Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

OZ


Misafir CYRANO

Önerilen İletiler

 

 

Oswald maksimüm güvenlikli (Level 4) eyalet cezaevi. Sokaklar daki adıyla "OZ".Görüp görebileceğiniz en korkunç cezaevlerinden birisi. Cezasını bu cezaevinde çeken bir mahkum. Defalarca cezalandırılıyor demektir. Cinayet, tecavüz, fa.ise olarka satılma, seks kölesi haline getirilme, haraç bu cezaevinde mahkumun zırhında oluşacak en küçük bir çizikte bile başına gelecek akıbettir. Tıpkı bir orman gibidir. Avlar ve Avcılar. OZ'un hikayesi, avlar ve avcılar arasındaki mücadeleyi anlatmaz. Çünkü böyle bir mücadele yoktur. Avlar sadece avdır. Avcıların kendi aralarındaki mücadeleyi anlatır.

 

OZ, hem bir aksiyon, hem bir gerilim, hem bir drama, olmasının yanında, eşsiz bir şekilde psikolojik analiz içerir. Bir insanın olabilecek her yönünü görebilirsiniz bu dizi de. Hem insanların neler yapabileceğini, hem de nelere katlanabileceğini anlatır.

 

Hazırlayacağım tanıtım. Karakterler, yapı ve biraz spoiler içerecek şekilde serinin en iyi anlarından ibarettir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

EMERALD CITY

 

Oz'da oluşturulan deneysel bir hücre birimidir. Mahkumların rehabilitasyonu, topluma geri kazandırılması amacıyla geliştirilen bir cezaevi tipinin. Oz'da pilot uygulama olarak denenen bir bölümüdür. Hikayenin asıl geçtiği mekan burasıdır. "Emerald City" Oz masalı'nda Oz ülkesinn başkenti olduğu için bu yeni birime bu isim verilmiştir. Mahkumlar arasındaki adı "Em City" dir.

 

06b_terry_kinney.jpg

 

Bu birimin başında Tim Mcmanus adlı idealist bir cezaevi yöneticisi vardır. Emerald City fikrinin mimarıdır aynı zamanda. Oz O'nun bu projesinin denendiği cezaevidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

GRUPLAR, ÇETELER.

 

OZ'da ayakta kalabilmek için bir gruba ya da çeteye mensup olmanız gerekir.

 

Çeteler ;

 

"Mafia" İtalyan'ların çetesi

"Home Boys" Zencilerin çetesi

"El Norte" Latin Amerika'lıların çetesi

"Aryan Brotherhood" Neo Naziler.

"Kızıllar" İrlanda'lılar

 

Bu çeteler son derece acımasız ve vahşette sınır tanımayan organizasyonlardır. Cezaevindeki, uyuşturucu, kaçakçılık, para kazandıran hizmet işleri, fuhuş gibi sektörleri yönetirler.

 

Gruplar ;

 

Zenci Müslümanlar

Koyu Katolikler.

 

Bu gruplar cezaevindeki suç ve suç sayılan faaliyetlere karışmazlar. Kendilerinden olanları çetelerden korumak için belli kurallarla örgütlenmişlerdir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

MÜSLÜMANLAR

 

Oz'daki mahkum nüfusunun %18'ini oluşturan müslüman zenci mahkumlardan oluşan gruptur. Uyuşturucu, sigara, alkol, aktif ya da pasif eşcinsel ilişki üyelere yasaktır. Grup içerisinde katı bir hiyerarşi ve saygı vardır. Gruba üye olabilmek için zenci ve müslüman olmanız gerekir. Liderlerine "İmam" derler.

 

Liderleri Kareem Said, Hamid Khan ve Arif olmuştur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Müslüman Liderler, KAREEM SAID

 

 

Mahkum no: 97S444.

 

Kareem Said. Diğer adıyla Goodson Truman.

 

Mahkum olduğu tarih: 6 Haziran 1997

 

Suç: İkinci dereceden kundakçılık

 

Hüküm : 18 yıl.

 

Şartlı tahliye görüşmesi : 5. yıl

 

18444189.jpg

 

Minister Kareem Said. Zenci müslüman hareket içerisinde "Minister" kelimesi türkçede ki "efendi" kelimesi anlamında kullanır. ABD'de ki zenci müslüman hareketinde bir rütbedir. Malcolm X'de bir "Minister" dı.

