Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2009 Kürt açılımı gerginliği Elazığ ve İpsala’da patlak verdi. Çıkan olaylar büyümeden önlendi. Günlerdir devam eden sözde Kürt açılımı gerginliği sokaklarda patlak verdi. Elazığ ve İpsala’da kavgalar çıktı. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği olaylar büyümeden önlendi Elazığ’da basın açıklaması yapmak isteyen DTP’li grup ile karşıt düşünceli grup arasında kavga çıktı. Hozat Garajı’ndaki parti binası önünde bir araya gelen DTP’li grup adına açıklama yapan Merkez İlçe Başkanı Mehmet Kılıçtepe, daha önce PTT Meydanı’na kadar yürüyüp orada açıklama yapmak istediklerini, ancak emniyet güçlerinin önerisi üzerine parti binası önünde açıklama yapacaklarını söyledi. Arbede yaşandı Kılıçtepe açıklama yaptığı sırada bölgeye gelen karşıt düşünceli bir grup DTP’lilere tepki gösterdi. Polis tarafından çevrilen grup Türk Bayrağı açtı, sloganlar attı. Polisin çemberinden kurtulan birkaç kişi DTP’li gruba saldırdı. Bu sırada taraflar arasında kısa süreli kavga çıktı, arbede ve yumruklaşmalar yaşandı. Kavga polisin müdahalesiyle sona erdi. Protestocu grup olay yerinden polislerce uzaklaştırılırken, DTP’liler de polisin talebi üzerine açıklama yapmayı durdurarak parti binasına girdi. Olay yerinden uzaklaştırılan gruptan bir aç kişi ise daha sonra tekrar Hozat Garajı’na doğru koşmaya başladı. Bu kişiler garaj yakınlarında emniyet tedbiri alan polis tarafından müdahale edilerek durduruldu. Kısa sürede çoğalan ve sloganlar atan protestocu grup, İzzetpaşa Camii önünden Gazi Caddesi boyunca Öğretmen Evi önüne kadar sloganlar atarak yürüdü. Grup, Öğretmenevi önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra sonra dağıldı. (AA) Edirne’de kızlara laf attığı iddia edilen 4 genç, vatandaşların tepkisi üzerine camiye sığındı. Caminin etrafında toplanan vatandaşları kaymakam, belediye başkanı ve jandarma komutanı 6 saatte ikna edebildi. Linçten camiye kaçarak kurtuldular Balıkesir Altınova’da 30 Eylül 2008’de yaşanan olayın bir benzeri önceki gün İpsala’da yaşandı. Kıza laf atma kavgası, provokatörlerin kışkırtmasıyla kavgaya dönüştü. Alınan bilgiye göre, çeltik tarlalarında çalışmak üzere Yeni Karpuzlu beldesine gelen ve beldede hamal olarak çalışan K.B, E.B, R.B ve Ü.B ile beldenin gençleri arasında, kızlara laf attıkları gerekçesiyle tartışma çıktı. 1 yaralı var Kavgaya dönüşen tartışmada, Enver Ökmen bıçakla yaralandı. Bölgede çok sayıda vatandaşın toplanıp laf attığı ileri sürülen gençlerin üzerine yürümesi üzerine 4 genç olay yerinden kaçarak Yeni Karpuzlu Camii’ne sığındı ve camiinin kapısını kitledi. Camiye girmek isteyen vatandaşları imam Fethullah Küçük engellerken, gençler de telefonla aradıkları jandarmadan yardım istedi. Caminin önünde toplanan çok sayıda vatandaş 4 gencin camiden çıkmasını beklerken, olay yerine gelen jandarma ekipleri, kalabalığı dağıtamayınca takviye ekip istedi. Beldeye gelen İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Yeni Karpuzlu Belediye Başkan Vekili Fehmi Yavuz ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Baki Deniz halkı yatıştırmaya çalıştı. 6 saat süren bir ikna çabasından sonra vatandaşlar, bölgeden ayrılmaya başlarken, 4 genç jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sorgulanan gençler serbest bırakıldı. Elazığ’da provokatörlerin tahriğiyle birbirine giren vatandaşlar arasında çıkan kavga polisin müdahalesiyle sona erdi. Protestocu grup olay yerinden polislerce uzaklaştırılırken, DTP’liler de polisin talebi üzerine açıklama yapmayı durdurarak parti binasına girdi. 