Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2009 16 yıl Türk ‘AKP hükümetinin baskı ve işkence politikalarına Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde bir yenisinin daha eklendiğini’ savunarak Çukurca’da özel harekatçılar tarafından ev baskınları yapıldığını söyledi. Baskınlar sırasında evlere gaz bombaları atıldığını çok sayıda vatandaşın gazdan dolayı fenalık geçirdiğini kaydeden Türk “Bu yaşananlar karşısında Başbakan’a sormak istiyoruz; Bütün bunlar Gazze’de yaşansaydı tepkiniz ne olurdu acaba? Meydanlarda ve forumlarda kabadayı edasıyla bağırıp çağırırdınız muhakkak ki. Ama kendi ülkenizde benzer olaylar yaşandığında sessiz kalıyorsanız İsrailli yöneticilerden pek bir farkınızın kalmadığını bilmeniz gerekir” dedi. -ÇAMAŞIR MAKİNESİ SİZİ TEMİZLEMEYE YETMEZ- Yerel seçimler öncesi AKP’nin, sosyal yardımları seçim rüşvetine dönüştürdüğünü ve adeta yangından mal kaçırırcasına yardım kampanyalarının hızlandırıldığını vurgulayan Türk şunları söyledi: “Makarna, şeker ve kömürden sonra şimdi de çamaşır makinesi, buzdolabı gibi beyaz eşya dağıtıyorlar. Elbette yoksul insanlarımıza yardımlar yapılmalı, sosyal devlet olmanın gereği yerine getirilmelidir. Ama bunu bir lütufmuş gibi sunar ve bir seçim rüşvetine dönüştürürseniz, burada sosyal devlet devreden çıkar, halkın yoksulluğunu sömüren rantçı bir iktidar gerçeği devreye girer. Suyu olmayan köye çamaşır makinesi gönderiyorlar. ‘Oyunuzu verirseniz, suyunuzu da seçimlerden sonra getiririz’ demeye getiriyorlar. Bu aşağılama değildir de nedir? Siz gerçek yüzünüzü çamaşır makineleriyle aklayacağınızı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Dağıttığınız binlerce çamaşır makinesi sizi temizlemeye asla yetmez. ‘Oyunuzu bize verirseniz sosyal devlet oluruz, vermezseniz öteki devleti görürsünüz’ tehdididir bu. Ama şunu unutmayın. Halkımız asla ve asla bu iki yüzlü politikalara boyun eğmedi, eğmeyecektir de.” (anka) RADIKAL
Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2009 16 yıl Sevgili Diyarbakırlı,ben DTP'yi de bu sorunun çözümde olması gereken yerde bulmuyorum. Temsiliyet sorunu olan bir ülkede beni temsil etmeyenler,meclisin kendisi. Türkiye'de hala elle tartılır sorunlar görmemezlikten gelinirken,bu sorunun iki yakasını görebillmek çözümün ilk adımı. Barış diyen yüreğinizi çok iyi bildiğim dostum,yine de umut!
Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2009 16 yıl Yazar Sevgili Diyarbakırlı,ben DTP'yi de bu sorunun çözümde olması gereken yerde bulmuyorum. Temsiliyet sorunu olan bir ülkede beni temsil etmeyenler,meclisin kendisi. Türkiye'de hala elle tartılır sorunlar görmemezlikten gelinirken,bu sorunun iki yakasını görebillmek çözümün ilk adımı. Barış diyen yüreğinizi çok iyi bildiğim dostum,yine de umut! Su an itibariyle Kurtlerin DOGAL haklarinin elde edinilmesinden yana olan, iki tarafli cozum arayan (kimlerinin aradigi KATI TEK YANLI cozum arayislarina karsi) ve kirli savasin durdurulmasini isteyen tek parti DTP oldugu icin onlari destekliyorum. Diger partiler daha iyi acilimlarda bulunsunlar DTP'den bu konu hakkinda o zaman onlari desteklerim. Gerci Turkiye siyasi partilerinin iki yuzlulugunu de iyi biliyoruz, Bir gun turbanin yasallastirilmamasi icin kiyamer koparirlar, ertesi gun carsaf acilimlari, kuran kursu acilimlari derler. Bir gun turban gibi ****** sorunlar yuzunden AKP kapatilsin derler ertesi gun kuran kursu acilimi yapanlara yargi tarafindan goz yumulur! Simdi bakarsin en beklemedigimiz CHP ya da MHP'de "Kurtlere haklari verilsin" naralari gelir. Vallahi sasirmam hic...
Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2009 16 yıl Su an itibariyle Kurtlerin DOGAL haklarinin elde edinilmesinden yana olan, iki tarafli cozum arayan (kimlerinin aradigi KATI TEK YANLI cozum arayislarina karsi) ve kirli savasin durdurulmasini isteyen tek parti DTP oldugu icin onlari destekliyorum. Diger partiler daha iyi acilimlarda bulunsunlar DTP'den bu konu hakkinda o zaman onlari desteklerim. Gerci Turkiye siyasi partilerinin iki yuzlulugunu de iyi biliyoruz, Bir gun turbanin yasallastirilmamasi icin kiyamer koparirlar, ertesi gun carsaf acilimlari, kuran kursu acilimlari derler. Bir gun turban gibi ****** sorunlar yuzunden AKP kapatilsin derler ertesi gun kuran kursu acilimi yapanlara yargi tarafindan goz yumulur! Simdi bakarsin en beklemedigimiz CHP ya da MHP'de "Kurtlere haklari verilsin" naralari gelir. Vallahi sasirmam hic... Sevgili Diyarbakırlı...yeni gördüm,çok üzgünüm Sizi çok iyi anlıyorum.Sevgili dostum,şurası muhhakak ki,ülkemizde en büyük sorun "temsiliyet" sorunudur.Bunun da başlıca nedeni,siyasi kanatta ki basiretsizlik ve bunun yansımaları olmuştur. Bu arada egemenler tarafından dayatılan "istekleri" de geçmeyelim. Bugün Kürt halkı için DTP,ister kabullenilir ister kabullenilmez,çok farklı bir yere sahiptir.DTP'nin mecliste olması,Kürtler için oldukça önemlidir.Herşeyden önce barış taleplerde ki siyasi çıkmazlara olan çözümdür. Başbakan dahil,kimse tarafından muhattap alınmayan DTP,ısrarla üstü örtülen sorunların hala sorunlaştırılmaya devam ettiğini çok iyi gösteriyor. Sanırım,yorgunluktan kaynaklanıyor,cümleleri toparlayamadım...yine bu konuya,beraber değineceğiz...sevgiler memleketinizden.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.