Zıplanacak içerik

Türkiye bir polis devleti midir? 11 üye oy verdi

1. 1. Türkiye bir polis devleti midir?

• Evet, öyledir...
      10
    • Hayır, değildir...
      1

Lütfen bu ankete katılmak için ya giriş yapın yada üye olun.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Geçen bir tartışmada, Polis ile ilgili görüşlerimizi paylaşmıştık.

Ben orada Türkiye'nin 80 sonraso politikalarla, Polis ülkesi haline getirildiğini,

Polis ile Halk arasındaki uçurumun da Polis'in ve Halkın "Fethullahçılaştırılarak" aşılmaya çalışıldığını söylemiştim.

Bugün bir haber okudum ve fikirlerinizi almak istedim...

Polis'in asli görevi, acaba Rejimi korumak mıdır?

Böyle bir büyük sorumluluğu mu vardır?

Haber şu:

“Ergenekon operasyonları” nedeniyle çeşitli iddialara muhatap olan polise sahip çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Emniyet teşkilatının hem hukuk sisteminin, hem demokrasinin, hem de daha genel anlamda rejimin sarsılmaz bir güvencesi ve adeta bir sigortası olduğunu söyledi.

Başbakan Davutpaşa’da yapımı tamamlanan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’nin (PEKOM) açılışını yaptı. Burada yaptığı konuşmada Osmaniye’ye vali olarak atanan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’a hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Erdoğan, Emniyet teşkilatının rejimin güvencesi olduğunu söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:

“Emniyet güçlerimiz bugün dünyanın birçok ülkesinde barışa katkı sağlıyor. O ülkenin polis teşkilatlarına tecrübelerini aktarıyor. Bu noktada emniyet güçlerimize milletçe gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Emniyet teşkilatımız hem demokrasinin hem hukuk sisteminin hem de daha genel anlamda rejimin sarsılmaz bir güvencesi, adeta bir sigortasıdır. Türkiye’nin demokratikleşme ve insan hakları noktasında kaydettiği tarihi nitelikteki ilerlemeye polis teşkilatımız çok hızlı bir şekilde uyum sağladı.

Özellikle çetelerle, mafyayla, hukuk dışı örgütlenmelerle mücadele noktasında emniyet teşkilatımız son dönemde çok kararlı bir mücadele yürütüyor. Elbette bundan rahatsız olanlar çıkabilir. Emniyet güçlerimizin kararlılığı karşısında çıkarları zedelenenler, altlarından zeminleri kayanlar olabilir.

Bu çevreler emniyet güçlerimizi yıpratmak için karalama kampanyaları da yapabilir. Çetelerin, mafyaların, hukuk dışı örgütlerin avukatlığına soyunanlar ve bu avukatlığı üstlenenler, emniyet güçlerimizin arasındaki koordinasyonu bozmak için suçla mücadele azmini gölgelemek için akla hayale gelmeyen ithamlarla emniyet güçlerimize saldırabilirler.”

‘Polis siyasete çekilmesin’

Teşkilatın, demokrasi ve hukuk çerçevesinde görevlerini yerine getirdiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, “Özellikle siyasetçilerin bilerek ya da bilmeyerek alet oldukları bu yıpratma tavrından bir an önce vazgeçmelerini gönülden arzu ediyorum. Emniyet güçlerimizi hiç kimse siyasetin içine çekmemeli. Hiç kimse onları siyasi istismar aracı olarak kullanmamalı” dedi.

(Milliyet) trans.gif

Gönderi tarihi:

KADİR MISIROĞLU,((gurbet içinde gurbet)) adlı kitabının 160 ıncı saifesinde şöyle bir not düşmektedir:

Burada bir parantez açarak şu vak'ayı da dikkatinize arz ederim:

Ben Türkiye'ye döndükten sonra,Cağaloğlu'nda yazıhanemin bitişiğinde **Re'sen Emekliler Derneği** vardı.Bir gün orayı ziyaretimde Derneğin Başkanı Mehmet Zeki Obuz Bey'le sohbet ediyorduk.Fethullah Gülen'in adı geçti.Adam âni bir surette öfkelendi ve:

**_*******.** dedi.

Hayret ettim ve:

**_Siz O'nun şakirdi (talebesi) veya muhibbi (sempatizanı) değil misiniz?**

diye sordum.

Cevap verdi:

**_Ne münasebet!.. Yalnız benim değil,üç yüz elli üyemin hiçbirisinin O'nunla en küçük bir alakası mevcut değildir.Biz hepimiz kendi halinde dindar subay veya astsubay emeklileriyiz.O adam da (Fethullah) belki Ordu'ya üç-beş adamını yerleştirdi.Fakat bu işi öyle mübalağalandırdı ve öyle şayia haline getirdi ki,hepimizin,**Allah** diyen herkesin Ordu'dan atılmasına sebep oldu.Ben bu işi sırf dindarlığın hissiyatını tahkik ederek para toplamak için yaptığına inanıyorum.*****!..

* * *

...Mesihüdde(cc)al hakkında önemli bir bilgi?

...Biz fatır suresi 5 inci ayetin ve lokman suresi 43 üncü ayetin ((de(cc)al)) hakkında olduğunu düşünüyoruz? bize katılan kardeşlerimizin lütfen bunu makalelerine ve konu ile alakalı yazılarına alıntı yapmasını istiyoruz? ...sevgiler ve saygılar?

...'Aldatıcı sizi Allah ile aldatmasın' (Lokman:43) Aynı uyarı aynı ifade ile başka yerde de geçiyor. (Fatır:5) Ve daha bir çok ayette...

...sen sevdilerini hidayete erdiremezsin? allah dilerse olur? allah cümlemizi gerçeğinde buluştursun? bizler o gerçekte buluşuncaya dek üzerimizden selamını eksik etmesin rabbimiz? amin hu...

...imza:

...ayhanaytaç? ((tasavvufçu + nefsikolog))

Gönderi tarihi:

Bu soruya iki şıklı yanıt aramak gerçekçi olmayabilir ama, olma yolunda gittiği için evet yanıtı vermek uygundur...

Gönderi tarihi:

aslında şöyle bir düşünce oluştu kafamda erdoğan ın konuşmasından sonra

rejimin koruyucusu olarak polisi gören yeni bir kısım oluştu

bir de askeri, rejimin koruyucusu görenler vardı... şimdi bu kesime;" bakın görün askerler düşündüğünüz gibi değil" diyolar.

rejimin asıl koruyucusu millet olmalıdır. ne biliyim ben yaaaa...rejime bişe olmasın ona göreee haaaa

Gönderi tarihi:

Polis devleti olma yolunda ciddi bir yol katettikleri ortadadır.

rejimin koruyucusu olarak polisi gören yeni bir kısım oluştu

Polis içindeki fettullahçı yapılanmaya bakılırsa , söylediğinizde gerçek payı var tabi ama koruyucusu oldukları rejim, laik cumhuriyet rejimi değil, oturtmaya çalıştıkları ve hayatın her alanına yaymaya çalıştıkları şeriat eksenli rejimdir.

Gönderi tarihi:
Polis devleti olma yolunda ciddi bir yol katettikleri ortadadır.

Polis içindeki fettullahçı yapılanmaya bakılırsa , söylediğinizde gerçek payı var tabi ama koruyucusu oldukları rejim, laik cumhuriyet rejimi değil, oturtmaya çalıştıkları ve hayatın her alanına yaymaya çalıştıkları şeriat eksenli rejimdir.

bende bunu diyecektim .

çok doğru.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.