Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

TRT'de oruçlu çizgi film

TRT Çocuk kanalında sabah ve akşam yayın kuşağında yayımlanan "Arthur" adlı çizgi filmde, ilk kez oruç tutan ve açlığa dayanamayarak orucunu bozan çocuğun "yüz karası olduğu" mesajı verildi.

Ankara- TRT Çocuk kanalında sabah ve akşam yayın kuşağında yayımlanan "Arthur" adlı çizgi filmde, orucunu bozan çocuğun "yüz karası" olduğu mesajı verilmesi dikkat çekti. "Oruç tutmak, yemek yemek kadar kolay" diyerek oruç tutmaya başlayan çocuk ilerleyen saatlerde açlığa dayanamayarak pizzayla orucunu bozunca gökyüzünde beliren kanatlı bir melek, "Artık küçük prensesim değilsin. Sana yüz karası diyeceğim" diyerek çocuğu azarladı.

Siyasi tartışma programları başta olmak üzere pek çok yayını tartışmalara neden olan TRT’nin çocuk kanalı da bir skandala imza attı. Gündüz ve akşam yayın kuşağında yayımlanan "Arthur" adlı bir çizgi filmde önceki akşam çocukların oruç tutma gerekliliği ve ilk kez tuttuğu orucunu bozan çocuğun yaşadıkları, çocuk psikolojisine uzak bir dille anlatıldı.

Çizgi filmde, Arthur adlı çocuğun arkadaşı "Oruç tutmak, yemek yemek kadar kolay" diyerek heyecanla oruç tutmaya başladı. Ancak bir süre sonra açlığa dayanmakta zorlanan çocuk, orucunu açması için kalan saatleri saymaya başladı. "12 saat kaldı. 8 saat 44 dakika kaldı" diyen çocuk, zaman geçirebilmek için televizyon izlemeye koyuldu. Ancak televizyonda yemekle ilgili reklamları izleyip iştahı kabarınca "Anlaşılan televizyon seyretmek kötüymüş. Kitap okuyacağım" diyerek, kitaplığa yöneldi. Baktığı kitapların da yemeklerle ilgili olması üzerine bundan da vazgeçti.

Daha sonra arkadaşına elektronik mektup yazarak "Bizde bayram yaklaşıyor. Oruç tutuyorum. Bir önerin (zaman geçirmek için) var mı?" dedi. Arkadaşının önerisi üzerine çocuk, yakın arkadaşının evine gitti. Çocuk, arkadaşının evinin mutfağında pizzayı görünce dayanamayarak bir dilim yedi. O anda gökyüzünde kanatlı bir melek belirerek "Oruçlu iken nasıl yemek yedin? Artık küçük prensesim değilsin. Sana yüz karası diyeceğim" diyerek çocuğu azarladı. Hemen ardından da çocuğun arkadaşları ortaya çıkarak, "yapamayacağını biliyorduk" diyerek küçümsediler.

Hem gökyüzünde beliren meleğin, hem de arkadaşlarının kendisine yönelik tavrı nedeniyle sıkıntı yaşayan çocuk, ailesiyle konuştu. Büyükannesi, çocuğa "yüz karası olmadığını, orucun amacının günahlardan arınmak olduğunu" anlatırken annesi de ilk orucunun sonunu kendisinin de getiremediğini söyledi.

İlhan Taşcı

Yok böyle birşey herşey bitti şimdide çocukların beynini en etkili şekilde yıkamaya geçildi.Çizgi filmde verilen mesaja da bir bakın!

Gönderi tarihi:
Arthur adlı çizgi filmde, pizza yiyen çocuğa “****” olduğu mesajı veriliyor

TRT Çocuk kanalında sabah ve akşam yayın kuşağında yayımlanan “Arthur” adlı çizgi filmde, orucunu bozan çocuğun “****” olduğu mesajı verilmesi dikkat çekti. “Oruç tutmak, yemek yemek kadar kolay” diyerek oruç tutmaya başlayan çocuk ilerleyen saatlerde açlığa dayanamayarak pizzayla orucunu bozunca gökyüzünde beliren kanatlı bir melek, “Artık küçük prensesim değilsin. *****” diyerek çocuğu azarladı. (*)

Beyin yıkama işlemi sistematik olarak devam ediyor.

Laiklik karşıtı odak olmaktan sabıkalı hükümetin artık kayıtsız şartsız borozanı olmuş bir tv kanalı.

Hala susuyorsunuz.

Bana kimse cevap vermedi.

Sana da vermeyecekler.

VEREMEYECEKLER.

Hiç bekleme...

Gönderi tarihi:
Çoçuğa her türlü dini konuda bir baskı yapılması, dolayı olarak fikirlerinin yöneltilmesini doğru bulmuyorum. Mavicim sadece oruç değil, oruç sadece bir örnek.

