Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Avustralya-Australia (2008) Suheda'nın sunumuyla

Film hakkında ki izleyici yorumları okurken bi şey dikkatimi çekti ya çok sevilmiş ya hiç sevilmemiş..

ortası yok yani,

Onu sanıyorum ilk Kod adı kılıçbağı'nda ( Swordfish)tanımıştım.

Sonra Perstij'de sonra Şantaj'da ( Deception) izledim,aslında kendisi x-men olur..

Doğru tahmin wink.gif Hugh Jackman'den bahsediyorum son yıllarda en çok dikkatimi çeken oyunculardan biri,çok beğeniyorum onu birbirinden tamamen farklı karakterleri öyle başarılı canlandırıyor ki...Artık bir filmin içerisinde o varsa hiç tereddüt etmiyorum izlemek için..

Avustralya,vizyondayken başkalarının yorumlarının etkisi yüzünden gitmediğim ve sonrasında gerçekten sinemada izlemediğim için hayıflandığım film..

Nicole Kidman ve Hugh Jackman'in başrolunu oynadığı bu romantik macera hatta birazda drama olan bu filme bayıldım..

Nefisti 165 dk lık filmi hiç sıkılmadan en başlarda kahkahalarla sonlarına doğru gözyaşlarıyla izledim.

Film oldukça sıkı bir aşk filmi ama olayların geçtiği yer olan Avustrayla'daki yerli halka (aborjinler) uygulanan asimile politikasınada değiniyor..

Öyle ki filmin sonunda Avustralya başbakanının 2008 de halkından özür dilediği notunuda düşüyor..

Aslında o toprakları yıllarca sömürüp duran İngiliz hükümetininde bir özür borcu var o halka..

Siyah tenli yerli halkın yalnızca kendilerine hizmetçi olarak kabul gördüğü ve toplumdan dışlandığı beyaz efendilerin yatıp kalktığı bu kadınlardan olan melez çocukların zorla annelerinin yanından alınarak misyon adasında asimile edilerek yetiştirildiği..

İşte Mala o çocuklardan biri filmi onun ağzından dinleyerek izleyeceğiz,lütfen o ışık saçan kara gözlerine dikkat edin..

İngiliz aristokrat Lady Sarah Ashley kendisine miras kalan toprakları almak için kocasının yaşadığı hiç tanımadığı bir kültürün olduğu bu çok uzak ülkeye gider.

Onu karşılamaya kaba ama bir o kadar yakışıklı wub.gif Drover adlı bir tüccar gider.Filmin bu kısmı size biraz İndiana Jones'i hatırlatacaktır..

Özellikle arabayla giderken ki kanguru sahnesine dikkat..

Kocası öldürülen genç kadın kendisini her zaman olduğu gibi bir entrikanın içerisinde bulur..

Vahşi doğa içerisinde ki sığırların toplanıp oldukça iyi paralara başka ülkelere satıldığı bu ortamda tek olmak isteyenler mevcuttur.

Mala kocasının evinde yaşayan yerli hizmetlinin melez olan küçük oğlu,zamanla aralarında oluşan müthiş sevgi bir çok şeyi göze almalarına sebep olacak..

Hem kocasının sürdürdüğü işi kadın başıyla devralan hemde Mala'yı polislerden korumaya çalışırken ona yardım edecek olan kişi Drover'dır.

...Ve ikisi arasında başlayan aşk..

Filmin birde sınıfçılığı tüm çıplaklığıyla özetleyen bar sahneleri var dır ki..."yerliler giremez,kadınlar giremez"ve gelişen olaylar neticesinde yerle bir olan tabular..

Ve savaşın ve ölümün tüm insanları eşit kılması..

Sonlara doğru Drover'ın yerli arkadaşını göz yaşlarıyla barın içerisine davet edip bu uygulamayı protesto ettiği sahneden sizde gözyaşlarınızı tutamayacaksınız.

Nefis bir filmdi, nefis bir görsel sunumdu doğaya reklere kameranın yakaladığı tüm açılara bayılacaksınız.

Nicole Kidman'ı o soğukkanlı profilin dışına taşıyan sıcacık bir aşk filmi..

23242273_a_3342.gif

61262273_a_8862.jpg

16402273_a_5357.jpg

91492273_a_6583.jpg

Yönetmen : Baz Luhrmann

Senaryo : Baz Luhrmann, Stuart Beattie

Oyuncular : Nicole Kidman, Hugh Jackman, David Wenham, Brandon Walters, Ray Barrett

Filmin Türü : Drama, Savaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.