 

Kareem Said, zenci müslüman hareketinin önde gelen liderlerindendir. Yazar, aydın bir zenci kanaat önderi iken. Beyaz bir adama ait işyerinin kudaklanması üzerine yıkılmış. Ve Oz'a düşmüştür. Said, lider olarak doğan adamlardandır. Oz'a gelmesiyle cezaevinde ki müslümanların liderliğini eline almış. Müslüman sayısını arttırmıştır. O'nun mahkum hakları, zenci hakları gibi konularda ki fikirleri, yazdığı kitaplar, cezaevinde basına verdiği demeçler., cezaevi yönetiminde endişe yaratırken, daha fazla zenci mahkumu etkilemesi, zenci çetesi "home boys" için bir sorundur. Ancak Kareem Said kolaylıkla hedef tahtasına konulabilecek bir insan değildir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

HAMID KHAN

 

 

Mahkum no: 99K515

 

Mahkumiyet Tarihi : 6 Mart 1999

 

Suç : Tehlikeli Saldırı

 

Hüküm : 10 yıl

 

Şartlı tahliye görüşmesi: 5. yıl

 

khan1.jpg

 

 

 

Hamid Khan profesyonel bir boksördür. Sabah koşusu sırasında parkta tecavüze uğrayan bir genç kızı kurtarmış. Kaçmakta olan tecavüzcüyü yakalayıp beyin travması geçirene kadar dövmüştür. ABD'de profesyonel boksörlerin yumrukları bir silah olarak kabul edildiği için, silahla tehlikeli saldırı yapmaktan suçlu bulunup hüküm giymiş ve Oz'a gelmiştir.

 

Oz'da Kareem Said'in yakın korumasıdır. Sadık bir asker olmasının yanında. Said'in beyazlara karşı hoşgörüsü ve ılımlı görüşleri, Hamid Khan'ın içindeki liderlik güdülerini harekete geçirme potansiyeli içermektedir. Çünkü Hamid Khan'ın beyazlara karşı olan öfkesi aşırıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

HUSENİ MERSHAH

 

 

Huseni Mershah. diğer adıyla ; James Monroe Madison.

 

Mahkum no : 97M688

 

Suç: Cinayete teşebbüs, birinci dereceden saldırı.

 

Hüküm: 20 yıl

 

Şartlı tahliye: 3. yıl

 

husenih.jpg

 

Mershah, alışveriş yapmak için girdiği bir musevinin dükkanında, soyguncu sanılarak vurulan cemaat mensubu arkadaşını vuran yahudi tüccara sinagog çıkışında saldırdığı için hüküm giymiştir.

 

Oz'a geldiği günden itibaren bir an önce şiddet yoluyla "kafirler" i cezalandırmak ve isyan başlatmak eğilimindedir. Her adımını düşünerek ve planlayarak atan Kareem Said için, Mershah ve talepleri makul değildir. Said O'nu törpülemek , mantıklı davranmaya yönlendirmek istemektedir. Mershah, Said'e itaatsizlik etmek ve O'nu karşısına almanın afaroz edilmeyi getireceğini bilmektedir. Buyüzden farklı yöntemler denemeyi düşünmektedir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ZAHİR ARİF

 

zahir.jpg

 

Arif, Said'in sağ kolu, halefi, baş yardımcısıdır. Müslümanların ikinci adamıdır. Cezaevindeki müslümanların, dövüş teknikleri-savunma eğitimleri ile, silah teymini gibi işlerin de başında Arif vardır. Teknik konularda ki yeteneği fazladır.

 

İnançlı, ahlaklı sadık bir cemaat üyesidir. Fakat Kareem Said'e olan hayranlığının "Kareem Said olma" isteği derecesine varması gerek kendisi, gerekse cemaati tehlikeli maceralara sürükleyecektir. Oz gibi, en ufak zayıflığın veya hatanın ölüm getirdiği bir cezaevinde, Arif lider olma vasıflarına sahip değildir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

HOME BOYS. ZENCİLERİN ÇETESİ.

