Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

merhaba önce sureye ilahi noktadan bakalım sonra insani noktadan bakalım

BAKARA(İNEK) SURSİ

30. Hatırla ki Rabbin meleklere: Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım, dedi. Onlar: Bizler hamdinle seni tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek insanı mı halife kılıyorsun? dediler. Allah da onlara: Sizin bilemiyeceğinizi herhalde ben bilirim, dedi.

31. Allah Adem'e bütün isimleri, öğretti. Sonra onları önce meleklere arzedip: Eğer siz sözünüzde sadık iseniz, şunların isimlerini bana bildirin, dedi.

32. Melekler: Yâ Rab! Seni noksan sıfatlardan tenzih ederiz, senin bize öğrettiklerinden başka bizim bilgimiz yoktur. Şüphesiz alîm ve hakîm olan ancak sensin, dediler.

33. (Bunun üzerine: ) Ey Âdem ! Eşyanın isimlerini meleklere anlat, dedi. Adem onların isimlerini onlara anlatınca: Ben size, muhakkak semâvat ve arzda görülmeyenleri (oralardaki sırları) bilirim. Bundan da öte, gizli ve açık yapmakta olduklarınızı da bilirim, dememiş miydim? dedi.

34. Hani biz meleklere (ve cinlere): Âdem'e secde edin, demiştik. İblis hariç hepsi secde ettiler. O yüz çevirdi ve büyüklük tasladı, böylece kâfirlerden oldu.

35. Biz: Ey Âdem! Sen ve eşin (Havva) beraberce cennete yerleşin; orada kolaylıkla istediğiniz zaman her yerde cennet nimetlerinden yeyin; sadece şu ağaca yaklaşmayın. Eğer bu ağaçtan yerseniz her ikiniz de kendine kötülük eden zalimlerden olursunuz, dedik.

36. Şeytan onların ayaklarını kaydırıp haddi tecavüz ettirdi ve içinde bulundukları (cennetten) onları çıkardı. Bunun üzerine: Bir kısmınız diğerine düşman olarak ininiz, sizin için yeryüzünde barınak ve belli bir zamana dek yaşamak vardır, dedik.

37. Bu durum devam ederken Âdem, Rabbinden bir takım ilhamlar aldı ve derhal tevbe etti. Çünkü Allah tevbeleri kabul eden ve merhameti bol olandır.

38. Dedik ki: Hepiniz cennetten inin! Eğer benden size bir hidayet gelir de her kim hidayetime tâbi olursa onlar için herhangi bir korku yoktur ve onlar üzüntü çekmezler.

ŞİMDİDE İNSANİ NOKTADAN MANTIK ÇERÇEVESİNDEN BAKALIM

30. Hatırla ki KRAL YARDIMCILARINA: Ben BÖLGEMDE ŞU KAVMEDE YER VERECEĞİM dedi. Onlar: Bizler HİZMET edip dururken, SEN BÖLGEMİZDE fesat çıkaracak, orada kan dökecek BU KAVME YERMİ VERİYORSUN? dediler. KRAL da onlara: Sizin bilemiyeceğinizi herhalde ben bilirim, dedi.

31. KRAL O KAVME TÜM KANUNLARI VE YERLERİ öğretti. Sonra onları önce YARDIMCILARINA arzedip: Eğer siz sözünüzde sadık iseniz, şunların BİLDİĞİ YERLERİN ADLARINI bana bildirin, dedi.

32. YARDIMCILAR EY KRALIMIZ SEN HER YERİ GÖRDÜN SEN BİLİRSİN senin bize öğrettiklerinden başka bizim bilgimiz yoktur. Şüphesiz GEZEN BİLEN GÜÇLÜ KRAL olan ancak sensin, dediler.

33. Ey Âdem KAVMİNİN LİDERİ ! BİLDİĞİN YERLERİN isimlerini YARDIMCILARIMA anlat, dedi. Adem KAVMİNİN LİDERİ onların isimlerini onlara anlatınca: Ben size, muhakkak arzda SİZİN GÖRMEDİĞİNİZ BENİM GÖRDÜĞÜM YERLERİ bilirim. Bundan da öte, gizli ve açık yapmakta olduklarınızı da bilirim, dememiş miydim? dedi.

