Φ güz yangını Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2006 Arkadaşlar elhamdülillah müslümanım demekle müslüman olunmuyo.o zaman herkes elhamdülüllah der.ibadetlerimizi yerine getirmemiz lazım.ibadetlerimizi yerine getirmezsek nerde kaldı müslümanlık.müslümanlık böle mi.ALLAHIN buyurduklarını yapmalıyız.Allah bizim için ne kadar güzellikler vermiş peki siz onun için ne yapıyosunuz? YETER ARTIK UYANIN ARTIK EY MÜSLÜMANLAR BUNU SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM................. Alıntı
Φ ....DAVET.... Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2006 Arkadaşlar elhamdülillah müslümanım demekle müslüman olunmuyo.o zaman herkes elhamdülüllah der.ibadetlerimizi yerine getirmemiz lazım.ibadetlerimizi yerine getirmezsek nerde kaldı müslümanlık.müslümanlık böle mi.ALLAHIN buyurduklarını yapmalıyız.Allah bizim için ne kadar güzellikler vermiş peki siz onun için ne yapıyosunuz? YETER ARTIK UYANIN ARTIK EY MÜSLÜMANLAR BUNU SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM................. öncelikle paylaşımın için teşekkürler. çok haklısın müslüman demek sevgili peygamber efendimizin izinden gitmektir.peygamber efendimizin izlediği yol ise yüce RAB bimizin bizlere hak kıldığı yoldur.senin de dediğin gibi elhamdülillah demekle müslüman olunmaz.gösteriş için yapılan ibadetin hiçbir değeri yoktur.islamiyet yüce ALLAH'ımıza teslimiyeti gerektirir.teslimiyet ise ancak temiz ruhlarla olabilir.bizim yapmamız gereken temizlenmeyi umut etmek,dua etmek ve bunun için çaba sarfetmektir. sevgiler Alıntı
Φ Bedircan Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2006 Merakımdan soruyorum.. Acaba sizler uyanmış durumdamısınız? Alıntı
Φ güz yangını Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2006 nasıl yani ne demek istiyosun...?????? Alıntı
Φ ....DAVET.... Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2006 Merakımdan soruyorum.. Acaba sizler uyanmış durumdamısınız? bizim yapmamız gereken temizlenmeyi umut etmek,dua etmek ve bunun için çaba sarfetmektir. dediğimize göre siz burdan nasıl bir anlam çıkartırsınız????? sevgiler Alıntı
Φ güz yangını Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2006 Bedircan sana sölüyorum ne demek istiyosun???? Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 16 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2006 Bedircan sana sölüyorum ne demek istiyosun???? Aslında bu cevap hem san hem Bedircan'a: Sanane!!!Sen demiyormusun Allah rızası için dinin gereklerini yerine getirelim.Ben bunu yapıyorsam Allah rızası için yapıyorum sen dedin diye değil.Ayrıca bu görevleri yerine getirince ilan etmem gerekmiyor.''Allah herşeyin doğrusunu bilir'' buna ve Allah'tan gelen her şeye iman ettim.Yanlış birşey yazdıysam Allah affetsin. Alıntı
Φ siosteran Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Arkadaşlar elhamdülillah müslümanım demekle müslüman olunmuyo.o zaman herkes elhamdülüllah der.ibadetlerimizi yerine getirmemiz lazım.ibadetlerimizi yerine getirmezsek nerde kaldı müslümanlık.müslümanlık böle mi.ALLAHIN buyurduklarını yapmalıyız.Allah bizim için ne kadar güzellikler vermiş peki siz onun için ne yapıyosunuz? YETER ARTIK UYANIN ARTIK EY MÜSLÜMANLAR BUNU SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.............. Elhamdülillah hepimiz müslümanız.