Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Bugün Yalçın Doğan şöyle yazmış:

Mardin Valisi Fena Yanılıyor

Katliam tv lerde tartışılırken Mardin valisi Hasan Duruer'e mikrofon tutuluyor,

-Vali bey bölgedeki aşiret yapısı, töre vb konularda konuşurken, NTV ' de eğitimin önemini vurguluyor ve devam ediyor.

" Kız çocuklarının okuması için gayret göstermemiz gerekiyor. Yörenin inançları gereği, kız çocuklarının ayrı okullarda okumasının faydalı olacağına inanıyorum"

Bölgedeki yapı, pek çok ekonomik ve sosyal değişime ek olarak, eğitiminde katkısını gerektiriyor. O yapıyı değiştirmek için çağdaş olmak gerek. Onın da unsurlarından biri vali beyin söylediğinin tam tersine, kız-erkek ayrımına son vermekten geçiyoır.

Kızları ayrı tutarak o yapı nasıl değişecek merak ediyorum.

İşin ilginci halkın seçtiği iktidarın atadığı valiye , Bülent Arınç'ın destek vermesi. Şöyle demiş:

"Kızların erkeklerin ayrı okullarda okutulmasını kabul etmem "

İlk etapta doğru gibi görünse de , dün tvlerde izlerken söylediği bir sözü , bugün basında nedense göremedim. Bu konuşma şöyle devam ediyordu.

"Ama bu doğru olur mu diye pedagoglar incelemeli"

Yani pedagoglar doğru diyorsa , ayrı okullar da okumalarında bir sakınca yok. Tabi kendi tandanslarında bir pedagogtan uygun bir rapor alınmayacağının da bir garantisi olmadığı gibi, bu konuda " ayrı okul olmaz ama ayrı sınıflar da okumalılar "diyebilirler mi bunun da garantisi yok.

Son bir söz Atatürk'ten gelsin

"Her millet icraatine tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortaktır"

Ben edemiyorum

Gönderi tarihi:

Evrensel ve hümanist yaklaşımlarla hele bu çağda asla açıklanamayacak bir düşünceye sahip olanlarca yönetiliyoruz, hayatları boyunca hiç bir zaman karşı pencereden bakamamış almış oldukları bağnaz eğitim sonucu aslada başka açıdan bakamayacak olanlardan medet ummak ve hatta onların sözlerini ciddiye almak bu ülke insanına hiç bir şey kazandırmayacak...

Üstelik bu düşüncelerine dinde yer bulduklarını iddia etmek ayrıca bir ********... Bu kafadaki insanlar hiç bir şeyi doğru kavrayamadıkları gibi dinide sağlıklı kavrayamazlar... İnsanın zihni ve kültürel gelişiminde zaman ve mekan önemli rol oynar ve evren hiç bir şeyin kendini tekrar etmez... Daima bir ileri gidiş vardır, kendi dar fikirlerini 1400 yıl öncesi Arap çöllerinde kalmış akıllarını tek doğru, en doğru ve tartışılmaz olarak dayatmak isteyenlerin bu topluma ve tüm insanlığa bir hizmetleri söz konusu olmaz...

Bülent Arınç bu ülkenin TBMM'de başkanlık yapmış biri ve bu ülke din bağnazlığından çok çekti... Aslında tüm dünya din davalarından çok çekti o din kavgalarını çıkaran dini savunuyorum bahanesi ile toplumları baskı altında tutanlar bence insanlık düşmanıydılar...

Kız erkek çocukları aynı okullarda ve aynı sınıflarda okutmaya karşı çıkmanın açıklanabilir bir izahı var mıdır? Cinsiyet ayrımını çözemeyen topluluklar hangi ayrımı çözebilir ki, bunun arkası kesilir mi, kız erkek ayrı okullar, ayrı hastaneler, ayrı oteller, ayrı otobüsler... v.s... Peki bunların kadına ve erkeğe faydası ne olacak?

Din adına sözcülüğe soyunanlar, dinler adına insanlara kendi fikirlerini dayatanlar aslında kendi içlerindeki sapkın düşünceleri gizlemek istiyorlardır... Bence hiç bir kadın Bülent Arınç'la ve onun gibilerle tokalaşmamalıdır bile, mazallah adam abdest bozabilir...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.