Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2009 16 yıl İMKANSIZ PERİLER Metro’nun Çağdaş Kızlarının öyküleri İMKANSIZ PERİLER Kitabında. Metro Grubu’nun BENİ OKULA GÖNDER Projesi kapsamında burs desteği verdiği 1000 kız öğrenci içinden ÇYDD tarafından seçilen en başarılıların öyküleri İMKANSIZ PERİLER Kitabında toplandı. Metro Grubu Türkiye yöneticisi Sayın Nurdan Tümbek Tekelioğlu ve arkadaşları, Metro’nun Çağdaş Kızlarını yaşadıkları illerde / köylerde ziyaret ettiler, onları ve ailelerini yakından tanıdılar, onların gelecekten beklentilerini, hayallerini, hedeflerini sorup öğrendiler. Öğrendiklerinden çok etkilendiler, hepsinin imkansızı başardığını gördüler ve onların öykülerini amatör ruhla yazdılar; İMKANSIZ PERİLER kitabı oluştu. Doğan Kitapçılık basımını üstlendi. Kitabın tanıtımı İstanbul Alman Konsolosluğu’nun Gümüşsuyu’ndaki görkemli binasında yapıldı. Kitap için bir tanıtım belgeseli hazırlandı, tiyatro sanatçısı Kenan Işık seslendirdi; Kitap METRO ve REAL Mağazalarında ve D&R ‘larda satışa sunuldu. Kitabın geliri ile Muş İlimizde burs bekleyen 80 kızımızın eylülde okula başlamaları sağlanacak. Dostlarınıza hediye aramak yerine İMKANSIZ PERİLERİ kitabını armağan ederek ya da kurumunuzun tüm üyeleri için kitap satın alarak bir ya da daha çok sayıda kız çocuğunun okula gitmesine destek verebilirsiniz. Unutmayınız, ülkemiz kız çocuklarının okullaşmasında komşu ülkeler arasında ve dünya ülkeleri sıralamasında en alt sıralarda yer almaktadır. Türkiye’de her yıl resmi rakamlara göre 600 bin kız çocuğu okula gönderilmemektedir. Nüfus cüzdanı olmayanlar ve okulu yarım bıraktırılarak okuldan alınanlar da eklenince okula gidemeyen kız çocuklarının sayısı 2 milyona yaklaşmaktadır. Kişi başına düşen ortalama eğitim süresi 3.5 yıl olan ülkemizde, geleceğin anneleri kızlarımızın mutlaka okula gitmelerini ve eğitimlerine devam ederek meslek sahibi eğitimli bireyler olmalarını sağlamalıyız. Unutmayınız, kız çocuklarının eğitimine duyarlılığın artırılmasına katkıda bulunabilir, siz de bir imkansız periye burs ile destek verebilirsiniz. SİZİN DE BİR İMKANSIZ PERİNİZ OLSUN. ÇYDD’ nin hedefi 100 000 kızımıza burs vererek okula gitmesini sağlamak. Sizin de Anadolu’da bir kızınız, bir imkansız periniz olsun. Toplu kitap siparişi için : ÇYDD Genel Merkezi Tanıtım İletişim Birimi: 0212 252 44 33 /132 veya [email protected] Bağışlarınız için: İş Bankası Kuledibi Şubesi (1078) TL 250469 EURO 78271 US D 78247
Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 15 yıl Metrogroupun Türkiye temsilciliğinde çalışan 7 kişinin yazdığı ÇYDD nin yürüttüğü " baba beni okula gönder" kampanyasında başarılı olan 39 kızın başarılarını anlatan "imkansız periler" adlı kitap, şimdiye kadar 20 bin adet satarak elde edilen 90 bin liralık gelirle Muş taki 80 kızın eğitimine devam etmesi sağladı. Muş un merkezinde bulunan Alparslan kız yatılı bölge ilköğretim okulunde düzenlenen törende konuşan ÇYDD başkanı Prof.Dr Aysel Çelikel , "Yeniimkansız periler ortaya çıkarmak için geldik. Çok umutluyuz,umudumuzu kıracak hiç bir sebep yok ve olmamalı. Eğitimin devlet tarafından sağlanan bir hak olmasına karşın86yılda bu tam olarak gerçekleştirilemedi. Ancak şimdi,sivil toplumunda destek olduğu büyük eğitim seferberliğiiçinde olay iyi bir noktaya gidiyor " dedi.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.