Φ NICLENO Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2009 Değerli dostum Necati Bey'in bu manzumesini bana vermiş olduğu izine istinaden paylaşıyorum. İster mizah niyetine okuyup gülün , ister ağlayın. Keyfiniz bilir. Kriz Detanı.. Ne hayalle kurduğum şirket memleketime Ekmek yediriyordu işsiz üç-beş kişiye Lizing ödemeleri şiar kendi kendime Edindim amma lâkin günbegün eriyorum Yetiş başbakanım koş, ben bugün ölüyorum Kriz teğet geçmedi, ok saplandı böğrüme Kobilere ters tepti, yok dolandı dilime Tahammüller kalmadı “kriz yok ki” filmine Borç gırtlağa dayandı, gırtlağı deliyorum, Yetiş başbakanım koş, ben bugün ölüyorum.. Finans sektörü sağlam, artık banka batmıyor Bankalar garantide kredi dağıtmıyor İpoteğim kalmadı, sattıklarım yetmiyor Alacaklı tepemde hal bilmez biliyorum, Yetiş başbakanım koş, ben bugün ölüyorum.. Dünyayı saran kriz, teğet geçecek ti ha Vergi vereni keriz, keriz seçecek ti ha İşsiz kalan orduya, ömür biçecekti ha İşsiz ordusu arttı, ben bile görüyorum, Yetiş başbakanım koş, ben bugün ölüyorum.. Parasızlık büyüdü, vadeler de uzadı Artık anlamıyorum, durum kime yaradı Kaç gündür sineklerden başka kimler aradı Tutuştum da çıralar halt etmiş yanıyorum Yetiş başbakanım koş, ben bugün ölüyorum Biz işsiz yanar iken seçim girdi araya Raflarında yer buldu, geçim yazı turaya TL ye döndük amma, hasret kaldık paraya İtibarım tükendi, ben artık bitiyorum Yetiş başbakanım koş, ben bugün ölüyorum Yaşadığım hayatım, inan sade; lüksü yok Evde gazım kalmadı, ısınacak tütsü yok Elektriğim borçlu, suyu dersen kastı çok Dükkân sahiplerinden utanıp kaçıyorum Yetiş başbakanım koş, ben bugün ölüyorum Deryanın ortasında çırpınan balık var ya Krizin ortasında çırpınan alık var ya Emeklisin hâlbuki evin olsa tüm dünya Yaptığım yatırıma inan ki ağlıyorum Yetiş başbakanım koş, ben bugün ölüyorum Kime lâf anlatayım, çalışan para ister Banka her gün tepemde, Lizing taksiti ister Malzemeci kaç aylık olan borcunu ister Factoringe çekleri ucuz kırdırıyorum Yetiş başbakanım koş, ben bugün ölüyorum Önceden işim vardı, çalıştım gündüz-gece Para tahsili zordu, çember daraldı iyce Kriz denen bu illet, bizi yuttu resmice Krizin pençesini, gırtlakta görüyorum Yetiş başbakanım koş, ben bugün ölüyorum Neden açılmaz işler, her şeyimiz var mıdır? Dışardan alınan şey, milletime ar mıdır? Her şeyi biz üretsek memlekete kâr mıdır? Aklıma geldiğince sorular soruyorum Yetiş başbakanım koş, ben bugün ölüyorum Herkes işsiz kalırsa, ekmek yiyecek nerden Memleket istikbali darbe yer mi her yerden Başka yerden fayda yok, bize çare içerden Neye varacak sonu, doğrusu bilmiyorum Yetiş başbakanım koş, ben bugün ölüyorum Üretim bir durursa, esnaf biter temelden Esnaf eğer durursa, sarsılırız temelden Tüketmesi çok kolay, kesilmezse temelden İş yapmakla işledim, suçumu biliyorum Yetiş başbakanım koş, ben bugün ölüyorum Komşu dükkân boşalttı iflâs edip kapattı Elde kalan ne varsa ölü fiyata sattı Boynun büktü ve gitti, içimizi sızlattı Sıra geliyor bize, sanki hissediyorum Yetiş başbakanım koş, ben bugün ölüyorum Ne yaparsam yapayım, yama tutmaz yırtık post Elin günün içinde, düşmanları bildik dost Her gün öğlen yediğim, yarıma karışık tost Ekmeğin parasını artık veremiyorum Yetiş başbakanım koş, ben bugün ölüyorum Sıkıntıdan çıbanlar çıktı bütün tenimde Çaresizlikte çare bulmalı memlekette Çomaklar çıkarılmalı dönecek tekerlekte Milletime gönülden tahammül diliyorum Yetiş başbakanım koş, ben bugün ölüyorum 19.02.2009 Necati ŞİMŞEK Ankara Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2009 Gülünecek birşey ben burada göremiyorum sayın NICLENO Gercekler dile getirilmiş.. Lakin bu dile getirilmiş olanları birisi duyması gerekiyor.. Ve o kişi ki, duyar ise tabi ki...duyabiliyor ise...kullaklarını kapatmiyor ise..görmemezlikten gelmiyor ise... Oturup ta ağlaması gereken kişi bence o kişidir, diye düsünüyorum. Gercek olan bir paylaşım, tersekkürler Saygılar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.