Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

David Carradine


Önerilen İletiler

263985~David-Carradine-Posters.jpgFLO_1_td20cardn_LA301_0420.jpg

David Carradine, Martin Scorsese, Ingmar Bergman ve Hal Ashby gibi yönetmenlerin yönettiği 100′den fazla filmde rol aldı.

 

8 Aralık 1936′da California’da Hollywood’da dünyaya gelen David Carradine, ünlü bir oyuncu olan John Carradine’ın oğluydu.

 

Üniversitede müzik ve tiyatro eğitim alan David Carradine, sinema dünyasına 1960′ların başında western dizileri “WagonTrain” ve “The Virginian” ile adımını attı ve 1972′de yayımlanmaya başlayan “Kung Fu” dizisindeki Kwai Chang Caine rolüyle üne kavuştu.

 

Kung Fu dizisinde, vahşi batıda kasaba kasaba gezen bir keşiş olan Caine, maceraları sırasında zaman zaman çocukluğuna dönerek kendisine “Çekirge” diye seslenen hocası Po’dan aldığı nasihatleri hatırlıyordu.

 

Dizinin 3. sezonunun tamamlanmasından sonra Carradine, “dizinin kendisini tekrar ettiğini” söyleyerek Kung Fu’dan ayrılmıştı.

 

Carradine sinemadaki ilk başrolünü o dönemde yönetmenliğe adımını yeni atmış olan Martin Scorsese’nin yönettiği “Boxcar Bertha”da (1972) oynadı. 1973′te yine Scorsese’nin yönettiği “Mean Streets” filminde Carradine Robert De Niro ve Harvey Keitel gibi aktörlerle birlikte rol aldı.

1977′de İsveçli yönetmen İngman Bergman’ın “The Serpent’s Egg” filminde başrol oynayan Carradine yönetmenlik de yaptı. Carradine, 1980 ve 90′lı yıllarda filmlerde oynamayı ve film yönetmenliğini sürdürdü ancak, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle bu dönemdeki filmleri geçmişte elde ettiği başarıya ulaşamadı. Carradine bu dönemlerde, birçok düşük bütçeli filmde rol aldı.

 

David Carradine, Kung Fu dizisinin ilk kez yayımlanmasından 20 yıl sonra 1992′de Kwai Chang Caine rolüyle “Kung Fu: efsane sürüyor” dizisiyle yeniden Kung Fu dizisiyle kameraların karşısına geçti.

 

Babası gibi kardeşleri Keith ve Robert ile kızları Calista ve Kansas da oyuncu olan Carradine, yeniden çok başarılı olan bir filmde başrol oynamak için 2002′yi beklemek zorunda kaldı.

 

Carradine, Quentin Tarantino’nun 2002 ve 2003′te iki bölüm olarak çektiği, Uma Thurman’ın “Gelin” rolünü oynadığı “Kill Bill” filmlerinde “Bill” karakterini canlandırdı. Film, Carradine’e Kung Fu dizisi popüler olduğunda henüz doğmamış olan genç hayranlar kazandırdı.

 

Carradine, 2004′teki bir röportajında, “yaklaşık 20 yıl önce büyük bütçeli filmlerden uzaklaştığımdan beri tek ihtiyacım olan böyle bir filmde oynamaktı. Anthony Hopkins, Clint Eastwood ya da Sean Connery gibi yaşlı oyuncuların yaptığı ve benim yapamayacağım bir şey yok. Tek gereken, Quentin gibi cesur birisinin beni alıp spot ışıklarının altına götürmesiydi” demişti.

 

Geçmişteki uyuşturucu ve alkol alışkanlığından da bahseden Carradine, bu alışkanlıklarını terk ettiğini ve sadece kahve ile sigara kullandığını belirterek, “Bulunduğum halden hoşlanmıyordum, o kadar içtiğinizde duygusal olarak kontrolden çıkıyorsunuz, çabuk sinirlenen biri olmuştum. Muhtemelen bu soruyu cevapladığımı son kez görüyorsunuz. Çünkü bu bir yenilenme, yeniden doğuş. Benim için yeni bir kariyerin başlangıcı. Artık ileri bakma zamanı” demişti.

 

Carradine’ın doğu bitkileri, sporları ve felsefesine olan ilgisinin hiç kaybolmadığı ve yıllarca Tai Çi ve diğer dövüş sanatlarıyla ilgili tanıtım videoları çekmeyi sürdürdüğü belirtiliyor. (hurriyet.com)

 

 

David Carradine’ın, Fransız Charles de Meaux’un çektiği “Stretch” filminin çekimlerinin tamamlanmasına 3 gün kala öldü. Usta Caine artık aramızda yok.

 

Tüm çekirgelerin başısağolsun...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.