Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2006 19 yıl Çikolatayı sevenlere “iyi haber” var. Öncekiler bir yana, ABD’de yapılan son araştırma, çikolatanın yüksek tansiyonu önlediğini ortaya koydu... 10 yıl süren araştırmada Hollanda’da yaşayan 65 yaşın üzerindeki 470 sağlıklı kişinin yeme alışkanlıkları takip edildi. Çalışma sonucu daha çok çikolata ile çikolatanın hammaddesi kakao tüketen kişilerde daha az tansiyon görüldüğü ve böylece ölüm riskinin yüzde 50 oranında azaldığı belirlendi. Ama yine de uzmanlar çikolata tüketiminin aşırı olmamasını ve bitter çikolata olarak tabir edilen, siyah çikolataların tercih edilmesini öğütlüyor. Uzmanlar ayrıca bu sonucun deneklerin beslenme alışkanlıkları ve egzersizle de açıklanabileceğini belirtiyor: Uzmanlar son olarak, “insanlara gidin istediğiniz kadar çikolata yiyin demek, çok sorumsuz bir açıklama olur. Çikolatada yağ var ve bu yağ kolestrolünü artırır. Doğru çikolatayı seçmezseniz bu kalbiniz için kötü olabilir” uyarısında bulundular.
Gönderi tarihi: 1 Mart , 2006 19 yıl walla bende çikolata çok severim hepde kendime söz veririm az yiyim diye ama hiç beceremem hepsi biter bide kilo yapmasa hergün yerim ama su içse yarayanlardan biri olarak dikkat etmek lazım
Gönderi tarihi: 1 Mart , 2006 19 yıl şevval düşün bir bademli,cevizli,fındıklı,fıstıklı çikolatalar her yanını kuşatmış artık dayanılmaz bir çikolata krizindesin ben senin yerinde olsam hemen alırdım hadi bekleme git al walla iyi geliyor Sabah olunca şevval işe gelecek bu yazıyı görüp bir koşu bir sürü çikolata alacak sonrada yiyip beni öldürecek Allahım ne eziyet ama allah kimseyi çikolata ile ıslah etmesin çok zor çokk..
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.