Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 16 yıl BİR ŞANS DAHA! Gözlerinde ki acıyı unutamadığıma.. Gecenin bir yarısı TRT ekranların da küçük bir çocuğun dramına ortak olmuştum.Filmin neresinde yakaladığımı bilmiyordum,filmin konusu hakkında hiçbir fikrim yoktu.Film bittiğinde o kadar sarsıcı bir duyguya takılı kalmıştım ki! İsmini bilmediğim bu fimi gittiğimde her yerde sormuş,bir türlü bulamamıştım. Geçen haftasonu arkadaşımla film turuna çıkmışken,uğradığımız son adreste o siyahi abkışlarda ki aydınlığı yine buldum. İnanmıyorum diye bağıran neşem,herkese ne oluyor dedirtmeden ben durumu açıkladım...izlemediyseniz,mutlaka izleyin! Kendinizi,çelişkilerinizi ve tüm diğerlerini bulacaksınız! Yıl 1984 ... 26 Afrika ülkesinden binlerce kişi Sudan’daki kamplarda açlıkla pençeleşmektedir. İsrail ve Amerika’nın insiyatifiyle gizli bir operasyon başlatılır. Binlerce Etiyopyalı Yahudi, İsrail’e gönderilir. Hıristiyan bir anne 9 yaşındaki oğlunu açlık ve ölümden kurtarmak için Yahudi olarak gösterir ve oğlunu kendi elleri ile İsrail’e gönderir. İsrail’e yetim bir Yahudi çocuk olarak varan küçük Şlomo, Tel -Aviv’de yaşıyan Sefarad bir Fransız aile tarafından evlat edinilir. Etiyopya’da bıraktığı annesine büyük özlem duyan Şlomo, yeni hayatına alışırken, sakladığı büyük sırrın altında ezilir. Her ne kadar Şlomo’nun yeni ebeveynleri küçük çocuktan sevgilerini esirgemeseler de, İsrail’de herkes Şlomo’yu kabul etme konusunda yeni ailesi kadar istekli değildir. Şlomo derisinin rengi yüzünden Yahudi topluluğu tarafından şüpheyle karşılanmaktadır. Filmin Künyesi Yönetmen: Radu Mihaileanu Senaryo: Alain-Michel Blanc, Radu Mihaileanu Yapım: 2005, Fransa - İsrail Orijinal Dili: Fransızca Süre: 140 dakika Tür: Dram Dağıtımcı Firma: Bir Film Oyuncular: Yaël Abecassis Roschdy Zem Moshe Agazai Moshe Abebe Sirak M. Sabahat Bir Şans Daha (Va, Vie et Deviens)....
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.