Φ seyirci Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2009 Bir arkadaşınızla zar atma oynuyorsunuz. Ama zarlar tuhaf: A,B ve C zarlarının üzerinde şu değerler var: A zarında iki 2, iki 4, iki 9 B zarında iki 3, iki 5, iki 7 C zarında iki 1, iki 6, iki 8 İkiniz de birer kez zar atacaksınız ve yüksek atan kazanacak: 1-Siz mi başlamak istersiniz yoksa ilk atışı arkadaşınıza mı teklif edersiniz? 2-Hangi zarı atmayı tercih edersiniz ve tabii ki neden? Alıntı
Φ kimsekim Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2009 1) İlk atışı onun yapmasını isterim. 2)Onun kullandığı zara göre kendiminkini belirlerim. Eğer o A'yı kullanmışsa ben B'yi, B'yi kullanmışsa C'yi, C'yi kullanmışsa A'yı kullanırım. Böylece ondan daha yüksek atma şansım 5/9 oluyor (yarımdan fazla olduğu için zaten yeğ bir durum). Eğer onunla aynı zarı kullanacak olsam bu şans 3/9, seçeneklerde bahsedilmeyen diğer zarı kullanırsam da 4/9 kazanma olasılığım var. Önce ben atarsam (hangi zarı seçtiğimin bu noktada bir önemi kalmıyor) ve o da rastgele bir zar seçip atacak olursa, yarımdan az bir olasılıkla kazanıyorum ancak. Alıntı
Φ seyirci Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2009 1) İlk atışı onun yapmasını isterim.2)Onun kullandığı zara göre kendiminkini belirlerim. Eğer o A'yı kullanmışsa ben B'yi, B'yi kullanmışsa C'yi, C'yi kullanmışsa A'yı kullanırım. Böylece ondan daha yüksek atma şansım 5/9 oluyor (yarımdan fazla olduğu için zaten yeğ bir durum). Eğer onunla aynı zarı kullanacak olsam bu şans 3/9, seçeneklerde bahsedilmeyen diğer zarı kullanırsam da 4/9 kazanma olasılığım var. Önce ben atarsam (hangi zarı seçtiğimin bu noktada bir önemi kalmıyor) ve o da rastgele bir zar seçip atacak olursa, yarımdan az bir olasılıkla kazanıyorum ancak. tebrikler, doğru cevap. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.