Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

EN BÜYÜK GÜNAH ŞİRK(ALLAH'A ORTAK KOŞMA) HAKKINDA

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

BU YAZIYI BELKİ BİLMEYENLER VARDIR DİYE UYARI AMAÇLI YAZIYORUM.

KURAN'DAN;

CİN SURESİ 18.AYET:Hiç kuşkusuz, mescitler/secdeler Allah içindir. O halde, Allah ile birlikte bir başkasına yakarmayın/Allah'ın yanında bir başkası için çağrıda bulunmayın.

ALLAH'A KARŞI YAPILABİLECEK EN BÜYÜK GÜNAH ŞİRKTİR. ŞİRKİN ESASI İNSANIN KADERİNİ VE GELECEĞİNİ İNSANIN GAYRETİ İLE ALLAH'IN İRADESİ DIŞINDA BİR ŞEYLERE BAĞLAMAKTIR.

ÖRNEK VERİRSEK:

NAZAR BONCUĞUNDAN ,OKUNMUŞ NESNELERDEN MEDET UMMAK,YATIRLARDAN TÜRBELERDEN ÖLÜLERDEN HAYIR DİLEMEK,HER TÜRLÜ BATIL İNANÇ,ALLAH'TAN BAŞKA BİRİNİ DİNDE HÜKÜM KOYUCU OLARAK GÖRMEK..

YAŞA NURİ ÖZTÜRK'ÜN BU KONUYLA İLGİLİ BAZI SORULARA VERDİĞİ CEVAPLAR:

Soru: Özellikle namazlarda sürekli olarak Peygamberimizi anmak, ayetten önce onun dualarını okumak, yapılan duaları O'na salavat getirmeye bağlamak gizli bir şirk olmuyor mu?

Cevap: Söyledikleriniz tamamen Kur'an'a uygundur.

Soru: İnsanın, batıl inançların gerektirdiği şeyleri yapmadığı zaman, Tanrı'yı kızdıracağına ve Tanrı'nın onu cezalandıracağına, kaderinin olumsuz yönde etkileneceğine (yakınlarının zarar göreceğine vs) inanması şirk midir?

Cevap: Evet,şirktir.

Soru: Üstümüzde Ayetel Kürsi, cevşen taşımamız şirk midir? Şirkten tövbe edilirse affı var mıdır? Bilmeden şirk koşmuşsak ne olur?

Cevap: Tövbe her şeyi temizler. Ancak yanlışa bir daha dönmemek lazımdır. Her türlü muska ve benzeri şeyler şirk kalıntısıdır.

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Eskiden şirk açıktı şimdi gizli. kabirlere niyet için gitmek orda dilek tutmak şirktir. üzerinde herhangibir nesne taşımak ve onun koruyacağına inanmak ya da başka neslelerin uğuruna ya da uğursuzluğuna inanmak. peygamberleri Allah la eş değer anmak, hatta bence sünnet namazlarını farz namazları gibi zorunlu kılmak ta şirktir. ve hatta sünnet namazı kılmadığı için peygamberin şefaatçi olmayacağını söylemek hem şirktir hemde hz. peygambere iftiradır. Allah resulü çok namaz kılardı ancak bu Onun farkındandı. Eğer onun gibi çok namaz kılmak isteyen olursa kılar buna mani olunmaz ama sünnet namazını farza yapıştırmak ve olmassa olmaz yapmak ta şiktir.

Gönderi tarihi:
İnsanın, batıl inançların gerektirdiği şeyleri yapmadığı zaman, Tanrı'yı kızdıracağına ve Tanrı'nın onu cezalandıracağına, kaderinin olumsuz yönde etkileneceğine (yakınlarının zarar göreceğine vs) inanması

bu nasıl bir şirktir biraz açarmısın?

Tövbe her şeyi temizler

bundan eminmisin?

Gönderi tarihi:

Soru: Özellikle namazlarda sürekli olarak Peygamberimizi anmak, ayetten önce onun dualarını okumak, yapılan duaları O'na salavat getirmeye bağlamak gizli bir şirk olmuyor mu?

