Gönderi tarihi: 18 Mart , 2009 16 yıl Özal, Türk-Kürt federasyonu önerdi Talabani, “Özal, bize kafasındaki Almanya modeli bir Türk-Kürt federasyonunu anlattı” dedi. Turgut Özal da Türk-Kürt federasyonu istemiş 5. Dünya Su Forumu için İstanbul’a gelen Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın, kendisinden ve Barzani’den Musul’u istediğini, kendilerinin de ona “Kürtlerin özerkliğini kabul etmeye hazırsanız düşünmeye hazırız” dediklerini ifade etti. Talabani, Sabah gazetesinden Nur Batur’a yaptığı açıklamalarda Kürt sorunu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal dönemi ve Abdullah Öcalan ile ilgili önemli detaylar ortaya koydu. Talabani, şunları söyledi: Fikrini açıkça söylemişti “Cumhurbaşkanı Turgut Özal, benden ve Barzani’den Musul’u istedi. Biz de ona, ’Kürtlerin özerkliğini kabul etmeye hazırsanız düşünmeye hazırız’dedik. Özal Türk-Kürt federasyonu fikrini açıkça da ortaya atmıştı aslında. Özal, Türkiye için de federasyona inanıyordu. Ama Almanya gibi bir federasyon düşünüyordu. Etnik kimliğine dayanan bir federasyon değil. Özal’ın ölümü hem Türk halkı hem de bütün dünyadaki Kürtler için büyük kayıp oldu. Arabuluculuk yapmış Özal’ın talebiyle arabuluculuk yaptığını ve bölücübaşı Abdullah Öcalan’ı sürekli ateşkes için ikna ettiğini de anlatan Celal Talabani, ” Öcalan süresiz ateşkesi kabul etmişti ama Kürt savaşçılar masum askerlere saldırdı. Kınamadı. Kınasaydı farklı olurdu “ dedi. Talabani, şimdi de barış için tarihi bir şans doğduğunu söyledi ve PKK’ya silah bırakması için nisandaki Uluslararası Kürt Konferansı’nda kesin çağrı yapılacağını duyurdu. 17/03/2009 23:15
Gönderi tarihi: 18 Mart , 2009 16 yıl Ben 1980 sonrası bu ülkenin başına dert olan tüm olumsuzlukların baş sorumlusunun bu kişi olduğuna inanıyorum. Yolsuzluk, hortum, ondan. Prensler, danışmanlar ondan. Bir kere deliniversin ne olur, ondan. Benim memurum işini bilir, ondan... Daha ne sayayım. Bu kişi bu ülkenin başına gelmiş en kötü şeydir...
Gönderi tarihi: 19 Mart , 2009 16 yıl Adnan Menderes'ten, Turgut Özal'a, ordan Recp Tayyip Erdoğan'a kadar uzanan düz bir hat var... Söylemleri ile eylemleri tıpa tıp aynı...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.