Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Turkiye`nin yanlislarini aristirip yazacak olursak bu 20 ciltlik bir Ansiklopedi olur cikar.

Yanlislar okadar cok ki Turkiye`nin yanlislarini tartismaya basladiginiz vakit, tartisma surup surup gidiyor birtutlu bitmek bilmiyor.

Her yanlislarin sayisiz buyuk dallari ve o buyuk dallarin saymakla bitmez kucuk dallari vardir.

Insan tartistikca piskolojik bir sikinti hissetmeye basliyor.

Bu piskolojik sikintida "yeter be kardesim bu ulke yanlislara ne zaman son verecek' gibi soylemlere neden oluyor.

Daha sonra bu soylemlerde "yok yok bu ulke kolay kolay duze gelmez" turunden dusunceleri uretiyor.

Bu sorunlari tartismak nekadar rahatsiz edici olsada, onlarin uzerlerine isik tutmak gerekiyor.

Oncelikle bu sorunlarin kaynagina isik tutmak insana bilgilenmesi acisindan daha bir derinlik kazandirir. Bu derinlikde dogal olarak sorunlarin cok daha dogruya yakin bir sekilde yorumlanmasina sebebiyet verir. Bu dogruya-yakin yorumlamada, sorunlar daha kolay bir sekilde teshis ve tedavi edilmesine neden olur.

Bizim Turkiye`deki en onde giden ve herseyin ana kaynagi olan sorunumuz "basitlik" ve hemen hemen herseyi "kolaylik" prensibi uzerine kurulmasi yada kurulmaya calisilmasi.

Bu prensibin en belirgin oldugu kurumlarda birtanesi yuksek egitim kurumlarimiz.

Ankara ve Istanbul`daki birkac ozel Universitenin haricindeki yuksek egitim kurumlarimizdadaki Arastirma gorevlileri \ asistanlar, doktorlar, docentler ve Profesorler yani akademik birimlerde calisan kadro batidaki sistemden cok uzak bir havada calisiyor. Bati ulkeleri cok deger bictikleri universitlerine, arastirma ve gelistirme calismalari icin milyonlarca dolar \ euro ayirirken bizde buna ne maddi nede manevi deger veriliyor. Kendini okumaya, arastirmaya ve gelistirmeye ayirmis degerli insanlarimiz ya batiya kaciyor yada bu sistem icinde calismak zorunda kaliyor. Ve bu sistemin genel sonucu olarak Avrupa ve Amerika`daki yuksek egitim kurumlarinda esas olan pratik ve arastirma tam anlamiyla dibe vuruluyor.

Zamaninda lise acilir gibi acilan onlarca universitemizdeki bu yaygin sistem genc ve dinamik ogrenci kardeslerimize ezberle-sinavi gec ve bitir metodunu uygulamasini dayatiyor.

Ve bu sistemle universitelerini bitiren genc kardeslerimiz, acaba ben simdi tekrar lisemiyi bitirdim yoksa universitemiydi gibi garip ve rahatsiz edici bir dusuncenin icine giriyorlar. Ve bun sistemin kendilerinde bir eksiklik yarattigini ancak disarda okuyan bir ogrenciyle tanisip sohbete daldiklari zaman farkina variyorlar. Ve firkina vardiktan sonra, dersanelere verilen yuzmilyonlarca eski Turk Lirasindan sonra, Bati dunyasdan niye ve nekadar gerisinde kaldiklarini anliyorlar. Anliyorlar, uzuluyorlar, karamsallasiyorlar ama ne yazikki, en azinda su an icin tunelin ucunda bir isik gormediklerinden, mahkum olduklari system icinde yapacaklari birsey olmuyor.

Gönderi tarihi:

size katılıyorum incesırt53.cumhuriyet tarihinden günümüze türk eğitim sisteminde benzer yanlışlıklar yapılmakta ve bir toplumun bel kemiği diye nitelediğimiz eğitimin felç olmasıyla toplumumuz ayakta durmakta güçlük çeken yarı felçli bir toplum halini almaktan öteye geçememiştir.üniversite yolunda olan gençlerimiz a-b- c- d- e seçenekleriyle ,yanlışların doğruları götürdüğü felsefesiyle yaşamlarını biçimlendirmekte.bilim adamlarıysa ekmek parası davasına ,bilim ve ideoloji arasında gel git yaşamaktan öteye geçememiş üniversitelerimiz dünya üniversiteleri arasına giremeyip yerel olarak kalmıştır ve bu gidişle kalmaya da devam edecektir.

Gönderi tarihi:

size katılıyorum incesırt53.cumhuriyet tarihinden günümüze türk eğitim sisteminde benzer yanlışlıklar yapılmakta ve bir toplumun bel kemiği diye nitelediğimiz eğitimin felç olmasıyla toplumumuz ayakta durmakta güçlük çeken yarı felçli bir toplum halini almaktan öteye geçememiştir.üniversite yolunda olan gençlerimiz a-b- c- d- e seçenekleriyle ,yanlışların doğruları götürdüğü felsefesiyle yaşamlarını biçimlendirmekte.bilim adamlarıysa ekmek parası davasına ,bilim ve ideoloji arasında gel git yaşamaktan öteye geçememiş üniversitelerimiz dünya üniversiteleri arasına giremeyip yerel olarak kalmıştır ve bu gidişle kalmaya da devam edecektir.

merhaba pitis. kap-kara bulutlar altinda durumu guzel ozetlemissin. bide keske bizi duysalar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.