24/10/2009 22:25 YENİÇAĞ 1 Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 Bu açılım ülkenin başına daha ne çorapar örecek göreceğiz. ZAten amaç bu. Demokrasi falan değil! Hatırlayalım, demokrasi amaç değil, araçtır derdi! 6 Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 Öncelikle bakıyor olmamız gereken burada birilerinin katil fotoğrafları ile yorum yapıyor olması ve hiçkimsenin buna itiraz etmiyor olması değilmi? 3 Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 O da ayrı bir sorun tabi... 7 Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 O yorum değil yeniçağ gazetesinin haberi. Bu bir Evet o fotoğraf bence de hiç hoş değil .Bu iki ********* Buraya konu olan haberin, daha başlangıç olduğunu düşünüyorum.Çünkü insanların sabır taşını çatlattınız artık ve iyiniyetini susmalarını safdillik ve belki de korkaklık olarak değerlendirdi bazıları. Ama bu zamana kadar insanların suskunluğu , tamamen içlerindeki hoşgörüden kaynaklanıyordu. Bu da dört Umarım daha kötü sonuçlar oluşmaz. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 Başbakan, 28 Ekim'de Avrupa'dan gelecek PKK.lıların gelme zamanlarının güven bunalımı sebebiyle ertelendiğini söyledi. DTP ne yaptığının farkına varmazsa, devleti hiçe saymaya, milletin hassasiyetleriyle oynamaya devam ederse bu son görüntülerden ve oluşan havadan kendine pay biçip tavırlarına çeki düzen vermezse bugünü mumla arama noktasına gelirler ve geliriz.Daha öncede tekrar ettiğim gibi bu sorunda en büyük sorunu DTP oluşturuyor... İnşaallah daha kötü tablolarla karşı karşıya kalmayız. Ben gelecek seçimi çok merak ediyorum bu sorunun oluşturacağı tablo AKP'yi yerle bir edebilir ve gelecek seçim sonrasında sert bir milliyetçilik tavrı gösteren MHP iktidar olabilir.DTP'nin tavrı ve AKP'nin bu tabloda pasif duruşu milleti bu yöne kaydırıyor.DTP bu yönelişin en büyük destekçisi... İlerisini düşünmek bile istemiyorum... Muhabbetle... Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 Bu insanlar olmasaydı bu gün yaşadığımız bu acı günleri 15 yıl önce yaşamış olacaktık. Bu katillerin aynı saat içinde serbest bırakılması kanıma dokunuyor. O nedenle YEŞİLLERİ dahada çok seviyorum. Pkk teröristlerinden başkasına zarar vermemiştir bu kuru propagandalara da karnım tok. Senin teröristin benim teröristim diye birşey olamaz.Senin teröristin olsada benim teröristim değildir,çünkü senin terörist ,katil dediğin teröristlerden başkasına zarar vermemiştir. 3 Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2009 Gelen Pkk'lilerin karşılanmasında yaşanan görüntülerin Türk halkında haklı bir tepki yarattığı ortada,haklı diyorum çünkü Bu ülkede son zamanlarda şoven milliyetçiliği pompalayan,Kürt ismini duyduğu anda kıyametleri koparan iki parti meclisteler maalesef,diğer taraftan bu gelenleri karşılayan Dtp ellerinde Öcalan posterleri,Yeşil,Kırmızı,Sarı renkli bayraklar bulunan bir kitlenin rahatsızlık uyandıracağını tahmin edebilmeliydi ve barış için adım atılan bu günlerde o görüntüleri vermemeliydi çünkü amaç kazananı olan bir barış inşaa etmek değil,kanın durması için itidal yaratmaktı,Türk medyasınında bu görüntüleri durmadan,tekrar,tekrar işlemesi halkın içindeki haklı tepkiyi iyice doruğa ulaştırdı ve üzerine Şoven milliyetçilerin söylemleri eklenince barış için umut taşıyan halk artık bu konudan soğudu ama bu soğukluk kısa sürelidir. Senin katilin benim katilim