Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

adszbjo.jpg

 

Manisa'da eski dönemlerde gelinlik kızlar, evlerine gelen görücülere bu kahveyi ikram edermiş. Bol köpüklü kahvenin üzerine öğütülmüş badem konurmuş. İşte o ''cilveli'' adıyla bilinen Türk kahvesi, patentle koruma altına alındı.

 

adsznvl.jpg

 

Cilveli kahve, sunumu ve tüketiliş şekliyle diğer kahvelerden ayrılıyor. Fincana dökülen bol köpüklü Türk kahvesinin üzerine çifte kavrulmuş, öğütülmüş badem ve iki çeşit baharattan oluşan karışım dökülüyor.

 

Kahvenin yanında bir kaşık veriliyor. Kahve içilmeden önce bademler yeniyor. Ardından kahve içiliyor. Köpükle badem ezmesinin karışımı özel bir tat oluşturuyor. Dövülmüş bademin kahvenin dibine çökmemesi için mutlaka çifte kavrulmuş olması gerekiyor

 

adszrer.jpg

 

Haydi Manisa'ya... ;)

Gönderi tarihi:

Resimlere baktıkca yapasım geliyor... smile.gif

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Resimlere baktıkca yapasım geliyor... smile.gif

Adında var çekicilik... ;)

çifte kavrulmuş, öğütülmüş badem ve iki çeşit baharattan oluşan karışımı bulabilecek misin :unsure:

Cloud işi bırakıyorum sendeyim birazdan... :P

Gönderi tarihi:

çifte kavrulmuş, öğütülmüş badem ve iki çeşit baharattan oluşan karışımı bulabilecek misin unsure.gif

 

 

Buradaki püf nokta, bademlerin iriliğini ayarlamaktır. Bademler, çok ezilmeden, çok da iri bırakılmadan dövülecektir. En büyüğü susam tanesi kadar olan karışım, en tat verenidir.Yani bademler kahveye tat verecek ama dişe de gelecek. Gerisi, bol köpüklü bir Türk Kahvesi pişirmeye kalmıştır. Kahveyi fincana dökmeden önce bir çay kaşığı cilveyi koyarsınız, köpüğü kesmeden kahveyi düzenlemiş olursunuz.

 

'patentle koruma altına alındı.' demişsin

 

ne olur ne olmaz bende alıntı icersine alayım bulduklarımı

baharatan söz edilmiyor ama anladım sen benim işimi zorlaştırmak istiyorsun smile.gif

Gönderi tarihi:
  • Yazar

:stuart: EEE cloudcum işin sırrı belki baharatlarında...

Sen ibr dene güzel olursa bende isterim... ;)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.