Tabi ki çocuklarımıza baskıda bulunmayacağız sevgili arkadaşım.Bu sadece dini açıdan değil,her yönüyle böyledir.

Yalnız,ben çocuğa ve topluma "kültürsüzlüğü" aşılayanlara,dini aşılamaya çalışanlardan çok daha öfkeliyim.

sevgiler.

Gönderi tarihi:

Hem gökyüzünde beliren meleğin, hem de arkadaşlarının kendisine yönelik tavrı nedeniyle sıkıntı yaşayan çocuk, ailesiyle konuştu. Büyükannesi, çocuğa "yüz karası olmadığını, orucun amacının günahlardan arınmak olduğunu" anlatırken annesi de ilk orucunun sonunu kendisinin de getiremediğini söyledi.

İlhan Taşcı

Yok böyle birşey herşey bitti şimdide çocukların beynini en etkili şekilde yıkamaya geçildi.Çizgi filmde verilen mesaja da bir bakın!

ben burda beyin yıkama falan göremedim...büyükannesi ve annesi ne güzel anlatmışlar çocuğa durumu...hikayede yanlış olan arkadaşlarının çocuğu küçük düşürmesi ve meleğin gelip yüz karasısın demesi...sonundada büyükanne ve anne durumu düzeltiyorlar zaten...esas tehlike nedir biliyormusunuz...neredeyse her sokak başında esrar içiliyor içenlerin yaş ortalamaları 15'i geçmez ufacık çocuklar acıyorum hallerine,kızlarda sex yaşı 13-14'e kadar düşmüş kafasına esen evini terk edip dışarlarda yatıp kalkıyor emo denilen kültürümüzle uzaktan yakında alakası olmayan bir saçmalık gençliğimizin yakasına yapışmış durumda,gençliğin ne geçmişinden haberi var ne geleceğinden umudu...Esas tehlikeyi görmezden gelmeyin...İslamda zorlama yoktur eğer zorlama yapılıyorsa bu islamın suçu değil zorlama yapan insanların suçudur...isteyen oruç tutar namaz kılar diğer dini vecibelerini yerine getirir isteyen getirmez ALLAH insanlara akıl vermiş herkes nasıl isterse öyle yaşar...ben böyle içinde dini bir konunun geçipte tehlikeli diye adlandırılan olayları kınıyorum...

Gönderi tarihi:

Çoçuğun kişiliğe oluşmadan, çoçuk henüz kendini ve çevresini tanımadan ona bir takım baskıların yapılması, Fikirlerin bilinçsizse aşılanması bence doğru değildir. Hele çoçukların en çok izlediği bir tv programında yani çizgi filmlerde. Büyümesini tamamladığında, kendi seçimlerini kendisi yaptığında daha sağlıklı bir birey olabileceğini düşünüyorum.

Gönderi tarihi:

ağaç yaş iken eğilir..çocuğun kişiliği büyüdüğü zaman değil ufaklığından itibaren parça parça gördüğü geçirdiği yaşadığı şeylerle gelişir...eğer çocukken bazı şeyleri benimseyemezse ilerde hiç benimseyemez...ben çocukken daha çok şey ezberler aklımda tutardım ve hala ufacık yaşta yaşadığım yada öğrendiğim şeyler aklımdan çıkmaz...bir çocuk büyümesini tamamladığı evreye geldiğinde o yaşa kadar gördüğü terbiye,dini inanç, eğitim vs. konularla hayatına devam eder...hamuru yoğurup fırına koyduktan sonra ona şekil veremezsin...

Gönderi tarihi:

guzel konusmussun erbay

cocuk buyume evresını tamamladıgı zaman kendı basına karar verecek yasa ulastıgı zaman

zaten aıle toplum tarafından cocugun bılınc altına gırılıyo

ama cocuk aılesını nerde dunyaya gelecegını secemıyo

her aılenın verecegı egıtım dın terbıye kultur farklı

anlamıyorum ıste bunu

Gönderi tarihi:

Neden çoçuk kişisel gelişimini tamamlamadan böyle bir baskıya maruz kalsın ki. Belki müslüman olmak onun için uygun değil, belki başka dini seçecek, belki de hiç inancı olmayacak. Buna kendisi karar verse bence daha doğru olacak. Baskı altında ne kadar mutlu olabilir ki, kendi istediği olmadan.