olmaz, bu adamın hangi amaçla, hangi sıfatla Pkk'ya karşı savaştığını bi söylermisiniz bana,G.doğuda 17.000 faili meçhul varken ve bu faili meçhullerin bazılarını katleden kişi olduğu bilinirken 2 Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2009 DTP nin güvercin!! kanadını oluşturan başkanı şöyle bir açıklama yapıyordu tv de . "Bu gayet mütevazi bir karşılamaymış, abartılmamış, buna tepki gösterenler açılımı istemeyenlermiş." Bir de gerçek anlamda neyi istediğinizi ve neyi savunduğunuzu bir bilsek herşey daha net olacak ama. Hem nalına hem mıhına oynamak işlerine geliyor sanırım. 1 Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2009 Nereden geliyorsun koçum..dağdan..ne işin vardı dağda bu kış kıyamette..gerillayım ben Hakimim..deme şöyle gerilla falan..yok hakimim gerçekten gerillayım ben..hani T.C nin Ordusuyla savaştık ya..bide yendik onları..şimdi geldik işte kanımızla kazandığımız savaşın zaferini kutluyoruz üniformamız bile daha sırtımızda.. Çadır tiyatrosu çadır.. Maydonozland.. Tek perde oynayabildi..seyirciden aldığı tepki nedeniyle çadırı falan topladılar.. Başka bahara, sil baştan yeni dekor yeni oyuncular ve yepyeni, hayırlara vesile olacak SENARYOLAR yazılmakta SENYORLARCA.. 2 Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2009 Öncelikle bakıyor olmamız gereken burada birilerinin katil fotoğrafları ile yorum yapıyor olması ve hiçkimsenin buna itiraz etmiyor olması değilmi? Bırakalım Mahmut abiyide sevenler sevsin..açalım(açılım değil.. )kabul kapılarımızı biraz daha Sn.biji.. madem bir savaş olmuş, tarafları olacak mutlaka.. 2 Alıntı
Φ kgurleyen Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 Açılımı da kapanışı da yapanlar kendileri olduğu halde(AKP).... önümüzdeki süreçte PKK eliyle yapılabilecek her türlü şiddete....''açılımı kapadılar'' gerekçesiyle Atatürkçülerin neden olduğunun propaganda çalışmalarına şimdiden başlandığını biliyoruz... Alıntı
Φ kgurleyen Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 Kafa kafaya verip açılım planlayanların birbirine girdiğinin haberi;DTP yazılı bir açıklama yaparak İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın sözlerine tepki gösterdi. DTP, "AKP partimizden özür dilesin" dedi.İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın DTP için "Süreci tahrip ettiler" sözlerine yanıt olarak DTP'den yazılı bir açıklama geldi.DTP'den yapılan yazılı açıklamada, "Süreci kesintiye uğratan; başlangıçta "bedeli ne olursa olsun asla geri adım atmayacağız" diyen Sayın Başbakan'ın "Gerekirse sil baştan yaparız" noktasına gelmiş olmasıdır" denildi.AKP Kahramanmaraş Milletvekili Cafer Tatlıbal'ın "DTP'liler ******'' sözleriyle ilgili de hukuki sürecin başlatılacağı bilgisi verilen açıklamada "AKP'yi partimizden özür dilemeye çağırıyoruz" denildi. -(soL - Haber Merkezi)- Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2009 Bu ülke tarihinde görmediği utançlar yaşamaktadır. Gaziler şeref madalyalarını yerlere atıyor, devletine lanet ediyor, devletin verdiği onur belgelerini yırtıp yere atıp çiğniyor. Bu, görülmemiş bir yüz karası ve inanılmaz bir utançtır. Üstüne üstlük iki lira, sekiz lira gibi maaş zamlarıyla alaya alınmakta bu kimi kolunu, kimi bacağını bu ülkeye vermiş insanlar. Hiç zam vermeseler bari onurlarıyla oynanmamış olurdu. Ne oldu? Ülke işgale uğradı da sömürge valisi tarafından yönetilen bir eyalet haline mi geldik? Bu gaziler şeref madalyalarını yoksa niye yerlere atıyorlar, devleti protesto ediyorlar? 