İslamın 5 şartını yerine getirelim,bu sayede cennete gider ve huzur buluruz.Doğumuzda Budist,batımızda Hristiyan dünyası;atı alan üsküdarı geçmiş.Tam ortada biryerlerde sıkışıp kalmışız.Sofuluktan kurtulmamız epeyce zaman alacak,ama imkansız değil.Bilim-teknik,sanat,felsefe alanında 16.yüzyıla kadar süren egemenliğimizi tekrar canlandıralım. Ancak,geçmişimizde bazı engeller olmuş: -Dinler ortaya çıkmadan önce Batı dünyası çeşitli tanrı heykelleri yaparken,biz yeri ve göğü tek bir yaradanın oluşturduğuna inanmış,daha ağırlıklı olarak tıp,felsefe,doğa bilimleri ve resim-heykeltraşlığın dışında diğer sanat dallarında faaliyet göstermişiz. -Resim ve heykeltraşlık gibi görsel sanatları günah saymışız.Batı dünyası bu sanatları çok tanrılı inanca göre geliştirmiş.3.yüzyılda hristiyanlığı kabul ettikten sonra dini ögelerdeki tasviri yüzyıllar boyu daha da geliştirerek devam ettirmiş.Hristiyanlığın kronolojik olarak İslamiyetten önce kabul edilen din olması da bunda bir etken değil mi? -Göçebe bir toplum olduğumuzdan Budistlik,Hristiyanlık,Müslümanlığın tesirinde kalmışız. -6.yüzyıldan itibaren bilimsel konularda Arap literatürünü örnek alan ve eğitimini kiliseden ayırıp "studium generale" denen okullarla üniversitenin temellerini atan Batı Dünyası,Haçlı seferleriyle 12.yüzyıla kadar varlıklı olan İslam dünyasının saltanatına son vermiş;Anadolu Selçuklu Devleti yıkılmış;İslam dünyası sofuluk (içe kapanma) konumuna geçmiştir. Osmanlı Devleti ve İmparatorluğunu kurduğumuz ve batılılarla savaştığımız halde,kaybettiğimiz bilimsel değerleri geri kazanmada başarılı olamamışızdır. -Ve en önemlisi,Müslümanlığı kabul ettikten sonra hoşgörülü davranmış,bana dokunmayan yılan bin yaşasın demiş,dokunan yılanın kafasını ezmişiz.Bu zihniyetten dolayı işgal ettiğimiz topraklardaki insanları sömürmemiş,misyonerlik faaliyetleri yapmamış;vergilerini ödedikten sonra bu insanların diline dinine ve ırkına karışmamışızdır.Çünkü,yüce kitabımız Kuran-ı Kerim böyle emretmektedir. Bünün temennim,sofuluktan kurtulup vatan,millet ve din bağlamında uyanmamızdır. Sizleri üzdüğüm için bağışlayın... Saygılarımla,[/size][/size] Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 Allah'ın meleği cebrail Hz.peygambere geldiğine ilk önce neden oku dedi? bunu düşündünüz mü? her insan kendi uyanışından sorumludur. yarın diriliş günü benim yaptığımı başkasından sormayacaklar. uyanmanın tek yolu okumaktır. ibadetle uyanılmaz. uyanılsaydı kimler uyanırdı? ibadet sadece kişinin kendisi ile Allah arasındadır. ve bunu yapanlardan kimin ibadetinin makbul olup olmadığını ancak O bilir. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 Zaten bu hususda bir ayet vardı geçliğimden aklımda kalmış olabilir, sadaka vermeyen yardım etmiyen namaz kılanların vay haline diye, allah namaz kılıpda ibadet ediyorum zannedenleri bile uyarıyor. Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Zaten bu hususda bir ayet vardı geçliğimden aklımda kalmış olabilir, sadaka vermeyen yardım etmiyen namaz kılanların vay haline diye, allah namaz kılıpda ibadet ediyorum zannedenleri bile uyarıyor. *Dini yalanlayanı gördün mü? * İşte o, öksüzü iter, kakar. * Yoksulu doyurmaya önayak olmaz. * Vay haline o namaz kılanların ki, * Kıldıkları namazın değerine aldırış etmezler. * Gösteriş yaparlar onlar, * Ve yardımlığı sakınırlar (zekatı vermezler). Maun Suresi... Güz Yangını paylaşımın için teşekkürler... Müslümanlığın şartlarını yerine getiremedikten , yürekten iman edip sünnetini ve farzını uygulayamadıktan sonra dil ile söylenen ''Elhamdülillah Müslümanım'' demekle yetmiyor tabiki.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.