Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bilim ve Teknik dergisi mi

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bilim ve Teknik dergisinin tutkunları bilirler. Dergimiz, tâ Zafer Karaca'lardan beri bilim aşkı ve coşkusunu anlatan bir üsluba sahip bir önsözle başlardı hep. Bayiden dergimizi aldığımızda, o baskıdan yeni çıkmış kokusuyla birlikte bu önsözü okuyarak bilimi teneffüs etmeye başlardık.

Bu gelenek, hazreti ömer devrine kadar bozulmadı. Evrim kapağı yüzünden görevden alınMAdığı söylendiği halde, bu bilim tadında önsöz geleneğinin son temsilcisi olan Çiğdem Atakuman'ın önsözü yerine, Mayıs sayısında resmi gazete gibi, bilimin heyecanını hiç tatmadığı belli olan bir adamın kaleminden çıkma tebliğ gibi tatsız, sevimsiz, yılların bilim dergisine hiç yakışmayan bir önsözle çıktı!

Neredeyse yarım asırın Bilim ve Teknik'i, akepe sayesinde Ömer ve Tektip dergisi olmuştu.

Hayrını görün!!! Ha, bir de artık HY yazsın bundan sonra Ömer ve Tektip dergisinde...

Gönderi tarihi:

Bilimin insan zihnini sorgulamaya iten fakat sorgularken herhangi bir inançtan etkilenmeden özgün düşünebilmesini sağlayan etkisinden korkanların dergisi haline getirildi...

Şunun farkındalar yalnız, bilimin önüne geçemeyeceklerinin ve bilimsel gelişmelerin insanlar arasında yaşanan dinsel ayrışmaları ve dine dayalı çıkar kapılarını engelleyeceğini biliyorlar... Bilimi ve bilimin iletişim metalarının yönetimini elegeçirerek bu tehlikeyi kendilerince berteraf ediyorlar...

Ama bilimsel bir gerçekliğin önüne ebediyen geçemeyeceklerini bilemiyorlar, insanları sonsuza kadar kandıramazsınız, gerçek değerler mutlaka ortaya çıkar, erteleyebilirsiniz ama engelleyemezsiniz...

Bilimi ne ateizme ne de bir dine endekslemeye ve öyle yorumlamaya kimsenin hakkı yok, bu bilimsel kültüre aykırı zaten... Bilim adamı kendi kişisel inancının diliyle yorum yapmamalı, evrensel bir dille yorum yapmalı...

Tıpkı demokrasi sözcüğünün anlamını kendince değiştirip her türlü gayrımeşru icraatı demokrasi olarak yutturmaya çalışmak gibi, bilim sözcüğününde anlamını kendilerince değiştirip kişisel görüşlerini katmak son derece ilkel bir davranıştır...

Fakat en çirkini bilimi siyasi emellere alet etmeye çalışmaktır...

Bugün Türkiye'de yaşanan tamda budur, üniversiteler, bilim merkezleri, derslikler, okullar, her türlü eğitim merkezleri belli bir siyasi görüşün kontrolünde... Bu siyasi görüşün evrensel normlara uygun bir kültür seviyesine sahip olmadıkları ve son derece az gelişmiş bir zihniyete sahip oldukları düşünülünce, ne kadar vahim bir manzara ile karşı karşıya olduğumuz ortaya çıkıyor...

Gönderi tarihi:

Sevgili sardunyam, ben bu gelişmeyi bu iktidarın gerçekleştirdiği en vahim icraat olarak görüyorum. Bu iktidara varlığımın benliğimin her atomuna kadar karşıyım. Kendimi bildim bileli sürekli aldığım bir dergiyi artık alamayacak olmam bana tanımsız bir acı veriyor. Bu iktidarın olmadığı bir güne kadar bu acım hafiflemeyecek...

Gönderi tarihi:

E tabii bir kaç şaşkın bilime sırtını döndü diye bilim ortada kalacak değil. Hemen şimdi gittim NTV Bilim dergisine başladım. Çok da güzel bir dergi. Ömer ve Tektip dergisi de bundan sonra Hocanın yazıları yayınlasın artık... :lol:

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Bilim ve Teknik'in Haziran sayısını bayide görünce doğrusu ya gözlerime inanamadım. Büyük puntolarla "evrim teorisi" yazıyordu! Bunun bir rüya olup olmadığı bir süre kafamı kurcaladı. Sonra, artık kesinlikle almamaya karar verdiğim halde, ki aslında NTV Bilim dergisini almak için gitmiştim, mecburen ikisini de almak zorunda kaldım.

Fakat şimdi bu durumda Bilim ve Teknik almamak da olmayacak, çünkü sayıyı resmen evrime ayırmışlar. Gerçi yapacağını yapıp, onca insanı kaçırdıktan sonra akıl başa gelmiş neye yarar ama, Bilim ve Teknik yine bildiğimiz Bilim ve Teknik olmuş.

O değil, dergi giderlerimiz katlandı! Bu durumda her ay ikisini de alacaz, çare yok! Yani yok öyle, pragmatizm yapıp çark etmek, alma şu dergiyi diyeceğim, yüreğim elvermiyor. Bu dergi artık kişiliğimiz, kimliğimiz olmuş.

İkilem, ikilem... Her yerde, her konuda ikilem yordu bizleri artık ya...

Gönderi tarihi:

Bilim, ortaçağda dünya yuvarlaktır diyen adamını ölümle tehdit edip kellesini vurmaya kalkan din baronlarından sonra şimdide anadoluda bu baronlarla muhatab oluyor, bilime uyamayanlar, bilimi kendilerine uydurmaya çalışıyor aksini ispat edeninde sonu engisizyon!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.