Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Bu arastirma cok ilgimi cekti. Bunun yaninda Angola, Uganda, Iran ve Kambocya gibi yakin zamanda aktif savas gormus ulkelerin bile Turkiyemizi sollamasi ve bizim bu arastirmadan Dunya'nin barisin en az oldugu ulkelerinden biri olarak cikmamiz biraz da olsa beklenilen bir sonuc olmasina ragmen yine de moralimi bozdu.

Dikkat ederseniz ABD, Turkiye, Israil gibi sistemleri miltarisme ve buyuk askeri harcamalara dayanan ulkelerin bu listede son siralarda gelmesi de biraz ilginctir.

Dikkatinize sunuyorum:

-http://www.visionofhumanity.org/gpi/home.php-

Gönderi tarihi:

yirmi küsür senedir terörle uğraşan bir ülkenin nasıl "barış içinde yaşayan ülkeler" listesinde üst sıralarda olmasını bekliyorsun ?

Gönderi tarihi:

Kimin hangi sıraya hangi ölçütlerle geldiği ve bu ölçütlerin genel duruma oranı ilgili internet sitesinden ulaşılacak bir dosyada ayrıntılarıyla anlatılmış.

-http://www.visionofhumanity.org/gpi/documents/results-report.php-

2009 sonuçlarına sadece göz atabildim o yüzden doğrudan bağlantı vermek istemedim.

Buraya yazma sebebimse elde edilen sonuçlarda tek ölçütün başlıkta belirtilenler olmadığını hatırlatmak. Evet işin askeri harcama yönü olabilir ancak işin bir de suç, terör yanı var.

Gönderi tarihi:

Bence 72 milyon hep beraber toplu meditaston yapalım.Belki huzura ereriz. :)

Lakin bu meditasyonu beraberce yapabileceğimiz konusunda da şüpheliyim.Meditasyona başlamadn önce ''Dinen uygun mudur değil midir,laikliğe aykırı mıdır değil midir,ben kendi dilimde yapmak istiyorum, abi bu iş bizi bozmasın ...'' türünden tartışmalarla daha meditasyon başlamadan biter herhalde. :)

Biz önce huzur istiyor muyuz, huzur istiyorsak da kimin,kimlerin huzurunu istiyoruz, biz kendi içimizde huzurlu muyuz başlıklarında temelden, kendimizden başlarsak olaya belki huzurun ne olduğunu, insan olduğumuzu anlarız en başta.

Yine yuvarlak cümleler kurdum ama huzuru en başta bozan kendimiziz şeklindeki bir düz cümleye de inanıyorum.

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:
  • Yazar

yirmi küsür senedir terörle uğraşan bir ülkenin nasıl "barış içinde yaşayan ülkeler" listesinde üst sıralarda olmasını bekliyorsun ?

Tabii bizler o kadar iyi goruslu insanlardik ki, su teror dediginiz sey sebepsiz yere tombaladan cikti bizlere Turkiye'de degil mi? :)

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Bence 72 milyon hep beraber toplu meditaston yapalım.Belki huzura ereriz. smile.gif

Lakin bu meditasyonu beraberce yapabileceğimiz konusunda da şüpheliyim.Meditasyona başlamadn önce ''Dinen uygun mudur değil midir,laikliğe aykırı mıdır değil midir,ben kendi dilimde yapmak istiyorum, abi bu iş bizi bozmasın ...'' türünden tartışmalarla daha meditasyon başlamadan biter herhalde. smile.gif

Biz önce huzur istiyor muyuz, huzur istiyorsak da kimin,kimlerin huzurunu istiyoruz, biz kendi içimizde huzurlu muyuz başlıklarında temelden, kendimizden başlarsak olaya belki huzurun ne olduğunu, insan olduğumuzu anlarız en başta.

Yine yuvarlak cümleler kurdum ama huzuru en başta bozan kendimiziz şeklindeki bir düz cümleye de inanıyorum.

MUHABBETLE...

Birlikte herhangi bir sey yapmaya yetenegimiz yok ki?

Bu ulkede insanlar kimsenin baskalarinin fikirlerine ne de haklarina saygisi var. VE yillardir bu asilanmis bizlere: Kurtler sebepsiz yere daglara ve baskaldiriya yoneldi, dindarlar yine sebepsiz yere 'turban turban" diye bagiriyor... Aleviler zaten bizlerden degildi. AKP, DTP, Orhan Pamuk, Ahmet Kaya, hicbiri ama hicbir "BIZLER" den degil bu ulke de...

Hani "Bizler" den farklilar ya hepsi... Ondan!

Ehhhh durum boyleyken hangi birliken soz edebiliriz ki Sayin Fuzuli?

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Sayin forumdaslar, su arastirma sonucu olan listede bir de DEMOKRATIK olan, insan ve azinlik haklarina, gozmenler haklarina saygili olan Isvec, Norvec, Danimarka gibi ulkelere bir bakalim!

Neden onlara tombaladan TEROR cikmadi acaba? Acayip bir sey degil mi?