 

Home Boys, gettolardaki çetelere mensup mahkumların kurduğu bir çetedir. Oz'da müslüman zencilerin dışında kalan bütün zenci mahkumlar (ki bu Oz'un en kalablık nüfusudur) arasında yaygın bir örgütlenmeye sahiptir. Zaten zenci mahkumların %90'ı getto'da büyümüş, ömrü çete üyeliğle geçmiş mahkumlardır. Bunların arasından "got ball" diye tabir ettikleri türçesini telafuz edemeyeceğim, anlam olarak ise sağlam, gözüpek, acımasız olanları kabul ederler. Çeteye üye olabilmenin temel şartı, siyah olmak, dışarıda ki hayatında bir getto çetesine mensup olmak. Dışarı da kefil olacak sağlam bir çete yöneticisi tanımaktır.

 

Uyuşturucu, fuhuş (zorla seks kölesi yapılan erkek mahkumların kiralanması), haraç ve cezaevi yemekhanesinin idaresi için, latin amerikalılar ve italyanlarla mücadele ederler. Bazı dönemlerde ise onlarla ortaklık yapıp işleri bölüşürler.

 

Oz'da eroini "tits" yani meme adıyla çağırırlar. Oldukça acımasız ve vahşi yöntemlere sahiptirler. Kalabalık nüfuslarınında verdiği avantajla, stratejik planlara pek rağbet etmeden , kaba şiddete dayalı yöntemlerle rakipleriyle mücadele ederler. Gardiyanlar ve yöneticilere rüşvet vermek, adam satın almak, komplo kurmak gibi yöntemleri neredeyse hiç kullanmazlar . işleri getto da ki gibi hallederler.

 

Fakat, bu taktikleri sıklıkla kullanan rakip çeteler karşısında tabiri caizse "çıkar çıkmak"tan usandıklarında, içerinden çıkan bazı liderler. Aslında bu taktikler de parmak ısırtacak kadar usta olabileceklerini gösterecektir.

 

Liderleri ;

 

Simon Adebisi

 

Jefferson Keane

 

Kenny Wangler

 

Arnold "Poet" Jackson

 

Burr Redding

 

Supreme Allah

 

Mondo Browne

 

gibi isimlerdir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

SIMON ADEBISI

 

 

Mahkum No : 93A234

 

Mahkumiyet tarihi : 2 Mayıs 1993

 

Suç : Birinci dereceden cinayet

 

Hüküm: Şartlı tahliye hakkı olmadan ömür boyu hapis.

 

adebisi.jpgSimon-Adebisi-oz-hbo-2282001-300-400.jpg

 

Nijerya kökenli bir Amerika'lı olan Adebisi, bir insanın başına gelebilecek en kötü şeylerden birisidir. Bir sivil polisi afrika palasıyla kafasını uçurarak öldürdüğü için ömür boyu hapis cezasıyla Oz'a düşmüştür. Getto'larda acımasızlığı ile ün salmış bir çete lideridir. Cezaevinin en tehlikeli adamlarından birisidir. Her medeniyet vardır bunda. Uyuşturucu müptelalığı, oğlancılık, tecavüzcülük vs... Kareem Said dışında Oz'da müdür ve gardiyanlar da dahil çekindiği hiçkimse yoktur. İlk bakışta beyni sadece yemeye, içmeye, avlanmaya yeten. Fiziksel gücü ve dövüş-silah yetenekleriyle nam salan bir kişi gibi görünse de. Bu görüntünün altında usta bir bürokrat kadar komplocu, sinsi, kurnaz bir lider yatmaktadır. Oz O'nun içindeki bu özellikleri zamanla gün yüzüne çıkaracaktır. Bu hem kendisi ve çetesi, hem de Oz için büyük değişiklikler getirecektir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

eee Cyrano takip ettiğim diziler azmış gibi lost, heroes,Prison Break tan sonra sayende bu diziye başladım :) sanırım çok önceleri cine-5 te yayınlanırdı bu dizi keşke o zamanlar takip etseydim.İlk sezonun 5 bölümünü bir solukta seyrettim bile. Gerçekten çok sürükleyici. Ve en güzel taraflarından biri de boşrolde kimse olmaması.Her an her şey olabilir. Lost ve Heroes basit bile kaldı daha şimdiden bu dizinin yanında.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

eee Cyrano takip ettiğim diziler azmış gibi lost, heroes,Prison Break tan sonra sayende bu diziye başladım :) sanırım çok önceleri cine-5 te yayınlanırdı bu dizi keşke o zamanlar takip etseydim.İlk sezonun 5 bölümünü bir solukta seyrettim bile. Gerçekten çok sürükleyici. Ve en güzel taraflarından biri de boşrolde kimse olmaması.Her an her şey olabilir. Lost ve Heroes basit bile kaldı daha şimdiden bu dizinin yanında.

