Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ne de büyütmüşüz masonu, masonluğu


Misafir ali0_1

Önerilen İletiler

Pek çok iddia atıldı ortaya, bir çoğunu da inandırıcı bulduk ama bir yere kadar dedik artık. Zamanında ben de elde ettiğim bazı verileri kesin gerçeklik gibi sunuyordum; şimdi başka konularda başka kimselerde de aynısını görünce daha iyi anlıyorum ki bu doğru değildir.

Evet; kapalı kapıların ardında bir şeyler dönüyordur. Ama bu "tanrılar konseyi" gözüyle bakacağımız "her şey"i kontrol eden bir organizasyonun varlığı anlamına gelmez, "gelemez".

Haçlı seferlerinden bu yana gerçekleşen tüm önemli olayları belirli kimselere bağlamak ne kadar doğrudur?

O yüzden tapınakçılar ve masonlarla ilgili "yaptılar, ettiler" cümlelerimi "iddia ediliyor" olarak söylemem gerektiğini düşünüyorum.

Bu çok önemlidir.

Çünkü mason, gestapo, sabetayist, faşist derken kendimizce oluşturduğumuz kalıplara tüm değişkenleri ve sabitleri hapsetmiş olmuyor muyuz?

Ya kendi hatalarımızı birilerine yükleme merakımıza ne demeli?

Ya da bizden üstün olan karşı tarafın mistikleştirilmesi midir üstün çıkmanın yolu?

Benim de hatalı bir şekilde hareket etmeme neden olan bu "tam bilmeden kalıplama, genelleme vb. kötü alışkanlıkların" bir kenara bırakılması hem birey hem toplum olarak ayağa kalkmamızda çok önemlidir.

Tüm olaylar "masonlar" denen zengin ve güçlü adamlar topluluğuna bağlanamaz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet insanlar çok sever böyle hikayeleri. Böyle gizemli dünyayı yöneten güçleri falan. Ne ekmeğini yemiştir edebiyat ve sinema dünyası mason efsanelerinin.

 

Sonra yahudilere bağlanır masonlar. Neymiş, binlerce yıldır masonlar eliyle yahudi örgütleri dünyayı yönetiyormuş. Oysa yahudilerin tarihlerinin, sürgün, kölelik, katliam, mülksüzleştirme ile dolu olduğu gerçeği önümüzdeyken.

 

O kadar güçlüymüş ki adamlar, gettolarda yaşamışlar, mülk edinmelerine izin verilmemiş, sürekli oradan oraya sürülmüşler. Tutmuyor değil mi birbirini, iddia edilenle var olan. Şunun şurasında 150 yıllık geçmişi ya olan ya olmayan Sionizm, taa binlerce yıl önce varolan tarikatlara mal edilir.

 

O kadarda komik olur ki bazen ithamlar; daha önce bahsetmiştim.

 

Adam anlatmış, masonlar, tapınakçıların yahudilikle bağını. Masonlar, tapınakçılar Süleyman Mabedi'nin bulunduğu mıntıkayı kutsal kabul ediyormuş. Onlara göre o mıntıka dünyadaki en kutsal yermiş. Hımm tamam yahudilerin kutsal yeri Süleyman Mabedi mıntıkasını kutsal kabul ettiklerine göre kesin yahudi teşkilatı bunlar.

 

Fakat ?

 

Ya, Süleyman Mabedi'nin bulunduğu yer, müslümanların ilk kıblesi değil miydi ? Hz Muhammed orada miraca yükselmemiş miydi ? Belki önemsiz bir detaydır ama, hani orada bir yapı vardı müslümanlar için en kutsal yapılardan birisi. adı da "Mescid-i Aksa" olacaktı.

 

Bu tapınakçılar Hristiyandı değil mi ? Hani hristiyanlar için en kutsal hazine sayılan ve binlerce yıldır aranan birşey vardı, Süleyman Mabedi'nin bulunduğu mıntıkada gömülü olduğuna inanılan. "Kutsal Kase" idi sanırım adı. Hatta hristiyanlar için en önemli haç merkezlerinden birisi idi galiba Süleyman Mabedi'nin bulunduğu mıntıka. Kıyamet Kilisesi'de ordaydı sanırım. Hani İsa'nın çarmıha gerildiğine inanılan yer.

 

Hımm yaklaşık 4 milyar insan için (müslümanlarda dahil) kutsal mekan olarak kabul edilen Süleyman Mabedi mıntıkasını (Burası Eski Kudüs'tür. Mescid-i Aksa, Harem-ül şerif, Kıyamet Kilisesi, Ağlama duvarı burada bulunur. Üç din içinde son derece kutsal bir mıntıkadır)kutsal bir mekan olarak kabul ediyorlarmış. O zaman kesin yahudilik olmalı bunların arkasında.

 

Kurulan bağların ve efsanelerin tümü bu örnekteki gibidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Masonların kapı ardı hesapları denirdi her Filistin denildiğinde.Şimdi pek konuşulmuyor Masonlar.

 

Masonlar,partiler,siyasiler,kıurumlar...herkesin bir hesabı vardır mutlaka.Bu hesaplar aydınlık bir ülkenin değil mutlaka,kendi çıkarlarıdır sadece.

 

Büyütmemişiz masonluğu aslında,hatta çoğu şeyi küçültmüşüz.

 

İşimize gelmeyeni sadece yazar sorgular olmuşuz;tıpkı Saylan2ın burs verdiği öğrencilerin kim olduğunu sorgulama gibi...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

11 Eylül ile masonlar arasında güçlü bağlar mı var dostum :)

 

Tamda bundan bahsediyordum işte. Bırakalım bağı, esame için bile bir bilgi olmadan yaratılan komplo teorileri.

 

Bu örnek masonlar için değil; daha geniş anlaşılmalı. Başlık da özel olarak masonlar için değil aslında; o zihinlere yerleşmiş bir kalıp olduğu için kullanıldı.

 

Tersi için ne kadar bilgi var?

 

Yani olan kanıtlanır; halbuki bu konuya değinen belgesellerde de anlatıldığı üzere açıkça duyurulmayan pek çok nokta var.

 

ABDliler kendileri sorguluyor bu meseleyi; biz "aman canım boşver" mi diyeceğiz!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu örnek masonlar için değil; daha geniş anlaşılmalı. Başlık da özel olarak masonlar için değil aslında; o zihinlere yerleşmiş bir kalıp olduğu için kullanıldı.

 

Tersi için ne kadar bilgi var?

 

Yani olan kanıtlanır; halbuki bu konuya değinen belgesellerde de anlatıldığı üzere açıkça duyurulmayan pek çok nokta var.

 

ABDliler kendileri sorguluyor bu meseleyi; biz "aman canım boşver" mi diyeceğiz!

 

Tersi için, eylemi gerçekleştiren militanlar, bu militanların geçmişleri, kimlerle ilişkide oldukları vs. Çok bilgi var.

 

Ama ben "mason komplolarına" ilişkin varsa bildiğin bir örnek rica etmiştim. Yani masonlarla güçlüğü bağlar olduğunu "bildiğiniz"

 

"şaibe" olan her olayın otomatikman fatura edilemsi durumu sadece :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.