SOnucta hersey SAYGI denen kavrama endeksli! Kendinden baskalarina sirf BASKA olduklari icin tahammul edemiyorsak, ustune ustluk BASKi uyguluyorsak o zaman o listenin son siralarinda olmamiz dogaldir!

Gönderi tarihi:

Sayin forumdaslar, su arastirma sonucu olan listede bir de DEMOKRATIK olan, insan ve azinlik haklarina, gozmenler haklarina saygili olan Isvec, Norvec, Danimarka gibi ulkelere bir bakalim!

Neden onlara tombaladan TEROR cikmadi acaba? Acayip bir sey degil mi?

SOnucta hersey SAYGI denen kavrama endeksli! Kendinden baskalarina sirf BASKA olduklari icin tahammul edemiyorsak, ustune ustluk BASKi uyguluyorsak o zaman o listenin son siralarinda olmamiz dogaldir!

:) Arkadaşım sen araştırmayı yapanların yerine kendi kriterlerini mi koyuyorsun ?

Adamlar hangi kriterlere göre listenin yapıldığını zaten söylüyorlar değil mi? Hadi bakalım listeye. Malezya 26. , Fransa 30. Şu an yarı diktatörlükle yönetilen Malezya Fransa'nın üstünde. Demekki bu arkadaşımıza göre Malezya, Fransa'dan daha fazla insan haklarına saygılı bir devlet.

Diktatörlükle yönetilen Katar 16. İngiltere 35.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

smile.gif Arkadaşım sen araştırmayı yapanların yerine kendi kriterlerini mi koyuyorsun ?

Adamlar hangi kriterlere göre listenin yapıldığını zaten söylüyorlar değil mi? Hadi bakalım listeye. Malezya 26. , Fransa 30. Şu an yarı diktatörlükle yönetilen Malezya Fransa'nın üstünde. Demekki bu arkadaşımıza göre Malezya, Fransa'dan daha fazla insan haklarına saygılı bir devlet.

Durun, ilk basta Turkiye'nin bu endeksteki konumunu terore bagladiniz ve ben "Teror tombaladan ve sebepsiz yere mi cikti Turkiye'de" diye sordum...

Simdi kalkip diktatorluk filan baska izahlara yoneliyorsunuz!

Katar'in ya da Malezya'nin diktatoruluk oldugunu da ilk olarak sizden duydum bu arada! Amelzya Seriat'la yonetiliyor olabilir ve sert kanunlari olabilir ama diktatorluk degil!

Diktatorluk nedir tanimini yapalim mi? Sonra o tanimla Turkiye'nin yonetim bicimini de bir kiyaslayalim isterseniz!

Ama sonucta kara verin: Teror mu yoksa kirterlermi Turkiye'yi bu konuma sokan?

Diyarbakirli...

Gönderi tarihi:

Katar'in ya da Malezya'nin diktatoruluk oldugunu da ilk olarak sizden duydum bu arada! Amelzya Seriat'la yonetiliyor olabilir ve sert kanunlari olabilir ama diktatorluk degil!

İlk defa benden duyuyorsan dünya ile ilgili bilgi eksikliğine yan dostum.

Arkadaşımız seçim falan yapılmayan, hiçbir yürütme organının seçimle iş başına gelmediği Katar'ın diktatörlük olduğunu benden duymuş :)

Malezya'nın yarı diktatörlükle yönetildiğini benden duymuş. İnsanların bir dinin emirlerine uymaya devlet tarafından zorlandığı. Dinin emirlerine uymayan kimselerin devlet tarafından cezalandırıldığı bir ülkeye yarı diktatörlük demek mantıksız olur dimi?

Gönderi tarihi:
  • Yazar

İlk defa benden duyuyorsan dünya ile ilgili bilgi eksikliğine yan dostum.

Arkadaşımız seçim falan yapılmayan, hiçbir yürütme organının seçimle iş başına gelmediği Katar'ın diktatörlük olduğunu benden duymuş :)

Malezya'nın yarı diktatörlükle yönetildiğini benden duymuş. İnsanların bir dinin emirlerine uymaya devlet tarafından zorlandığı. Dinin emirlerine uymayan kimselerin devlet tarafından cezalandırıldığı bir ülkeye yarı diktatörlük demek mantıksız olur dimi?

Simdi sizce Turkiye'nin bu listedeki kotu konumunun tek nedeni teror olayimidir?

Bir de sunu belirteyim: bu eger Maelzya'da seriat isliyorsa ve insanlar zorla da olsa baris icinde yasyorsa onlarin Turkiye'den daha iyi bir sirada olmalari dogaldir. Sizce Turkiye neden boyle asagi siralarda? Benim merak ettigim bu! Sadece teror denilen olay mi sebep?

Gönderi tarihi:
  • Yazar

:) Arkadaşım sen araştırmayı yapanların yerine kendi kriterlerini mi koyuyorsun ?

Yani sizin demek istediginiz bu aratirmada daha cok "terore hassas" uleklerin son siralarda da yer aldigi degil mi? Yanlis anlamadim umarim.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.