Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2006 19 yıl Alevi-Bektaşi-Batîni İslam anlayışını tanıtan sitemi sizlere sunuyorum 1- Gel Derviş 5'40 Söz : Rıza Tevfik / Müzik : Aşık Pervane 2- Ya Hüü 6'21 Söz : Harabi / Müzik : Hasan Albayrak 3- Ask 5'03 Söz : Sıtkı Baba / Müzik : Hasan Albayrak 4- Efsane 6'41 Söz : Sıtkı Baba / Müzik : Hasan Albayrak 5- Severim Sultan Cemali 4'18 Söz : Sıtkı Baba / Müzik : Hasan Albayrak 6- EyZahid 4'42 Söz : Harabi / Müzik : Hasan Albayrak 7- Merhaba 5'20 Söz : Seyyid Nesimi / Müzik : Hasan Albayrak 8- Biz 5'24 Söz : Harabi / Müzik : Hasan Albayrak 9- Yedi Derya 6'04 Söz : Virani / Müzik : Hasan Albayrak 10- Zühd-ü Riya 5'53 Söz : Harabi / Müzik : Hasan Albayrak 11- Mecma-ül Bahreyn 5'12 Söz : Harabi / Müzik : Hasan Albayrak 12- Nefes ArasiNefes Arası 4'50 Sultan Cemal : Nam-ı diğer Ahmed Cemaleddin Çelebi (1862-1921) Pîr Hünkar Hâce Bektaş-ı Veli evlatlarındandır. Sıtkı Baba'nın da mürşidi olan Cemaleddin Çelebi 1. Dünya savaşı'nda Bektaşi Mücahidin alayını oluşturarak Doğu İllerini Ruslar'dan kurtarmak için Erzurum'a değin gitmiştir. Kurtuluş Savaşında Atatürk ile yakın ilişki içinde bulunmuş. Amasya toplantısına katılmıs ve Atatürk'ün desteklenmesi için ülke çapında çalışmalar yapmıştır. 1. TBMM'de "Birinci reis Vekilliği" yapmıştır. DAHA HİC BİR VARLIK YOK İKEN KAİNATTA KAİNAT NOKTA İKEN KUDRET KANDİLİNDE AŞİKARE DÖKÜLDÜ NUR SIRRI KÜNTÜ KENZDE HER ESYA VÜCUD BULDU ÜSTAZIN NUTKU NEFESİNDE Küntü Kenz : Gizli hazine anlamındadır, bir hadise göre Allah, yaratma amacını "Ben bir gizli hazineydim, bilinmek istedim ve alemı yarattım" olarak ifade etmiştir. Zühd-ü Riya : İki yüzlü, sahte ibadet Ahmed-ı Muhtar : Hz Muhammed Kemrah : Kötü yol Ebsem Olmak : Dilsiz olmak, susmak Tamu : Cehennem Ledün İlmi : Tanrı'ya has bilgi, ilahi ve Batînı ilim, Ledün İlmli Tanrı'nın zatında saklı olan ve çabalamakla elde edilmeyecek bir Tanrı lütfudur İlim Ledün : Tanrı'nın ilmi Hak katından gelen bilgi Lamekan : Mekansız Iktida : Uyma, kabullenme Melami : Melami tarikatından olan... Men Aref : Kendini bilme, Hz Muhammed'ın "Kendini bilen, Rabbini bilir" anlamındaki hadisi. (Men arefe nefsehu fekad arefe rabbehu). Suzan : Yanan Mestane : Sarhoş, aşkın bütün varlığına sahip olması Sekahüm Hamri : El İnsan süresinin 21. ayetine işaret eder : "Rableri onlara gayet temiz sarap içirmiştir" Zahid : Ham sofu, olgunlaşmamış Settar : Bagışlayan Allah Hidayet : Hak Yoluna doğru yola ulaşmak Rebab : Bir tür telli Saz Kalü Bela : Bezm-i Elest'te Allah ruhlara, "Ben sizin Rabbiniz değilmiyim ?" diye sorunca ruhlar : "Kalu beli (Evet öylesin) dediler. Araf Süresi" Hüü : O Allah, Allah'in temaşasi (bakıp, seyretme) mümkün olmayan zatı. Ey anlamına gelen "ya" ile o anlamina gelen "hü" kelimelerinden meydana gelen bu deyim çoğu zaman Alevi-Bektaşi Cem-ı Ayinlerinde söylenen nefeslerin öncesinde veya sonrasında kullanılır. Kemter : Eksik, noksan, aciz kul Bürhan : Ispat, delil Fehtetmek : Anlamak Hub : Güzel Didar : Yüz, Çehre Nikab : Peçe, yüz örtüsü Dembeden : Her an Alevi-Bektaşi İslam erkanı ve inancı gereğince, deme ve nefeslerdeki anatımda simgeler ve benzetmeler, karşıtların birliğini içerir. Yani bu anlatım tarzında, zıt gibi görünen, aslında bir bütünü oluşturan, hakkın iki yüzüne "Zahir (dışsal) ve Batîn (içsel)" birliğine göndermeler yapılmaktadır. Batîn, kelime anlamı olarak, iç, gizli, derun, gizli alem anlamlarına gelmektedir. Aynı zamanda Allah'ın dört isminden biridir: "Evvel, ahir, Zahir, Batîn" (Hadid Suresi)... YOL VÜCÜD SEHRİDİR KAPISI DA GÖNÜL KAPIYI AÇAN GİRER İLMİN ŞEHRİNE VÜCUDDAN İÇERİ BAKAN ERENLER ZAHİRİ BATINI GÖRÜR KENDİNDE Hak Erenler yardımcımız ola, Her Dem AŞK için olsun, Allah Eyvallah HÜÜÜ ALEVİ İSLAM İNANCINDA KISACA İBADET BUYRUN AŞK İLE DİNLEYİN... Cem Vakfi - Cem Töreni (Medet Allah)
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.