Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 16 yıl Yer yuzunde cogu insanin varligindan bile haberi olmayan, Hindistan'in hemen altinda ufacik bir ulke var. Ve bu ulkede iki farkli grup arasinda bitmeyen bir savas. Bu savasin sonuclari ise binlerce olu insan. Sri Lanka'da azinlik bir grup olan Tamil'lar Singale'ler tarafindan vahsice oldurulmekteler. Gercekten " vahsice". Evlere giren baskincilar, kadinlari karinlarindaki cocuga kadar oldurup hatta bununla yetinmeyip cocugu karnindan cikarmaya kadar giden iskenceler yapiyorlar. Cocuk, yasli dinlemeden silahli saldirilar halkin huzur icinde yasamasini engelliyor. Gerci oyle bir ic savas ortaminda huzur da pek kalmaz ama.... Tamil'lar son bir aydan beri dunyanin dort bir yaninda eylemler yapiyorlar. Aclik grevleri yapiyorlar. Fransa ve Ingiltere'de eylemler son hiz devam etmekte. Benim anlamadigim, BMT'nin gorevi nedir. Onlarin birlesme amaci neydi. Sozum ona dunyanin neresinde olursa olsun insanlik disi davrananlara engel olacaklardi, ama ben goruyorumki Sri lanka'nin Rwanda'dan farkli bir yani kalmayacak.
Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2009 16 yıl Benim anlamadigim, BMT'nin gorevi nedir. Onlarin birlesme amaci neydi. Sozum ona dunyanin neresinde olursa olsun insanlik disi davrananlara engel olacaklardi, ama ben goruyorumki Sri lanka'nin Rwanda'dan farkli bir yani kalmayacak. BM tabii ki emperyalizmin hizmetindedir. Birkaç gelişmiş ülkenin veto hakkının olması da anlaşılır bir şey değil. Çok uluslu sermaye-kapitalizm var olduğu sürece emperyalizm, dolayısıyla bu acılar hep varolacaktır ne yazık ki!
Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2009 16 yıl Yer yuzunde cogu insanin varligindan bile haberi olmayan, Hindistan'in hemen altinda ufacik bir ulke var. Ve bu ulkede iki farkli grup arasinda bitmeyen bir savas. Bu savasin sonuclari ise binlerce olu insan. . . Sri Lanka'da ki bu katliamları şu veya bu nedenle meşrulaştırmaya çalışan taraflar,buna çıkarları gereği susanlar hesaplar yapmaya devam ederken;insanlık yine kan kaybediyor.İnsanın en temel hakkı olan yaşama hakkı elinden alınıyor. Geçenlerde bir özel kanalda Sri Lanka ve Afganistan konuşuluyordu.Afgan'ı kana bulayan diğer bir taraf olan Ladin askerleri Afgan halkı diyordu.İşgal edenler de Afgan halkı diyordu.İşgal edilenler ise her gelen güçle yeniden yaşam için umut diyordu...ve sonrası;buyrun kana ve zulüme!Taşlar yerli yerinde,BM de bunlardan biri;çıkarın gereğidir taşları yerine oturtan!
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.