Misafir duyguseli Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2009 Paylaş Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2009 Tuz rutubetsiz yerde saklanmalıdır. Tuzluklarınızın içinde 15-20 adet pirinç bulundurursanız rutubeti alır. Kullanacağınız un beyaz olmalı ve rutubetsiz yerde saklanmalıdır. Süt taze olmalı ve tercihen inek sütü kullanılmalıdır. Pek çok yumurtalı yemek taze olmayan yumurta ile istenilen lezzette olamazlar. Tuzsuz tereyağı az az alınıp kullanılmalıdır. Fakat iki - üç kilo kadar tereyağı da su içinde bir süre bozulmadan tazeliğini koruyabilir. Baharatların bulunduğu yerler fena kokulu olmamalı yaş olmayan havadar serin ve doğrudan güneş ışığı almayan yerlerde tutulmalı ve yağmur altında bırakılmamalıdır. Ambalajı açılmış salam sosis gibi şarküteri ürünlerini buzdolabında 3 gün tutabiliriz. 3 gün içinde tüketilmeyecekse dondurarak bu süreyi 6 aya kadar uzatabiliriz. Bezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirin.Çünkü bezelyeler hemen kuruyup sertleşebilir.Bu bezelyeleri bir gün kadar soğuk su içinde bekletirseniz yeniden dirildiklerini görürsünüz. Taze nane dereotu fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için bu otları ince ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sararak derin dondurucuda dondurabilirsiniz. Bunun yanında otları ince ince kıydıktan sonra buz kalıplarına koyup buzlukları su ile doldurarak da dondurabilirsiniz. Ayrıca ince kıyılmış otları kavanozlara koyup sıkıştırdıktan sonra üstüne sirke kaya tuzu ya da sıvı yağ koyarak buzdolabında bekletebilirsiniz. Domatesler yemeğe konulurken önceden kaynar suya batırılıp kabukları soyulmalı ve çekirdekleri çıkarılmalıdır. Kurabiyelerinizin zamanla sertleşmemesi için kapağı çok iyi kapanan teneke bir kutuda yanlarına bir iki dilim elma koyarak saklayın. Böylece orada kaldıkları sürece elma gerekli olan nemi sağlar ve kurabiyeleriniz sertleşmeden uzun süre taze kalır. Ekmeklerin uzun süre dayanması için bir torbaya koyup hava almasını engelleyin. Böylece 5-6 gün bayatlamadan dayanmasını sağlamış olursunuz. Ekmeklerinizi ekmek kutusunda muhafaza etmeyi düşünüyorsanız küçük bir kabın içine bir miktar tuz koyup ekmek kabınızın bir köşesine yerleştirin. Ekmekleriniz daha geç bayatlamış olur. Kahvenin zamanla tadı bozulur. Bayat bir kahve ikram sırasında sizi zor durumda bile bırakabilir. Bunu engellemek için kahve kavonozuna 2-3 tane kesme şeker atarsanız farkı görürsünüz. Sucukları serin bir yerde asmak yetmez. Zamanla üstleri beyaz bir küf kaplar. Zaman zaman sucukların üstünü yarıya kestiğiniz bir limonla silin. Küflenmesini önlersiniz. alıntıdır Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ whitecatnova Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2011 Paylaş Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2011 Evimde denediğim kadarıyla: Ekmeği dilimleyip buzluğa koyup daha sonra ihtiyacınız kadar dilim çıkartırsanız bozulmadan çok uzun süre saklayabiliyorsunuz. Üstelik tazeyken dondurduysanız çözülünce yine eski tazeliğine kavuşuyor. çözülmesi için 10 dakika beklemek yeterli oluyor. Ekmek dilimleri birbirine yapışmadığı için ayrı ayrı poşetlemenize de gerek yok. Kahve için de buzluğu kullananlardanım. Hem nescafe hem de türk kahvesini dilediğiniz miktarda buzlukta saklayabilirsiniz. İki kahve türü de kesinlik yapışıp kütle haline gelmiyor. Yine kaşık kaşık kullanmaya elverişli bir şekilde duruyor üstelik de bozulmuyor. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ karaca seren Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2012 Paylaş Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2012 fasulye nohut bezelye gibi malzemeleri önceden haşlayıp buzluğa atarak saklayabilirsiniz. yemek yapmak için vaktiniz olmadığında buzluğa attığınız malzemeleri çıkarıp düdüklüde 15 dakika pişirerek yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.