34. Hani YARDIMCILARIMIZA Âdem' KAVMİNİ İÇİNİZDE KABUL edin, demiştik. İblis hariç hepsi KABUL ettiler. O yüz çevirdi ve büyüklük tasladı, böylece kâfirlerden oldu.

35 Ey Âdem! KAVMİ SİZ EŞLERİNİZLE beraberce BURAYA CENNET GİBİ YERE yerleşin; orada kolaylıkla istediğiniz zaman her yerde BU CENNET GİBİ YERİN nimetlerinden yeyin; sadece KANUNLARIMIZA AYKIRI DAVRANMAYIN . Eğer KANUNLARIMIZA KARŞI GELİR BOZGUNCULUK YAPARSANIZ KENDİNİZE kötülük eden zalimlerden olursunuz, dedik.

36. Şeytan onların ayaklarını kaydırıp haddi tecavüz ettirdi KANUNLARIMIZI İHLAL ETTİRDİ!ve içinde bulundukları YERDEN onları çıkardı. Bunun üzerine: Bir kısmınız diğerine düşman olarak buradan gidiniz sizin için yeryüzünde barınak ve belli bir zamana dek yaşamak vardır, dedik.

37. Bu durum devam ederken Âdem,KAVMİ LİDERİ KRALDAN bir takım EMİRLER aldı ve derhal tevbe etti. Çünkü KRAL merhameti bol olandır.

38. KRAL DEDİKİ Hepiniz BU CENNET GİBİ YERDEN GİDİN Eğer benden size bir BİR ÇAĞRI EMRİ gelir de her kim BU EMRİME tâbi olursa onlar için herhangi bir korku yoktur ve onlar üzüntü çekmezler.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Şimdi insani noktadan ve mantık çerçevesinde bakalım, ve soralım.

Bu neyin alıntısı? Bakara suresini anladıkta, altta yazan madde madde anlatımlar ne metni onlar? Avestadanmı nerden?

Hadi diyelim bi dinin zerdüştlük inancının kutdal metinleri olsun..

Syn doçent, muhammed nasıl aşırmış bu anlatımları ?

Hem ümmi olduğunu biliyoruz...

Bazı iletilerinizde ibrahim ile hintli prens rahma (adını tam hatırlamıyorum aklımda kalan haliyle) başka birinde zerdüşt bi başkasında sümer...Sizce bu normalmi, o dönem arap toplumları tüm literatürü tüm coğrafyayı bu derece etkin şekilde biliyorlar kullanıyorlarmıydı ?

Sizin eğitim seviyenizi bilmiyorum, en azından internet okur yazarı olarak, günümüzde, iddia olunan şekilde, kutsal metinlerden aşırmalar yaparak ve yirmi küsür yılda, anlatım tekniği ve kullanılan dil olarak başının ve sonunun stil farkı içermeyeceği bir metin yazabilirmisiniz?

Ayrı bir husus, benim için;

Bu arada aklıma geldi, okuyan arkadaşlar belki bi fikir verirler, ben bugün edebi değeri olmayan, kendimce, örneğin bir günlük tutsam, ve hergün günlüğüme işlesem yazsam dursam, ve bu yıllar boyu sürse, atıyorum 20 yıl sonra günlüğüme yazdığım cümlelerde yıllar içinde değişen bir stil farkı olmazmı?

Edebiyatçı olsam geliştiririm anlatımımı, kullanacağım kelimeler değişir, anlatımımı daha da zenginleştiririm falan.

Kuran bu açıdan oldukça ilginçtir, benim için hak olduğuna inanmama yarayan bi başka mucizesidir.

Gönderi tarihi:
merhaba önce sureye ilahi noktadan bakalım sonra insani noktadan bakalım

ŞİMDİDE İNSANİ NOKTADAN MANTIK ÇERÇEVESİNDEN BAKALIM

hemde ne fark var,ilahi mesaj ile diğer mesaj arasında??

ayrıca insani mesajı nereden buldunuz,kimin yorumu?????????

yoksa kendinizi ALLAHdan üstünmü görüyorsunuz??????????

yani ALLAHın gönderdiğini beğenmedim,benim insani ve mantiki yaklaşımım daha doğrumu demeye çalışıyorsunuz????????

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.