Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bazı Önemlı Puf Noktalar...


Misafir Fibonacci

Önerilen İletiler

Tuz rutubetsiz yerde saklanmalıdır. Tuzluklarınızın içinde 15-20 adet pirinç bulundurursanız rutubeti alır.

 

Kullanacağınız un beyaz olmalı ve rutubetsiz yerde saklanmalıdır.

 

Süt taze olmalı ve tercihen inek sütü kullanılmalıdır. Pek çok yumurtalı yemek taze olmayan yumurta ile istenilen lezzette olamazlar.

 

Tuzsuz tereyağı az az alınıp kullanılmalıdır. Fakat iki - üç kilo kadar tereyağı da su içinde bir süre bozulmadan tazeliğini koruyabilir.

 

Baharatların bulunduğu yerler fena kokulu olmamalı yaş olmayan havadar serin ve doğrudan güneş ışığı almayan yerlerde tutulmalı ve yağmur altında bırakılmamalıdır.

 

Ambalajı açılmış salam sosis gibi şarküteri ürünlerini buzdolabında 3 gün tutabiliriz. 3 gün içinde tüketilmeyecekse dondurarak bu süreyi 6 aya kadar uzatabiliriz.

 

Bezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirin.Çünkü bezelyeler hemen kuruyup sertleşebilir.Bu bezelyeleri bir gün kadar soğuk su içinde bekletirseniz yeniden dirildiklerini görürsünüz.

 

Taze nane dereotu fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için bu otları ince ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sararak derin dondurucuda dondurabilirsiniz. Bunun yanında otları ince ince kıydıktan sonra buz kalıplarına koyup buzlukları su ile doldurarak da dondurabilirsiniz. Ayrıca ince kıyılmış otları kavanozlara koyup sıkıştırdıktan sonra üstüne sirke kaya tuzu ya da sıvı yağ koyarak buzdolabında bekletebilirsiniz.

 

Domatesler yemeğe konulurken önceden kaynar suya batırılıp kabukları soyulmalı ve çekirdekleri çıkarılmalıdır.

 

Kurabiyelerinizin zamanla sertleşmemesi için kapağı çok iyi kapanan teneke bir kutuda yanlarına bir iki dilim elma koyarak saklayın. Böylece orada kaldıkları sürece elma gerekli olan nemi sağlar ve kurabiyeleriniz sertleşmeden uzun süre taze kalır.

 

Ekmeklerin uzun süre dayanması için bir torbaya koyup hava almasını engelleyin. Böylece 5-6 gün bayatlamadan dayanmasını sağlamış olursunuz. Ekmeklerinizi ekmek kutusunda muhafaza etmeyi düşünüyorsanız küçük bir kabın içine bir miktar tuz koyup ekmek kabınızın bir köşesine yerleştirin. Ekmekleriniz daha geç bayatlamış olur.

 

Kahvenin zamanla tadı bozulur. Bayat bir kahve ikram sırasında sizi zor durumda bile bırakabilir. Bunu engellemek için kahve kavonozuna 2-3 tane kesme şeker atarsanız farkı görürsünüz.

 

Sucukları serin bir yerde asmak yetmez. Zamanla üstleri beyaz bir küf kaplar. Zaman zaman sucukların üstünü yarıya kestiğiniz bir limonla silin. Küflenmesini önlersiniz.

 

alıntıdır

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...

Evimde denediğim kadarıyla:

 

Ekmeği dilimleyip buzluğa koyup daha sonra ihtiyacınız kadar dilim çıkartırsanız bozulmadan çok uzun süre saklayabiliyorsunuz. Üstelik tazeyken dondurduysanız çözülünce yine eski tazeliğine kavuşuyor. çözülmesi için 10 dakika beklemek yeterli oluyor. Ekmek dilimleri birbirine yapışmadığı için ayrı ayrı poşetlemenize de gerek yok.

 

Kahve için de buzluğu kullananlardanım. Hem nescafe hem de türk kahvesini dilediğiniz miktarda buzlukta saklayabilirsiniz. İki kahve türü de kesinlik yapışıp kütle haline gelmiyor. Yine kaşık kaşık kullanmaya elverişli bir şekilde duruyor üstelik de bozulmuyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.