Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2009 kendinde ALLAHI görmek kendini keşfettikçe ALLAHA dahada yaklaşmak güzel olan her şeyde onu görmek demek,her güzelliği Allahın yarattığını bu güzellikleri insanların kendisinin çirkinleştirdiği demek.... Yunus Emre diyorsun yani! '' Bir ben var benden içeri'' diyordu ya hani. Alıntı
Φ gereksiz Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2009 dostum ben bilmem yunus, ömer falan seni bilirim felsefeden anlamam edebiyat yapmam.... saygılar Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2009 akan bütün sular şarap olsa, hayyam gelip kral olsa. Gel yanıma..yanıbaşıma sn.gereksiz.. Hayyam Kral,bütün sularda şarap benim bulunduğum yerde.. 2 Alıntı
Φ ambrosia Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2010 birkere enbaşta sıfatta anlaşmalıyız.. . . . <inançsız> <günah > işleyemez çünki af makamına inancı yoktur.. sevgiler.. Sevgili AED, İslamın özüne indiğinizde, araştırdığınızda, tefsir okuduğunuzda aslında vicdan sahibi olan inanan-inanmayan herkesin insana, doğaya, ahlaka bakış açılarının benzer olduğunu görürsünüz. Herkesin islamı algılayışı farklıdır. İşte bu yüzden inananlar çok araştırıp çok okumalıdır. Kur'an-ı Kerim bir bütündür. Tek bir veya birkaç ayetle Kur'anı açıklamaya kalkarsanız hataya düşersiniz. İnanmayanlara savaş açmış bir din olarak görebilirsiniz. Ama islamın savaş açtığı vicdan sahibi insanlar değildir. İslamda ne ararsanız onu bulursunuz. Barış ve sevgi ararsanız onu, savaş ve cihat ararsanız onu bulursunuz. İkisini de arayanlar ise denge sahibi olur. Malumdur ki İslamın birçok düşmanıda vardır. Siyasi ve ekonomik çıkarlar için dini kullananlar da vardır(hiçbir partiyi kastedmiyorum), ondan bundan çıkar sağlayan hacı-hoca takımıda. Ama bunların insanları kandırmaları inançlarının bir sonucumudur yoksa vicdanları olmadığından dolayı parayı ve menfaati Allahları olarak kabul etmelerinin bir sonucumudur yoksa islamı yanlış anlayıp yorumlamalarından kaynaklanan zihinsel bir hastalıkları varda farkında olmadan mı yapıyorlar bunları. Yani irdelenmesi gereken birsürü konu vardır. Bunların tamamının faturasını inanca kesmek bazı inançlıların yaptığı gibi bağnazlık olmaz mı? Değişkenler bu kadar fazla iken bence inanç konusu birkaç basit fikirle hemen çürütülmeye çalışılmamalıdır. Hatta inananları zihinsel sorunları olan zombi sürüsü gibi görmek yapılacak en büyük yanlış olur. El elden üstündür daima. İnsana, doğaya ve ahlaka olan bakış açınızı değiştirmeden pekala inançlı bir insan olmanız da mümkündür. Hocaya kızıp camiye gitmemek olmaz, pire için yorgan yakılmaz Hatta inançlı bir insan olarak da eğer izin vermezseniz hiçkimse dini kullanarak size diş geçiremez ve kontrol edemez. Kendinizde inancınızı terkedecek gücü bulabildiyseniz, o tür insanların da sizi kontrol etmesini engelleyecek gücü bulabilirsiniz diye düşünüyorum Demekki inanmamanızın ana sebepleri farklı. Vahiy yoluyla inen kitapları (haşa) deli saçması olarak görmemeniz gerektiğini de küçük bir örnekle açıklamak isterim. Ben kadere inanan birisiyim ama kaderi yanlış algıladığımı hiç sanmıyorum. Kader Allah'ın olacakları bilmesidir. Yazı tura oynarken kaybeden taraf genelde bunun şans olduğunu düşünür halbuki parayı atan kişinin attığı hızı, paranın dönme hızını, rüzgarın etkisini ve diğer bütün değişkenleri hesaplayabilseydi paranın yazı mı yoksa tura mı geleceğini %100 doğrulukla bilebilirdi. Tıpkı bunun gibi bir ekonomistin(iktisatçı olduğunuz için söylüyorum:))yarın doların 10 misli değerleneceğini söylese siz n'apardınız? Doların değerinin düşme gibi bir ihtimali yokken gidip dolar mı alırdınız yoksa önceki tecrübelerinize göre ve diğer ekonomistlere kulak verip doların 10 misli artacağına inanmayıp vazgeçermiydiniz? Vazgeçtiğinizi düşünün, ertesi gün dolar alanlar birikimlerini 10 katına çıkarırken siz bunun pişmanlığını yaşamak zorunda kalacaksınız. En kötü ihtimali de düşünelim. Dolar aldığınızı ve doların fiyatının 10 misline çıkmadığını düşünün ama zaten ortada bir risk yoktu ki hiçkimse doların fiyatının düşeceğini söylememişti ve düşmedide ve kaybettiğiniz birşeyde olmadı. Bir an için cennet-cehennemin gerçek olduğunu inanmayanların cehenneme gideceğini farzedin. Hesap gününde Allah sizi sorguya çekip neden inanmadığınızı sorduğunda doğal olarak hiçbir geçerli yanıt veremediğinizi düşünün. İnanmak için yeterli kanıt yoktu deseniz Allah size yarattıklarını ve gönderdiği dini söylemezmiydi. Bunu daha iyi anlamak için Pascal'ın matematiksel inanç teorisini okuyun, belkide okumuşsunuzdur ve buna rağmen inanmamanızın sebeplerini yazarsanız sizi daha iyi anlamış olurum. Benin Linkim Bende ateistleri anlamak isterim. Kimseyi düşman olarak görmem, onlar bana düşman olmadıkça. Muhabbetle kalın Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.