Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Mavi Tohum Projesi


Önerilen İletiler

HER EVDE BİR TOHUM ÇİMLENSİN:

Her çekirdek bir ağaçtır.

 

Tohum çimlendirmek kolay ve keyifli bir iştir. Tohum heryerde çimlenebilir. Küçük bir bardakta bilgisyarın yanında, pencerinin pervazında, balkonda, çöp tenekesinin içinde, pet şişede, masada, saksıda, bahçede, kayanın yarığında, büyük br ağacın gölgesinde...

 

Küçük bir pet bardakta çimlendirdiğiniz tohum fidan olur, bu fidanı arkadaşına hediye edersin, bahçesine kapısının önüne diker. Bu fidan yavaş yavaş büyür ağaç olur. Arkadaşın kapıdan her çıktığında ağacı görür ve seni hatırlar. Ağaca bakar sevdiğini anar içi ferahlar. Sana küsse darılsada seni her gün hatırlar yada ağacı keser :)

 

Küçük pet bardakta çimlenen tohum bir fidan sonra yavaş yavaş ağaç olur. Bu ağaç bir çok hayvana (bir kuşa, kelebeğe, uğur böceğine, yunusa...) ev sahipliği yapar. Bu ağaçta çocuklar oyun oynar... Bu ağaçtan ev olur, enstruman olur, gemi olur, yelken olur, uçak bile olur.

 

Her çekirdek bir ağaçtır; akasyanın, meşenin, çınarın, yediğiniz elmanın, ayvanın, narın, dut un , kayısının, armudun... çekirdiği bir ağaçtır. Tohumla toprağı buluşturup azar azar sulamanız yeterlidir. Ben hepsinden çimlendirdim oluyor sizde çimlendirin kolay ve çok keyifli... Onları yavaş yavaş büyürken izlemek güzel duygular uyandırıyor ve bir dal parçasını bile yakarken bir kere daha düşünüyorum çünkü ne kadar yavaş büyüdüğünü görüyorum. Ağaçları seviyorum.

 

Doğa fotoğrafçısı bir arkadaşım ağaç insan ilişkisi hakkında bir kitap yazıyor. Ağaçların insanlarla konuştuğunu söylüyor...

 

Her evde tohum çimlendiğini hayal ediyorum, apartman fidanlıkları hayal ediyorum, çocukların arkadaşlarıyla küçük fidanlıklar oluşturduklarını hayal ediyorum.

 

Ben hayalci bir ziraat mühendisiyim. Bu gurupta tohumlarla ağaçlarla ilgili bilgileri paylaşacağım, sorularınızı yanıtlayacağım, sizde tohumlar ve ağaçlar hakkında deneyimlerinizi , bilgilerinizi, duygularınızı bu gurupta paylaşırsanız sevinirim.

 

 

Hayalci Ziraat Müh. Uygar ACAR

 

facebook adres

 

mavi tohum projesi

 

Yediğiniz meyvelerin çekirdeklerini Mart ayına kadar karanlık bir ortamda biriktirin ve baharla birlikte çekirdekleri bulduğunuz her alana dikin, piknikte ormana, evinizde saksıya, bahçenize,komşunuzun bahçesine, köyünüze, ilçenize her yere... unutmayın fidan gelecektir gelecek ormandır ormansa hayatımız!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu yıl 7. kez düzenlenecek olan Yalova Süs Bitkileri İhtisas Fuarı 08 – 11 Ekim 2009 tarihlerinde Yalova Fuar Merkezinde ziyarete açılacaktır. 4.200 m2 kapalı alanda gerçekleşecek olan fuar her yıl yaklaşık 80 katılımcı firma ile kapılarını açmakta ve Türkiye’nin birçok ilinden onbinlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır.

 

 

http://www.cyffuar.com.tr/ana-sayfa/flower-show-yalova-2009.html

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.