Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 16 yıl KÜRT YAZARI ?ÖLÜMLE? TEHDİT EDEN PKK, IRAK?TA KAYIP VERMEYE DEVAM EDİYOR!.. Türk Silahlı Kuvvetleri?nin terör örgütüne yönelik havadan ve karadan etkili operasyonları sonrasında kayıplar vermeye devam eden terör örgütü PKK?nın, örgütün şiddet politikasını eleştiren muhalif Kürt yazar ve aydınlara yönelik tehditlerini sürdürdüğü bildirildi. Yıllarca terör örgütünde faaliyet gösterdikten sonra PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan?ın gerçek yüzünü görerek örgütten kaçmayı başaran ve örgütte yaşanan iç hesaplaşmayı bütün detaylarıyla ?Apo?nun Ayetleri? isimli kitabında toplayan Kürt yazar Selim Çürükkaya?nın, PKK tarafından ?ölümle? tehdit edildiği ortaya çıktı. Almanya?da yaşamını sürdüren Kürt yazar Selim Çürükkaya?nın, ?Kürt, Türk ve Alman Aydınlarına! PKK?nın Ölüm Tehlikesi Altında Bekliyoruz! Sesimizi Duyun!? başlığıyla yayınladığı basın açıklamasında, eşi ve çocuğuyla birlikte PKK?lı teröristlerin silahlı saldırısından son anda kurtulduğunu açıkladı. PKK?da yaşananları ortaya çıkaran bir kitap yazdığı için teröristler tarafından öldürülmek istendiğini belirten yazar Selim Çürükkaya?nın, PKK?nın ?ölüm? tehdidine karşı kendisi ve ailesinin korunması için Alman güvenlik güçlerinden ?acil yardım? talebinde bulunduğu belirlendi. 1991 yılında Şam?a giderek terör örgütüne katıldığını belirten yazar Selim Çürükkaya, basın açıklamasında şunları anlattı: ?Örgütte kaldığım süre içinde PKK?nın bir tarikat haline getirildiğini ve üst yapısının Kürtlerin düşmanlarının eline geçtiğini fark ettim. Örgüt içinde kadrolar, örgüt dışında ise Kürtler sindirilmişti. Bu duruma karşı koyan Kürt aydın, siyasetçi ve entelektüelleri birer birer yok edilmiş, kaçmak zorunda bırakılmış veya hain damgası vurularak susturulmuştu. Terör örgütünde gördüklerim ve yaşadıklarımdan sonra kaçmayı başardım. PKK?da yaşananları deşifre etmek için çok zor koşullarda bulunmama rağmen, her şeyi göze alarak ?Apo?nun Ayetleri? adlı kitabı yazdım ve yayınladım. Bunun üzerine PKK?nın ölüm listesinde ilk sıraya yükseldim. Bremen?in Lietse köyündeki evimizi tespit eden PKK yönetimi, öldürülmemiz için infaz ekibini harekete geçirdi. Fakat örgüt içindeki arkadaşlarım beni uyararak öldürülmemi engellemiş oldular. Bu olay, Almanya?da yaşadığım ilk ölüm tehlikesiydi. Daha sonra defalarda PKK yönetimi beni öldürtmek için tetikçiler gönderdi. Ama her defasında teröristlerin elinden kurtulmayı başardım. Aradan yıllar geçtikten sonra Apo?nun Ayetleri kitabımda anlattığım gerçekler hiçbir tartışmaya yer vermeyecek şekilde doğrulandı. Benim gibi terör örgütünün gerçek yüzünü anlatmaya çalışan onlarca Kürt aydın, yazar ve siyasetçisi PKK yönetiminin kurbanı oldular. Hatta PKK yönetimi, örgütün şiddet politikasına karşı çıkan örgüt sorumlularını da çeşitli bahanelerde infaz ettirdi. 8 Şubat 2009 günü saat üçe doğru eşim ve çocuğumla birlikte evimden çıkarken, bizi izleyen PKK?lı katilleri fark ettik. Durakta imdadımıza yetişen otobüsle tesadüfen öldürülmekten kurtulduk. Başka kalacak yerimiz olmadığı için kısa bir süre sonra evimize geri döndük. PKK?lı katillerin adresimizi tespit ettiklerini biliyoruz. Ben, eşim ve çocuğum, bir kitap yazdığım ve yayınladığım için öldürülme tehdidi altındayız. Kürt, Türk ve Alman aydınlarına, basın yayın organlarına ve Almanya?nın yetkili kurumlarına sesleniyoruz. PKK?lı katillerin ölüm tehlikesi altında bekliyoruz. Sesimizi duyun ve tek suçu kitap yazmak olan benim ve ailemin PKK?lı katillerin kurbanı olmamıza izin vermeyin.? Bu arada, PKK?nın yayın organlarına, geçtiğimiz hafta güvenlik birimlerince Irak?ın kuzeyindeki Zap ve Zagros bölgesindeki örgüt kamplarına yönelik gerçekleştirilen hava harekatında, aralarında Renas Cilo kod Mehmet Aydoğan, Mahir Çayan kod Mücahit Arslan, Cahit Urmiye kod Cavidan Temerabat ve Vedat Liz kod adlı Ayhan Çalkan?ın öldüğü haberleri yansıdı. Nitekim, Genelkurmay Başkanlığı?nın basını bilgilendirme toplantısında da, geçen hafta güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda 3 örgüt mensubunun silahıyla birlikte teslim olduğu, 3 teröristin yakalandığı, 4 teröristin ise çıkan silahlı çatışmada ölü olarak etkisiz hale getirildiğini açıklanmıştı. Güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan örgüt mensupları ağır hapisle cezalandırılırken, örgütten kaçarak adli makamlara sığınan örgüt üyelerinin ise ?Etkin pişmanlık? yasasından yararlanarak, aynı gün veya kısa sürede serbest kaldıkları belirtiliyor.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.