Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2009 16 yıl Merhaba ben üniversiteyi 2. sınıfta terk etmek mecburiyetinde kaldım babam vefat ettiği için.Ailemi maddi zorluklar altında bırakmamak içinde çalışıyorum ve sevk edilirim korkusuyla askerlik yoklaması yaptırmadım.Geçen gün bir polis askere çağrı belgesi gibi bir şey getirmiş karakola gelmemi istediklerini yazan bir belge.Karakolada gitmedim yine sevk edilirim korkusuyla.Benim en az 6 ay daha askere gitmemem gerekiyor çünkü 6 ay sonra anneme babamın hollandadaki emekli maaşı kalacak o zaman gönül rahatlığıyla askere gidebilirim.Benim sorum şunlar birincisi tutuklanıp yada yakalanıp askere götürülürmüyüm yada bu karakoldan daha çağrı gelir mi?.6 ay sonra tutuklanmam yada başka bir şey olması umurumda değil ama bana ne olursa olsun annemi bu zor durumda yalnız başına bırakmam.Bu arada 24 yaşındayım lise mezunuyum. (13 kasım 1984) Lütfen konuyu bilen birisi açıklama yaparsa çok makbule geçer.
Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2009 16 yıl Başın sağolsun hgunes, ben sana yardımcı olamıyacağım fakat olabilenler vardır muhakak. Saygılar
Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2009 15 yıl okulu bırakmanız durumunda okuldan aldıgını cıkıs belgesıyle 1 yıl tecıl etme hakkınız var.ama eger sürenız bundan önce ise.bence anneniz ile baglı bulundugunuz askerlık subenıze gıdıp durumunuzu anlatmanızı tavsıye ederım.benzer bır duruma sahıt olmustum.gereklı kolaylıgın saglanıdıgnı gordum..
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.