3 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2009 Şimdi kullanacağım benzetmeyi ilk yaptığımda "acaba fazla acımasız mı yükleniyorum?" diye vicdanım elvermemişti. Ama bunu siyaset alanında da dile getirenler oldu ve her yaşanan gelişme, vicdanımın çok rahat olması gerektiğini, benzetmenin yetersiz bile kaldığını gösteriyor: Damat Ferit hükümeti zamanında, işgal altındayken bile durum bu kadar vahim değildi. En azından bu ülkeye şerefle hizmet etmiş gaziler madalyalarını yere atıp reddetmemişler, onur belgelerini yırtıp yerde çiğnememişlerdi. Ben bu kadar utanç verici vahamette bir durum daha düşünemiyorum. Düşman çizmesi toprağına basar, onurla ölürsün, hayatta iken o çizme altında kalmazsın. Şerefinle savaşarak can verirsin. Ama bu utancı hiç bir şeyle kıyaslayamıyorum. Çok ama çok vahim. Kolunu bacağını, gözünü, evladını, ciğerparesini verenlerin, "keşke vermeseymişim, haram olsun bu ülkeye" demeleri kadar vahim bir utanç altında ben kalsam ezilir, yok olurdum... 2 Alıntı
Φ kgurleyen Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2009 Damat Ferit hükümeti zamanında, işgal altındayken bile durum bu kadar vahim değildi. En azından bu ülkeye şerefle hizmet etmiş gaziler madalyalarını yere atıp reddetmemişler, onur belgelerini yırtıp yerde çiğnememişlerdi. Ben bu kadar utanç verici vahamette bir durum daha düşünemiyorum. Düşman çizmesi toprağına basar, onurla ölürsün, hayatta iken o çizme altında kalmazsın. Şerefinle savaşarak can verirsin. Ama bu utancı hiç bir şeyle kıyaslayamıyorum. Çok ama çok vahim. Kolunu bacağını, gözünü, evladını, ciğerparesini verenlerin, "keşke vermeseymişim, haram olsun bu ülkeye" demeleri kadar vahim bir utanç altında ben kalsam ezilir, yok olurdum... Sn.demirefe, Kalın harflerle yazdığın duyguları senin gibi milyonlarca yurttaşa yaşatan dış güçler ve yerli işbirlikçileri... farkında olmadıkları kollektif bir ruh halinin tüm Türk Ulusunu kapsayacağını ve kendilerinin de sonunu getireceğini hesaplayamıyorlar... AKP nin PKK teröristlerine açtığı yollar, Adana'nın yollarına benziyor...taşlara her tökezlendiğinde TSK ya...MHP/CHP ye naralanmasının da bir sonunun olduğunu bilmezlikten geliyor... Türk Milliyetçiliğinin gazını almak için 2 ileri 1 geri tarzı mehter yürüyüşünün, ortalığı giderek süt limana dönüştüreceğine ilişkin hesapların tutmayacağını kavrayamıyor... Açılımın daha başında psikolojik savaş uzmanları(CIA-MİT-MOSSAD)...en şiddetli tepkiyi verecek olan başta şehit aileleri olmak üzere toplumun radikal milliyetçi kesimlerinin.... tepkisel ilk büyük dalga boyunu iyi hesap ederek açılımın görkemli show bölümünü kotardılar...dalgaların giderek küçüleceğini biliyorlardı... Bu doğruydu...ama iyi hesaplayamadıkları bir şey daha vardı...hem de AKP nin en iyi bildiği bir şey; Mağduriyet... Kitleleri yönlendirmede bu psikolojinin kullanılmasının seçim sandıklarına nasıl yansıdığını AKP dostlarının unuttuğunu mu varsayalım?... Türk Milliyetçiliği uzun süre, ruh hali mağduriyet olan bir konumda tutulamaz... Bahçeli'nin fren balatalarını bu ulus cayır cayır yakar... Yenilmemiş...bir ulusa...yönetenlerinin yenilmesi değil bizzatihi kendisinin yenildiğinin kabul ettirilmesi olanaksızdır... Unutulmasın ki...bu ulus 1.Dünya Savaşının yenilgi gerekçesini bile ''müttefikleri yenildiği için....'' e bağlamış bir ulustur... Mağduriyet birikimi (eğer kitleler söz konusuysa) sonunda patlayan yanardağa dönüşür... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.