Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

'Hem küfrediyor, hem de copla taciz ediyordu' - ZAMAN


Taner Bayram

Önerilen İletiler

(VİDEO) İstanbul Organize Suçlarla Şube eski Müdürü Adil Serdar Saçan ve yardımcısı Ahmet İhtiyaroğlu'nun Tuncay Güney'e işkence yaptıklarının MİT belgesiyle ortaya çıkmasının ardından Güney 32. Gün programında işkence anında yaşananları anlattı.

 

İlgili Haberler

 

'Tuncay Güney'e kötü muamele'ye mahkemeden suç duyurusu

 

Adı başka işkence davalarına da karışan ve mahkeme tarafından meslekten ihraç edilen Ahmet İhtiyaroğlu Güney'in ifadelerine göre sorgu sırasında işkence yapan polisler arasında yer alıyor.

 

Güney, Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'nde tuvaletin arka odasında gerçekleşen o anı şöyle anlatıyor:

 

-Ben konuşmayınca kaba dayağa maruz kaldım. Diz kapaklarıma copla vurdular. Organize suçlarla şube Müdürlüğünün tuvaletinin arka odasında işkence gördüm. Ahmet İhtiyaroğlu sorgu kasetlerimde de var... Arkamda copla duran İhtiyaroğlu idi.. Daha önce 32. Gün'de Güneydoğu şivesiyle konuşan biri demiştim. En son televizyonda görünce hatırladım. İfade sırasında konuşmuyor diye soldaki kişi önce diz kapaklarıma, sonra sırtıma vurdu. İhtiyaroğlu'da küfrederek elindeki copla karnıma vuruyordu.?

 

-Cinsel organlarımı sıktılar. Arkadan da Ahmet Bey copla taciz ediyordu ve küfrederek; "Biraz sonra zevk almaya başlarsın" diyordu..

 

-Anüsümden ameliyat oldum

 

-Adil Bey sandalyede oturuyordu. İfadelerimizi yazan ince uzun boylu 40 yaşlarında biri daha vardı odada. Ben ayaktaydım. Cinsel organıma taciz eden Ahmet İhtiyaroğlu da ordaydı. Çok ahlaksızca küfürler eden kendisiydi. Kendisi copla vuruyor.

 

-Ahmet İhtiyaroğlu'nun kasetlerdeki sesin kendisinin ancak montai olduğu yönündeki zoruya karşılık Güney şöyle konuşuyor.

 

Bu konudaki açıklamayı MİT yapacaktır.. Montajsa sorumluluk onlarındır. Ama ben asla inanmıyorum Ahmet İhtiyaroğlu'na ve Adil Bey'e. Ahmet İhtiyaroğlu bilfiil yalan söylüyor.

 

-Gelecekte işkencecilerimle oturup sohbet etmeyi ve hangi ruh hali içinde olduklarını evlerine gittiklerinde çocuklarını ve eşlerini hangi ruh haliyle sevdiklerini görmek istiyorum. Bana yada herhangi birine bana işkence yaparken kalplerinin nasıl olduğunu, işkence yaptıkları bir insanla yüz yüze oturunca ne hissettiklerini anlamak istiyorum. İşkenceciyle yüzleşmek, o duyguyu görmek istiyorum Bir gün bunu yaşayacağım. Elimde bir demet gülle kapılarına gidip, bana işkence yapanlara bir demet gül veriyorum diyeceğim. İşkence yapanları kardeş şefkatiyle kucaklayacağım diyeceğim.

 

-Sünger yatak getirdiler. Yatırdılar, gözlerimi kapattılar. O şubeden olmayan iki adam geldi poşetten birşey çıkardılar ve cinsel organıma taktılar. Ben ağlamaya başlayıp. Roma'yı da ben yaktım. Ne istiyorsanız konuşacağım ve imzalayacağım dedim. Ondan sonra temiz kıyafet verip sorguya aldılar.

 

-Bana ayağını yerden keserim dediler, bilgisayar odasında... Atarız ve intihar etti deriz dedi..

 

- Video kasette Adil bey'in tek kişilik masasının koltuğunun önünde oturuyorum. Saçan'ın odasında sırtım kapıya dönük, karşımda Ahmet İhtiyaroğlu vardır. Onun karşısında üçlü koltukta üç kişi oturuyordu. En mantıklıları orda oturan 26 yaşlarındaki biriydi. İhtiyaroğlu'nu da tersleyen oydu soruları için.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu haberleri okuyunca su kararlara vardim:

 

- Bence Ergenekon Davasi derhal durdurulmali!

 

- Ama eger ispati olan bir kaca organize suc varsa o zaman onlarin uzerine ayri olarak gidilmelidir...Suclulariyla beraber...

 

- Gercek su: Iskence'nin MIT ve diger bazi kurumlarimiz tarafindan kullanilan bir yontem oldugu RESMEN kabul edildi... Ki biz Kurtler bizlerin bu insanlik disi yontemden sirf kimligimiz yuzunden payimizi aldigimizi defalarca da soyledik bu forumda ve inandiramadik... Iste sizlere ITHAF olunur! Iskence eden ve iskenceye goz yuman devletimizi kiniyorum!

 

- Tuncay Guney bey niyeti ne olursa olsun iskenceye maruz kalmis bir vatandasimiz! Bir dusunelim, siz ya da ben 9 gun iskenceye kalsak ulkemize, dinimize, kurumlarimiza bir saygimiz kalirmiydi? Yani, adamin kizgin olmaya hakki var. Ha, kendini medya yildizi gibi gorup biraz havalanmis olabilir ama adamin kizgin olmaya HAKKI var. Bence bozuk devletin kurbanlarindan biri, siradan bir vatandasimiz! Ve iskence gercegini MEDYA'ya tasiyan bu vatandasimizin hemen Turkiye'ye getirilip tazminat odenmesi gerek! Iskence yapanlarin da derhal cezalandirilmasi gerek! Donemin MIT Baskanini ve hatta donemin iktidarini bile bu olay hakkinda sorumluluklari yuzunden sorgulamak lazim!

 

Diyarbakirli...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.