 

şimdi senin gibi takip etmemiş olmayı ne kadar çok isterdim bu diziyi :)

 

Lost birçok oyuncusunu bu diziden almıştır. Bu diziyle ünlenen oyunculardır bir çoğu. Prison Break'ta baya karakter çaldı bu diziden. T-Bag, Vern Schillenger'dan aparma mesela. Sucre, Ryan O'reilly'den. Prison Break iki sezonda kredisini tüketti. Ancak Oz'un altı sezonunu insan bir solukta tüketebilir. Hiçbir tekrar, hiçbir kasma görmeden dizide.

 

Hakkında en güzel yorumu sözlükte duymuştum. "Bu dizi hiçbirşey anlatmaya çalışmaz. Direk gösterir"

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

JEFFERSON KEANE

 

 

Mahkum no : 97K186

 

Mahkumiyet tarihi: 14 Kasım 1997

 

Suç: Birinci dereceden iki cinayet

 

Hüküm: Şartlı tahliye hakkı olmadan ömür boyu hapis

 

keane1.jpg

 

Keane gerçek bir çete adamıdır. Simon Adebisi, Homeboys'ta Keane'in altında başlamıştır. Said'in Keane'in adamlarına yönelik uyuşturucu karşıtı konuşmalar yapması, bazı adamlarını kendi saflarına çekmesi, Keane'i Said'e meydan okumaya itmiştir. Bu meydan okuma Keane'in, Said'in etkisine girmeye başlamasına yol açacaktır. Said, Keane'in kişiliği ve hayatında olumlu değişiklikler yapmasını sağlayacaktır. Fakat kişiliğiniz de ki olumlu değişiklikler, her zaman olumlu sonuçlar doğurmayabilir. Özellikle Oz gibi bir cehennem de.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Oz hapishane hayatını çok iyi anlatıyor. Çünkü anlatılanların yarısı gerçek hayattan alıntı. Çok daha insanı irkilten, vahşi bir yapısı var. Olayları olduğu gibi veriyordu. CINE5 günlerini hatırlattı bu arada bana :) . Prison Break ise kurgusu daha iyi kurulmuş NCSI gibi daha zeka kokan bir dizi. Bu yüzden kategorileri ve hitap ettikleri grup daha farklı diyorum.

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Oz hapishane hayatını çok iyi anlatıyor. Çünkü anlatılanların yarısı gerçek hayattan alıntı. Çok daha insanı irkilten, vahşi bir yapısı var. Olayları olduğu gibi veriyordu. CINE5 günlerini hatırlattı bu arada bana :) . Prison Break ise kurgusu daha iyi kurulmuş NCSI gibi daha zeka kokan bir dizi. Bu yüzden kategorileri ve hitap ettikleri grup daha farklı diyorum.

 

Saygılar...

 

Prison Break kilişe bir konuya rağmen (Beyaz saray ve cia'nın karıştığı komployla mahkum olan bir adamın kendini temize çıkarma gayreti, çok işlendi bu konu) ana hikayesi ile muhteşem bir dizi idi. Her anını büyük bir heyecanla takip ederdim. Cnbc-e de izledikten sonra, yeni bölümlerinin divxlerini (Türkiye'de bir kaç bölüm geriden yayınlanıyor du) indirip alelacele tüketmemek için kendimi zor tutardım. Ama "çok beğenildi uzatalım biz bunu" mantığıyla zorlanınca tekrara başladı. Yok bu sefer kendisi hapse giriyor, abisi kurtarmaya çalışıyor. Kötü bildiklerimiz iyi adamlara dönüşüyor falan. Zorlama ile ana konusundan ve formatından çıkan diziler eski tadını vermiyor.

