Φ ....DAVET.... Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2006 59,22,10,53,33,? soru işaretinin yerinde sizce ne olmalıdır? sevgiler Alıntı
Φ ....DAVET.... Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2006 gerçekten çok mu zor?????? bu arada ben hazırladım Alıntı
Φ eureka Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2006 59,22,10,53,33,? soru işaretinin yerinde sizce ne olmalıdır? sevgiler Sorunu yeni gördüm DAVET, Soruna bir yanıt önerisi buldum ama, 3 seçenekli bir yanıt bu. Soruyu düşünürken aklıma illerin plaka numaraları geldi. Daha sonra dizideki sayıları plaka numaraları gibi düşünerek "plaka no-il adı" ilişkisini inceledim. Sorudaki dizide yer alan sayıların (plaka no olarak)karşılığındaki il isimleri sırasıyla şöyle: Tekirdağ, Edirne, Balıkesir, Rize, İçel Görüldüğü gibi sözkonusu illerin hepsinin denize kıyısı var ve baş harfleri yanyana yazıldığında TEBRİ harf dizisi oluşmakta. K harfi bu dizinin sonuna eklediğine TEBRİK kelimesi oluşacağına göre; K harfiyle başlayan ve denize kıyısı olan Kırklareli, Kocaeli ve Kastamonu illerinin plaka numaraları olan 39, 41 veya 37 sayıları soru işaretinin yerine gelebilecek sayılar olabilir. Alıntı
Φ eureka Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2006 Yukarıdaki çözümün dışında, bu çözüme benzeyen net ve tek bir yanıt buldum şu anda. Bulduğum yanıt şöyle: "Sayı-Plaka No-İl adı" ilişkisini yineleyelim: Tekirdağ, Edirne, Balıkesir, Rize, İçel TEBRİ harf dizisinin sonuna K harfi eklenerek TEBRİK kelimesinin oluşturulması için K harfiyle başlayan bir ilimizin adı gerekli. Bu illere biraz daha dikkatli bakılırsa; her bir il adının, kendi baş harfiyle başlayan il adları içerisinde ilk sırada yer aldığı görülür (mesela T harfiyle başlayan Tekirdağ, Tokat, Trabzon ve Tunceli illerinin ilki Tekirdağ'dır). Buna göre K harfiyle başlayan iller içerisinde ilk sırada Kars ili yer almaktadır ve Kars'ın plaka numarası 36'dır. Bu çözüme göre yanıt 36 olur. Alıntı
Φ ....DAVET.... Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2006 Yukarıdaki çözümün dışında, bu çözüme benzeyen net ve tek bir yanıt buldum şu anda. Bulduğum yanıt şöyle: "Sayı-Plaka No-İl adı" ilişkisini yineleyelim: Tekirdağ, Edirne, Balıkesir, Rize, İçel TEBRİ harf dizisinin sonuna K harfi eklenerek TEBRİK kelimesinin oluşturulması için K harfiyle başlayan bir ilimizin adı gerekli. Bu illere biraz daha dikkatli bakılırsa; her bir il adının, kendi baş harfiyle başlayan il adları içerisinde ilk sırada yer aldığı görülür (mesela T harfiyle başlayan Tekirdağ, Tokat, Trabzon ve Tunceli illerinin ilki Tekirdağ'dır). Buna göre K harfiyle başlayan iller içerisinde ilk sırada Kars ili yer almaktadır ve Kars'ın plaka numarası 36'dır. Bu çözüme göre yanıt 36 olur. KOCAMAN tebrikler bu kadar çabuk cevap beklemiyordum BRAVO Alıntı
Φ eureka Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2006 KOCAMAN tebrikler bu kadar çabuk cevap beklemiyordum BRAVO Bu güzel ve orijinal soruyu bizlerle paylaştığın için ben teşekkür ederim, ayrıca trb lazı arkadaşımıza da güzel düşünceleri için teşekkürler... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.