Cevap: Söyledikleriniz tamamen Kur'an'a uygundur.

Soru: İnsanın, batıl inançların gerektirdiği şeyleri yapmadığı zaman, Tanrı'yı kızdıracağına ve Tanrı'nın onu cezalandıracağına, kaderinin olumsuz yönde etkileneceğine (yakınlarının zarar göreceğine vs) inanması şirk midir?

Cevap: Evet,şirktir.

.

Şirk ne olduğu bilinmeyince herkesin keyfine göre şirkler ortaya çıkıyor

Şirk nedir? Şirk ,Şirketten, ortaklıktan neşetle, hükümde Allaha ortak olmaktır az veya çok olsun farketmez

Yani Allahın önceden bir hükmü var ama ona karşı bir hüküm ileri sürmektir Allahın hükmüne ortak olmaya kalkmaktır işte bu bu şirktir...

Namazlara gelince....Karıştırılan bişey var sünnet namaz peygambere kılınır farz Allaha'a mıdır..? Oysa sünnet ve farz bütün namazlar Allaha dır ne kadar namaz kılarsan kıl niye şirk olsun ki...

Bütün namazlar Allah için kılınır....

Yüce Allah der ki, yalnız ve yalnız benden yardım dileyin mabuttan istenecek şeyleri benden isteyin sizin ilk ve son tek mabudunuz benim der ama kişi başkasından ki, bu peygamber dahi olsa Allahın hükmüne terstir ve Allahaın hükmüne karşı bir hükümdür ve kesinlikle ŞİRKTİR..selam

Gönderi tarihi:

Elbette namaz Allah için kılınır benim söylemek istediğim sünnet namazlarını kılmadığı için Allah resülünün şefaatçi olmayacağını söyleyenleredir.

Bunu söylemek Allah resülünün tebliğini anlayamamaktır. Hz.İsa nın başına gelenlerin kendi başına gelmesinden korkan peygamberimiz bu konuların üzerinde özellikle durmuştur. Özellikle kendisinin de sadece ve sadece Allah'ın kulu ve resülü olduğu üzerinde durmuştur.

Allah hatalarımızı affetsin. inşallah

Gönderi tarihi:

bu nasıl bir şirktir biraz açarmısın?

bundan eminmisin?

İşin aslı bütün batıl inançlar şirktir.Orda sorulan soru da bir çelişki var zaten zaten şirk olan bir şeyin gereklerini yapsanda yapmasanda ona inandığın sürece şirke bulaşmışsındır demektir.mesela bir örnek bu kolye bana uğurlu geliyor onun beni kazalardan koruduğuna inanıyorum demek şirktir.Allah korur ama bu kolye de korur diye düşünmek açık şekilde şirktir.Mesela bizde yaygın olan bir olay bıçak verirken elden ele almazlar da önce masaya bırakırlar sonra öteki alır yoksa aralarının bozulacağına inanırlar.İşte buna gercekten inanmak şirktir.Bu açık bir batıl inançtır.Çünkü o bıçağı elden almanın sizin hayatınızda olumsuz bir etkisi olacağına inanırsanız bu şirk olur.Bunlar bilimsel dayanağı olmayan şeylerdir.

Yaşar Nuri Öztürk ün tanımıyla da şirk "Şirkin esası insanın kaderini ve geleceğini insanın gayreti ile Allah'ın iradesi dışında bir şeylere bağlamaktır."Nazar boncuğu takma işini, Peygamberimiz açıkça şirk görmüştür.Geniş bilgi İslamda Büyük Günahlar kitabımda vardır. "

Gönderi tarihi:

Şirk ne olduğu bilinmeyince herkesin keyfine göre şirkler ortaya çıkıyor

Şirk nedir? Şirk ,Şirketten, ortaklıktan neşetle, hükümde Allaha ortak olmaktır az veya çok olsun farketmez

Yani Allahın önceden bir hükmü var ama ona karşı bir hüküm ileri sürmektir Allahın hükmüne ortak olmaya kalkmaktır işte bu bu şirktir...