 

Oz'da da insanların hayatta kalabilmek, gücünü koruyabilmek ya da düşmanını yok edebilmek için şeytanın aklına gelmeyecek yöntemleri kullandığını görebilirsin. Daha güzel kısmı senin de dediğin gibi, Fontana'nın bu yöntemlerin ve taktiklerin birçoğunu kendi senaryosunda yaratmayıp. Senaryo'yu hazırlarken, ABD'nin en tehlikeli cezaevlerinde yatmış yüzlerce mahkum, gardiyan, idareci, hizmetliyi danışman olarak kullanmış olması. Canlıların evrimi gibi, uzun yıllar içerisinde hayatta kalabilmek için geliştirilmiştir hepsi. Ve yenileri geliştirilmektedir. youtube'da videolarının altındaki tartışmalar da, izleyicinin izlerken anlam veremediği detayları, benzer cezaevlerinde yatmış kullanıcılar açıklar. Mesela ben homeboysların neden bazen saçlarına çatal saplayarak dolaştıklarını, Wolfgang Cutler'in kaşıkla ne yaptığını hiç anlamamıştım, orada soru olarak yazıp öğrenmiştim :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

KENNETH WANGLER, "KENNY"

 

 

Mahkum No : 97W566

 

Mahkumiyet Tarihi: 6 Temmuz 1997

 

Suç: Birinci dereceden cinayet

 

Hüküm: 20 yıl

 

Şartlı tahliye: 6. yıl

 

kennyv.jpg

 

Kenny, 16 yaşında iken bir yetişkin gibi yargılanmış ve 20 yıl hapse mahkum edilmiştir. Oz'a geldiğinde sadece bir çocuktur. Ama nasıl becerdiyse çetenin liderlerinden birisi haline gelip, diğer hapishane liderleriyle aşık atmaya çalışmıştır. Evet kenny, bir katil, kurnaz bir getto çocuğu olabilir. Ama hala çocuktur ve Oz çocuk bahçesi değildir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

BURR REDDING

 

 

Mahkum No : 01R289

 

Mahkumiyet Tarihi : 11 Ocak 2001

 

Suç: Birinci dereceden cinayet, yedi kez cinayete teşebbüs.

 

Hüküm: Şartlı tahliye hakkı olmadan ömür boyu hapis.

 

redding.jpg

 

Burr Redding'in ömrünün yarısı cezaevlerinde geçmiştir. Zorla vietnam savaşı için askere alınmış kendi deyimiyle O'na "kadın ve çocukları öldürme" öğretilmiştir. Arizona'dan Alabama'ya kadar bütün hapishanelerde yatmıştır. Yaşının "Gücü ve onuru" olduğunu söyler. Son derece kurnaz, zeki ve stratejik bir adamdır. Homeboys'u bir ordu, çete üyesi zencileride askerleri olarak görür. Oz'a gelişiyle çete liderliğini eline almış. Vakit kaybetmeden uyuşturucu işinin kontrolu için diğer çetelerin liderlerine karşı bir savaş planlamaya girişmiştir. Aynı zamanda, Augustus Hill'i büyüten kişidir. Augustus Hill'in babası öldükten sonra, Hill'in ailesine Redding bakmış. Hill büyüyünce, Redding'in askerlerinden birisi olmuştur. Bu yüzden Augustus Hill cezaevinde O'nun oğlu gibidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

SUPREME ALLAH

 

 

Mahkum no: 00K251

 

Mahkumiyet Tarihi: 22 Mart 2000

 

Suç: İkinci dereceden cinayet

 

Hüküm: 25 yıl

 

Şartlı Tahliye: 10. yıl

 

bscap0009a.jpgbscap0010z.jpg

 

Supreme Allah (gerçek adıyla Kevin Ketchum) yüzde beşliklerden. Yüzde beşlikler, zencilerin yüzde beşinin hayatı gerçekten anladığını ve aydınladığına, zencilerin tanrı elçileri, beyazların ise şeytan olduğuan inanan bir müslüman tarikatıdır. Müslümanlardan farkları, esrar uyuşturucu kullanırlar. Satarlar. Supreme Augustus Hill ve Burr Redding'in eski çete arkadaşıdır aynı zamanda. Oz'a gelişi kendi ifadeleriyle "basit gerçeğin çarpıtması" fikirleriyle müslüman mahkumların kafasını karıştıracağı endişesi yüzünden Zahir Arif tarafından rahatsızlık edici bir durumdur. Supreme'in Adebisi'nin sağ kolu konumuna yükselmesi ortalığı daha çok gerecektir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

MAFIA. İtalyan Çetesi.