Gönderi tarihi:
Neden çoçuk kişisel gelişimini tamamlamadan böyle bir baskıya maruz kalsın ki. Belki müslüman olmak onun için uygun değil, belki başka dini seçecek, belki de hiç inancı olmayacak. Buna kendisi karar verse bence daha doğru olacak. Baskı altında ne kadar mutlu olabilir ki, kendi istediği olmadan.

bu baskı değildir denizkızı baskıya takmış durumdasın...yukarıdaki çizgi filmdeki anne ve büyükanne'nin yaptığının baskıyla bir alakası yok orada örnek alınması gereken meleğin yaptığı hareket değil ebevenylerin yaptıklarıdır...anne baba müslüman ise çocuklarını müslüman olarak yetiştirirler,anne baba hristiyan ise çocuklarını hristiyan olarak yetiştirirler diye gider...bu olay islam dinine has bir durum değildir anlayacağın, bu işin kanunu böyledir.. bu anne baba olmanın ve dini inançlarının bir gereğidir...nasıl konuşmasını oturmasını kalkmasını öğretiyorlarsa dini inançlarınıda öğretmeleri gerekir...hee çocuk büyüdü bazı şeyler kafasına yatmadı türlü sebeplerden dolayı din değiştirebilir veya ateist'de olabilir...Dinde zorlama yoktur...bir insanı ne kadar baskı altında tutarsan tut eğer içinde o sevgi yoksa ne yapsan boştur zaten...peki sadece dini inançlarınımı senin deyişine göre baskı altında uyguluyor anne babalar...neden din ile kısıtlıyorsun bu konuyu ? terbiye kuralları olsun,yemek alışkanlığı ki bu çok önemli bence çocukken çoğu anne baba tıka basa zorla yedirir çocuğunu ve ilerde obez bir insana dönüşür...niye kendi iradesine bırakmıyorlar...belki vejeteryan olacak,belkide o zorla yediği yemeklerin çoğunu yemiycek... anne baba olmanın bir çocuğu hayata hazırlamanın belli başlı kuralları vardır çocuğa dinini öğretmekte bunlardan birisidir...

Gönderi tarihi:

Elbette ailenin eğitimi çok önemli, bunu her zaman söylüyorum. Ailede alınan kültür kişinin bulunduğu ortamlarda zaten kendisini belli ediyor. Benim anlatmak istediğim dini, neden çoçuğa öğretilsin ki daha kendini tanımadan? Hem dinini öğrenmesi, duaları öğrenmesi eğitim konusunda geleceği konusunda ona çok fazla katkı sağlamayacaktır. Şu günah bu sevap gibi terimler öğretmek yerine geleceği için farklı öğretiler üzerinde durulabilir. Çoçuğa din konusunda bu kadar baskı yapılmasını herşey içinde ona inanç öğesinin verilmesini doğru bulmuyorum. Bu benim düşüncem, sizinkini de saygı duyuyorum.

Gönderi tarihi:
anne baba müslüman ise çocuklarını müslüman olarak yetiştirirler,anne baba hristiyan ise çocuklarını hristiyan olarak yetiştirirler diye gider...bu olay islam dinine has bir durum değildir anlayacağın, bu işin kanunu böyledir..

Anneler, babalar iyi veya kötü bir şekilde çocuklarını yetiştirirler. Dini inançlarını da çocuklara anlatırlar, çocuklar kabul eder veya etmez bu anne baba-çocuk ve çocuk-tanrı arasındaki ikili ilişkilerle ifade edilebilir.

Burada devlet, resmi yayın organını kullanarak propoganda yapmaktadır. Laik devlet din propogandası yapmaz. Sosyal devlet yetiştirilmelerinde kusurlar bulunduğuna inandığı çocukları himayesi altına alır, korur, yetiştirir. Devletin görevi budur, İslam değerlerini övmek veya diğer dinleri yermek gibi görevi, endişesi olmamalıdır.

Dinde zorlama yoktur...

Madem yoksa, karışmayacaksınız. Ailelere bırakacaksınız bu işleri. Devlet olarak üstünüze vazife olmayan işlere girmeyeceksiniz.

anne baba olmanın bir çocuğu hayata hazırlamanın belli başlı kuralları vardır çocuğa dinini öğretmekte bunlardan birisidir...

Bak hala anne baba diyorsun. Çizgi filmi anne-baba oynatmıyor ki, senaryosunu onlar yazıp yayınlamıyor ki. Bunu yapan/yaptıran/ihale eden devletin ta kendisi.

Laik devlet kimdir?

Ne yer ne içer?

Çocuklarına bangır bangır islam propogandası yapan laik devlet olur mu? Hristiyan vatandaşa, ateist vatandaşa veya diğer dinlere inanan vatandaşlara haksızlık olmaz mı bu? Bu vatandaşların çocuklarına da bu şekilde yaklaşılabiliyor mu? Hayır.

Anne-baba kalkanı arkasına geçip, Atatürk ilkelerine saldırılmasın. Devletin böyle bir işi yoktur.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.