Namazlara gelince....Karıştırılan bişey var sünnet namaz peygambere kılınır farz Allaha'a mıdır..? Oysa sünnet ve farz bütün namazlar Allaha dır ne kadar namaz kılarsan kıl niye şirk olsun ki...

Bütün namazlar Allah için kılınır....

Yüce Allah der ki, yalnız ve yalnız benden yardım dileyin mabuttan istenecek şeyleri benden isteyin sizin ilk ve son tek mabudunuz benim der ama kişi başkasından ki, bu peygamber dahi olsa Allahın hükmüne terstir ve Allahaın hükmüne karşı bir hükümdür ve kesinlikle ŞİRKTİR..selam

Evet Allah tan başka hüküm koyucu görmek şirktir.Allah ın hükümlerine hüküm eklemek veya çıkarmak ta şirktir.r.İnsanların, bazı kişileri, onlar olmaksızın Allah a ulaşamayacaklarına inanmaları da şirktir.Bunların yanında bir insanın Allah 'a inanıpta taktığı bir kolyenin vb.. (her türlü batıl inanç) onu belalarlardan koruyacağına inanması türbelerden , ölülerden medet umması da şirktir.Putperestlerin de Allah a inanırlarken aynı zamanda putlardan da medet umduklarını unutmamak gerekir.(şirk)

Gönderi tarihi:

gelin bundan sonra hristiyanların yaptıkları şirki konuşalım. ben dikkat ettim Kuran da adı geçen peygamberlerden sadece Hz.İsa nın adı her ayette annesi hz. meryem ile anılıyor. diğer hiç bir peygamberin adı annesiyle anılmıyor. ben az çok tahmin ediyorum nedenini sizin fikirlerinizi de merak ediyorum sizce neden Hz.isa nın adı annesiyle anılıyor olabilir?

Gönderi tarihi:

44 sene evvel ist sultanahmetde işte allahın annesi meryem diye bir karakütür asmışlardı karakütürü yapan kişi ceza yemişti, müslüman ülke olduğumuz halde. Dış ülkelerde islam için karakütür yaparlar bir şey olmaz, dün fılaş tv de haberlerde amarika islam ülkelerine kuranı kerimdeki bir kaç surenin deyiştirilmesini istemiş, islama karşı ezeli düşmanlık sürüyor hağla.

Gönderi tarihi:

Evet Abd kendileri kutsal kitap yazmaya alışkın bir milletler topluluğu olduğu için bugün kalkıp Kuranı kerimde ki bazı hoşlarına gitmeyen ayetlerin değiştirilmesini isteyebiliyorlar. görün işte bunların dinlerini nasıl uydurduklarını...

onlar için Allah kelamı bişey ifade etmiyor... ama bizler biliyoruz ki Allah'ın gönderdiğinde bir değiştirme ya da eksiltme yapılamaz...

yapmaya kalkanın da yanına bırakılmaz!!!

Gönderi tarihi:

Ben zaten hırıstiyanlarla büyüdüm muhitim itibarıyla kendileride biliyorlar saçmalıkları ama ne yapsınlar, bir ay evvel 4 kişilik bir gurup vatikana dava açtı zaten incildeki isa ve da vinci şifresi için galiba tam hatırlamıyorum şimdi. bu arada isa nın mezarıda keşmirde araştırıcılara devletlerinde baskı yardımı olduğu halde lehiti açtıramadılar.

Gönderi tarihi:

hz.isa hakkında ki bazı gizlenen gerçekler yakında açığa çıkacak sanırım. da vinci şifresi hristiyanların kafasını karıştırdı vatikan artık gizleyemeyecek gerçekleri. vatikanın bu iktidar ve saltanatları yıkılacak.

hz.isa hakkında yeni konu açmıştım ama kimse katılım yapmadı, sanırım pek bilgi sahibi olan yok.

lena sen bilirsin belki sen ne diyorsun bu olanlara??? :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.