 

Oz'da tıpkı dışarıda olduğu gibi "aile" olarak örgütlenmiş çete. İtalyan mafyası Cosa Nostra'nın Oz'da ki koludur . Çete'nin başına kimin geçecesi, nasıl çalışacakları hapishane dışında ki "boss" lar tarafından belirlenir. İtalyan gardiyanlar arasında mafya adına çalışanlar, hapishanede ki Capo (Cosa Nostra'da ki yardımcı patronlar)lar dışarıda ki aile arasında rutin iletişimi sağlar.

 

Oz'da ki diğer çetelere göre daha profesyonel, daha sinsi ve daha akıllı çalışırlar. Gardiyanlara ve yöneticilere pahalı hediyeler, rüşvetler gönderirler. Bunu dışarıda ki aile üyeleri aracılığı ile yaptıkları için dikkat çekmezler. Bir başka usta yöntemleri, cezaevinin üst yöneticilerinin açıklarını, sırlarını araştırır ve onlara karşı şantaj unsuru olarak kullanırlar.

 

En üstte cezaevi patronu "boss"

 

Ona bağlı yardımcı kaptanlar "capo"

 

Capolara bağlı teğmenler

 

Ve teğmenlere bağlı askerler olarak örgütlenmişlerdir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

NINO SCHIBETTA

 

 

Mahkum No : 95S604

 

Mahkumiyet Tarihi: 15 Aralık 1995

 

Suç : İki cinayet suç ortaklığı.

 

Hüküm: 120 yıl

 

Şartlı Tahliyet: 70. yılda

 

bscap0016.jpgbscap0015e.jpg

 

 

Büyük Patron. Oz'da ki İtalyan çetesinin patronu. Cezaevine girmeden önce New York şehrinin "boss" larından birisidir. Hem cezaevinde hemde dışarıda oldukça geniş bağlantılara sahip güçlü bir patrondur. Yalnızca Oz'da ki çeteyi değil, aynı zamanda dışarıda ki aileyi de yönetir. Oldukça tecrübeli ve kurnazdır. Cezaevine uyuşturucu sokmak için geliştirdiği ve yalnızca italyan mafyozilerin kullandığı yöntemleri vardır. En sevdiği caposunun Oz'da öldürülmesi, üstüne kanser olan karısının ölümü, Em City idarecisinin askerlerini cezaevindeki başka birimlere göndermesi Nino için üst üste gelen darbelerdir. Nino için büyük sınav başlamıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Daha 2. sezona yeni başladım haftasonu ve 2 part daha seyrettim.

 

Fakat ilk sezonda en çok etkilendiğim 6. bölümdü. Donald Groves'ın diş çekimi olayı beni epey bi güldürdü. Ama böyle sert bir dizide duygulanıp gözlerimin dolacağını hiç tahmin etmezdim. Tobias Beecher'ın başına neler geldi ööle. Sonradan nasıl bir değişim içine girdi akılalmaz.Vern Schillinger'ın ...... diyim yeter heralde :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Daha 2. sezona yeni başladım haftasonu ve 2 part daha seyrettim.

 

Fakat ilk sezonda en çok etkilendiğim 6. bölümdü. Donald Groves'ın diş çekimi olayı beni epey bi güldürdü. Ama böyle sert bir dizide duygulanıp gözlerimin dolacağını hiç tahmin etmezdim. Tobias Beecher'ın başına neler geldi ööle. Sonradan nasıl bir değişim içine girdi akılalmaz.Vern Schillinger'ın ...... diyim yeter heralde :)

 

spor salonunda ki "Sie f... heil babe" olayını mı diyorsun.

 

O sahneyi seyrettikten sonra bir kalkıp oynamadığım kalmıştı . İçimin yağları eridi derler ya, aynen öyle oldu. Donald Groves benide çok güldürdü. Cezaevi morgunun etrafında dolaşırken yakalanıp, hücreye kapatılmıştı :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Bu akşamda 3. sezon a başladım. Yine aksiyon dolu. Tobias'ın da fanı olup çıkıcam bu gidişle. Yine yaptı yapacağını hem de tırnaklarınla.

 

Bu arada bişey dikkatmi çekti bu başlıkla ilgili. Sanırım Cyrano buraya bir tek "a" yazsan veya "." işareti koysan bile rep alacaksın :) fanların mı vardır nedir :P

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.