Φ suheda_ Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2008 Dün gece geç vakit misafirlikten döndüm eve,en sevdiğim şeylerden biridir geç vakit kimsecikler yokken kitap okumak yada film izlemek tercihimi filmden yana kullanıp cd çantamı alıp ne izlesem diye bakmaya başladım içlerinden birini elime aldım "beyaz melek" ilk önce hangi film olduğunu çıkartamadım sonra hatırladım yaptıralı epey bir zaman olmuş izlememişim.. Film müthiş bir drama Mahsun Kırmızıgül'ün böyle bir film yapabileceğini kırk yıl düşünsem inanamazdım. Hepiniz hatırlarsınız huzur evlerinde yaşayan insanlara yönelik yapılan bu film oldukça ses getirmiş öyle ki başbakan izlediğinde beyaz melek yasasını çıkartacaklarını söylemişti.. Gerçekten dedikleri kadar varmış öyle güzel bir film ki öyle çok sevdim ki.... Anadoluda yitirilmemiş değerleri ve gerçekten geleneklerimizin kültürümüzün ne kadarda kıymetli olduğunu anlatıyor bize,birde filmde öyle görsel sahneler var ki hayran kalmamak elde değil tuz gölü mesela Allah'ım o nasıl bir yer öyle o nasıl bir güzellikmiş ve ben bu filmi izledikten son içimde dayanılmaz bir şekilde Diyarbakır'ı görme isteği oluştu...İstikamet belli önümüzde ki yaza doğru güneydoğu turu yapacağım anlaşıldı. Filmin bazı sahnelerinde zazaca konuşuluyor oda ayrı bir renk katmış filme alt yazı ile çevirisi yapılmış... Müthiş bir oyuncu kadrosu var yılların duayenleri bu filmde toplanmış hepsi ayrı bir renk hepsi ayrı bir karakter.Bir huzur evinde yaşayan bir gurup yaşlı insanın acınılası hayat hikayesi,gördükleri kötü muameleler ve kendi kendileri herşeye rağmen mutlu olmaya çalışmaları.. Ali (Mahsun Kırmızıgül) ve kardeşi Reşat (Sarp Apak)hasta babaları sayesinde ömürlerinde ilk kez bir huzurevi görüp insanların anne babalarını neden oraya atma gereği duyduğunu anlamaya çalışıyorlar şahit oldukları şiddet sahnelerine dayanamayıp çok sert tepkiler gösteriyorlar.. "Abe hani sen burası huzurlu ev demiştin ya burada yok öyle huzur neyim" Anadolunun yozlaşmamış iki genç karakteri ile batılılaşma özentisi kültürel farklılık değerlendiriliyor..Ve filmin finalinde ekrana asıl kalan yazı her şeyi tüm netliği ile anlatıyor bize.. Türkiye'de 287 huzurevi var bu huzurevlerinin büyük bir çoğunluğu büyük şehirlerde yaklaşık 16.685 yaşlı insanın kaldığı huzur evleri dışında Anadoluda açılan huzur evlerinde kalacak kimse bulunamadığından %50 si kapatılmıştır. Filmi izlediğinizde anne babanızın nasılda değerli olduklarını ve insanların kaç yaşına gelirse gelsin içlerinde hep bir ümit taşıdıklarını....ve hepsinden önemlisi Anadolunun nasıl muteşem bir kültürle kuşanmış olduğunu.. Bu filmi mutlaka izleyin gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız ama inanın değer.. Yönetmen : Mahsun Kırmızıgül Senaryo : Mahsun Kırmızıgül Oyuncular : Mahsun Kırmızıgül, Ali Sürmeli, Arif Erkin, Cezmi Baskın, Erol Günaydın Filmin Türü : Drama Orijinal Adı : Beyaz Melek Yapım Yılı : 2007 Yapım Ülkesi : Türkiye Orijinal Dili : Türkçe Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.