. Yaprak iki bölümden meydana gelmiştir. Müshil olarak kullanılan ve antrakinonlar adı verilen maddeleri içeren yeşil kabuk bölümü ve Aloe jeli olarak adlandırılan müsilaj bölümü.

 

Jel kısmında 18 amino asid 20 mineral 12 vitamin ile çeşitli bilimsel araştımalarda immunostimülan olduğu gösterilmiş olan asemannan glukomannan mannoz-6 fosfat aloerid gibi polisakkaridler; çeşitli enzimler deneysel olarak antihistaminik olduğu gösterilmiş olan alprogen; yine çeşitli çalışmalarda kan kolesterol düzeylerine ve selim prostat hipertrofisine etkili olduğu bildirilen lupeol beta-sitosterol ve kampesterol gibi steroller ile lignin salisilat gibi maddeler bulunmaktadır. Antrakinonları içeren kabuk bölümü suyunun uçurulması ile elde edilen ve laksatif olarak kullanılan kısma Aloe denir. Yaprağın iç kısmında bulunan ve parankim hücreler tarafından imal edilen müsilaj görünümlü renksiz kısma ise Aloe vera Jel adı verilir. Bu iki kısım devamlı şekilde kavram karışıklığına neden olduğu için Dünya Sağlık Örgütü (WHO) nün Seçilmiş Tıbbi Bitkiler monografında ayrı bölümler halinde incelenmiştir.

 

Aloe vera jel inin gerek yüzeyel kullanım gerekse besin tamamlayıcısı olarak içecek şeklinde hazırlanması özel yöntemler gerektirmektedir ve ürünler günümüzün son derece gelişmiş analiz yöntemleri ile kontrol edilmektedir. Bundan amaç jelde varolduğu bilinen maddelerin ürünün içinde de korunmuş olarak bulunmasıdır.

 

Aloe Vera (Sarısabır) Bitkisi: Daha çok sıcak bölgelerde yetişen yaprakları oldukça yüksek bir sapın tepesinde rozet biçiminde toplanmış bulunan bir süs bitkisi ve bu bitkinin etli ve kalın yapraklarından çıkarılan kırmızımtırak esmer renkli hekimlikte ve boyacılıkta kullanılan bir maddedir. Aloe Vera; Sarısabır Öd Ağacı ve Azvay olarak da bilinir. A C E ve B grubu vitaminleri ile Selenyum Demir Mangan Magnezyum Kalsiyum Çinko Bakır Fosfor Potasyum gibi mineraller içerir.

 

Aloe Veranın Faydaları: Aloe Vera besin değeri yüksek bir bitkidir. Vücudu kuvvetlendirir. Sindirimi kolaylaştırır. Safra söktürür. Müshil etkisi gösterir ve kabızlığı giderir. Mide rahatsızlıklarına karşı faydalıdır. Yanık ağrılarını azaltır. Deri iltihabı güneş yanıkları egzama ve böcek sokmalarında faydalıdır. Cilt bakımı için de kullanılan Aloe vera yıpranmış ciltleri nemlendirir ve onarır.

 

Aloe Vera nasıl kullanılır? Sarısabır sirke ile karıştırılarak saç dipleri ovulursa saç dökülmesini azaltır.

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.