Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2 üye oy verdi

1. 1. Başbakan ile Remzi Gür bu telefon konuşmasını yapmışlarmıdır?...

• Hayır yapmamışlardır...
      0
    • Evet Yapmışlardır...
    • Bu Aydınlık Dergisinin uydurmasıdır
      0
    • İddiaların bilirkişi raporuyla doğrulanması gerekir

Lütfen bu ankete katılmak için ya giriş yapın yada üye olun.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Başbakan R.Tayyip Erdoğan'ın iş adamı Remzi Gür'le yaptığı bir telefon görüşmesinin dinlemeye takıldığı... Aydınlık Dergisi tarafından iddia edilerek konuşma metni gazetelere yansıtıldı...

-http://www.superonline.com/haber/bir-sok-kayit-daha-67495-

Yukarıda ki linkten alıntıladığımız bu haberi tartışmamız gerektiğini düşünüyorum...

Ergenekon denilen davada bir çok insanın başı...bu tür yasa dışı dinlemelerle belaya girdi...

Bu tür yasa dışılığın...başbakanlar dahil herkesin başına gelebilecek olması ülkemi yaşanabilir olmaktan çıkarıyor kanımca...

Demokrasi edebiyatının neoliberal ağızlardan düşmemesine karşın....bu tür anti-demokratik uygulamalarda çifte standart kullanılarak susulmasını etik bulmuyorum....

İşte o konuşma,

''Tayyip Erdoğan- Eee… Bizim Sümeyye sizi arayabilir ama ben ııı… bu telefonun ön kodları falan… Amerika’dan ararsa sizi nasıl arayacak?

Remzi Gür - Aa.. Amerika’dan 0044 208….

Erdoğan - Nasıl abi?

Gür - 208…

Erdoğan - Ha, ondan sonra gerisi aynı…

Gür - Evet

Erdoğan - Değil mi?

Gür - Evet efendim… Bende onların numarası var, ben arayayım…

Erdoğan - Sümeyye’ninki var mı?

Gür - Var efendim bende…

Erdoğan - Ha!

Gür - Var bir numara ama, olmazsa alayım ben sizden…

Erdoğan - İşte ben onu sizi arattırayım da, ben dedim ki, kızım dedim, ben Remzi beyle bir görüşeyim…

Gür - Tamam efendim…

Erdoğan - Sen dedim ondan sonra Remzi beyi ararsın gerekli numaraları sen Remzi beye verirsin dedim.

Gür - Tamam efendim.

Erdoğan - Ona yani bi şey olarak, oranın verdiği bi sıkıntıları olmuş…

Gür - Tamam efendim, elimden ne yapıyorsa, ne eksikse, ne şeyse, biz yardımcı olmaya devam ederiz. Hallederiz…

Erdoğan - Sanıyorum bi 20-25…

Gür - Müsterih olunuz.

Erdoğan - 20-25 gibi gitmesi lazım..

Gür - Tamam, olur efendim… Siz merak etmeyin…

Erdoğan- Oldu…

Gür - Olur efendim. Ben hallederim. Hem o beni aramazsa ben onu ararım, hallederim. Sizin istediğiniz gibi…

Erdoğan - Peki, Nevin yengeye de çok selamlar…''

Gönderi tarihi:

Verdiğiniz bağlantıdan haberi okudum. Gördüğüm kadarıyla yasal dinleme olmadığı yönünde ifadeler kullanılmış. Bununla birlikte habere belirtildiği gibi anlam vermek için de biraz yetersiz geldi bana konuşmalar. Ben şahsen hiçbir şey anlamadım mesela, kim nasıl anlıyor 20-25 bin doları bilmiyorum. Ama böyle bir durum olduğunda sanırım ses üzerinde inceleme yapılabiliyor(Karadayı'ya ait olduğu iddia edilen ses kayıtları hakkında bu söylenmişti mesela).

Şu halde hiçbir şey diyemeyeceğim gerçekliğine dair, en mantıklısı bilirkişi.

Yasa dışı dinleme konusuna gelirsek, bu gerçekten çok tartışmalı bir konu. Ama benim tartışmalarda gördüğüm eksiklik yine "samimiyet". Yani işine gelmeyen dinlemede "oh, delil değil zaten" demekle geçiştirilemez bu konu. Teknolojinin imkanları özellikle daha vicdani ve serbest bir değerlendirmenin söz konusu olacağı ceza yargılamasında ne kadar kullanılabilir? Sınırı nedir? Biraz fazla teknik bir konuyu siyasete indirgememek lazım bence. İster Başbakan olsun ister çiftçi suçunu ortaya koyan "gerçek" bir dinleme kaydı önemlidir. Hukuk gayrimeşru yollardan meşru sonuçlara ulaşmayı özendirmemeli tabii ki ama bu başka gayrimeşruluklar karşısında onun elini kolunu bağlamamalı.

Burada hukuk ve ceza yargılamaları arasında yapılacak ayrımla konunun ele alınması da önemli.

Neyse, ben yeterli görmüyorum devam etmek için kendimi. Belki buraya kadar olanda da yanlışa düşmüşüzdür, düzeltilsin lütfen. Ama özetlersek eğer dinlemelere dair çok daha teknik ve gerçekçi bir tartışma yapılması zorunludur.

Gönderi tarihi:

Ayarıyla oynadığın kantar,gün gelir seni de tartar düsturuyla bakabilirsek olaya bu gücü kullananlar güçlerini hukuktan yana, hukuğu zedelemeden, hukuğa güveni sarsmadan, insanların huzurunu bozmadan hukuğun öngördüğü faydayı düşünerek dinleme durumu zaruri olursa yapmalıdırlar.

Hukuğu kendi gücünü artırmak için araç olarak kullanmayı kendilerine düstur edinenler, gün gelir bunun aynısın da kendileri için kullanılacağını düşünmelidirler.

Hükümetimiz de yasal yollarla yapılan dinlemeyi hukuğu zedelemeyecek,insanları rahatsız etmeyecek bir duruma getirmelidir.

Yukardaki dinlemeden de ben de bir anlam çıkaramadım.O konuşmada hukuğa aykırı olan durumu ya da ne bileyim yanlışı biri söylerse o konuyu da tartışalım.

Herkesin birbirini dinliyor olması ayrıca güzel...smile.gif

Muhabbetle...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.