Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2009 16 yıl yalniz beyler birsey sorucam size ben onumuzdeki sene liseyi bitircem ben hic bir yerde calismadim elimde gostericek hicbir belgem de yok bi tapular var bide babanem banka snnda biraz para var bana destek olucak benim kendime ozel de diplomam var ben ne yapmam gerekiyor ek olarak yardim edebilirmisiniz ?????
Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2009 16 yıl Ayrica, yabanci bir ulkede unuversite okumak istiyorsaniz oncelikle turkiyede oss'yi gecmeniz sart. Ancak oss'yi gecerek yabanci bir ulkede (avrupa ulkeleri) unuversiteye basliyabilirsiniz. Bunun icinde maddi gelir okadar onemli degil. Yasayabileceginiz kadari yeterli. Gerci, okul harci, yeme icme parasi, kalacak yer, bence tahminen yillik 10 bin euro'yu bulur ya da daha fazla.
Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2009 16 yıl Yazar YALNIZ sistem degisti ben ilk lise 1 konularindan giricem sonra yabanci dil sinavindan giricem baraji mi gecmemm sart ? kac puan yaptigimada bakicaklarimi cok onemlimi AMERIKAYA GIDICEM birde teyzem washington dc de oturuyo ONDA kalacagimi solesem proplem cikarmi geri donucemi nasil hangi belgelerle ispatliyabilirim teskkuer ederim verdiginiz bilgiler icin birde okul tofel istemiyo kendi sinaviyla alicakmis bu da tofel kadar zormudur yoksa benim icin arti bir yonmu
Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2009 16 yıl Yazar birde annem babam topularini gostericekler babanem ise bankadan tahhutname vericek babanemin de tapusu gereklimi ozman ?
Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2009 16 yıl YALNIZ sistem degisti ben ilk lise 1 konularindan giricem sonra yabanci dil sinavindan giricem baraji mi gecmemm sart ? kac puan yaptigimada bakicaklarimi cok onemlimi AMERIKAYA GIDICEM birde teyzem washington dc de oturuyo ONDA kalacagimi solesem proplem cikarmi geri donucemi nasil hangi belgelerle ispatliyabilirim teskkuer ederim verdiginiz bilgiler icin birde okul tofel istemiyo kendi sinaviyla alicakmis bu da tofel kadar zormudur yoksa benim icin arti bir yonmu Bir arkadasim da Amerika'ya basvurdu, kabul edildi. Ama bayagi masrafli olmus. Turkiye'den nasil olunuyor bir fikrim yok, ama avrupadan Amerika zor degil lise diplomasi yeterli oluyor. Cunku turkiyede lise bitirme sinavi olmadigi icin Oss'de baraji asmayi sart kosuyorlar. TOEFL'i istememeleri tuhaf geldi, cunku benden de arkadasimdan da istemislerdi. Zor mu bilemiyorum ama TOEFL'in kolay oldugunuda soyleyemem. Arkadasim amerikada 1 yillik egitim aldiktan sonra sinavi verebildi. Yer meselesine gelince, sanirim ailenin sizi barindiracak durumu varsa, yani ev sartlari uyuyorsa bir sorun cikmiyor diye biliyorum. Ama sunu da eklemek istiyorum, Amerika'ya gitmek Avrupa'ya gitmekten bence daha kolay, tabi maddi durumda onemli... Bide bence, siz butun belgelerinizi hazirlayip konsolosluga gidin. Bu sekilde tahminlerle biraz riskli oluyor.
Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2009 16 yıl Yazar ben birde birsey sorucam ben community college e gidicem 2yillik universite liseyi bitrdikten sonra 2 yil bitikten sonra baska okula transfer olcam ozaman 4 yillik universite ile bi farki olurmu birde community college lerde 4 yil okuyabiliyomuyuz ?
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.