Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2009 15 yıl Manisa'da eski dönemlerde gelinlik kızlar, evlerine gelen görücülere bu kahveyi ikram edermiş. Bol köpüklü kahvenin üzerine öğütülmüş badem konurmuş. İşte o ''cilveli'' adıyla bilinen Türk kahvesi, patentle koruma altına alındı. Cilveli kahve, sunumu ve tüketiliş şekliyle diğer kahvelerden ayrılıyor. Fincana dökülen bol köpüklü Türk kahvesinin üzerine çifte kavrulmuş, öğütülmüş badem ve iki çeşit baharattan oluşan karışım dökülüyor. Kahvenin yanında bir kaşık veriliyor. Kahve içilmeden önce bademler yeniyor. Ardından kahve içiliyor. Köpükle badem ezmesinin karışımı özel bir tat oluşturuyor. Dövülmüş bademin kahvenin dibine çökmemesi için mutlaka çifte kavrulmuş olması gerekiyor Haydi Manisa'ya...
Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2009 15 yıl Yazar Resimlere baktıkca yapasım geliyor... Adında var çekicilik... çifte kavrulmuş, öğütülmüş badem ve iki çeşit baharattan oluşan karışımı bulabilecek misin Cloud işi bırakıyorum sendeyim birazdan...
Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2009 15 yıl çifte kavrulmuş, öğütülmüş badem ve iki çeşit baharattan oluşan karışımı bulabilecek misin Buradaki püf nokta, bademlerin iriliğini ayarlamaktır. Bademler, çok ezilmeden, çok da iri bırakılmadan dövülecektir. En büyüğü susam tanesi kadar olan karışım, en tat verenidir.Yani bademler kahveye tat verecek ama dişe de gelecek. Gerisi, bol köpüklü bir Türk Kahvesi pişirmeye kalmıştır. Kahveyi fincana dökmeden önce bir çay kaşığı cilveyi koyarsınız, köpüğü kesmeden kahveyi düzenlemiş olursunuz. 'patentle koruma altına alındı.' demişsin ne olur ne olmaz bende alıntı icersine alayım bulduklarımı baharatan söz edilmiyor ama anladım sen benim işimi zorlaştırmak istiyorsun
Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2009 15 yıl Yazar EEE cloudcum işin sırrı belki baharatlarında... Sen ibr dene güzel olursa bende isterim...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.