Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Lime Taste: Survival Limon Tadinda: Yasama tutunma


ericabanu

Önerilen İletiler

Gururla okudugum bir bilim kurgu romandi cunku yazan bir yabanci degildi; o bir Turk Amerika'da Ingilizce bilim kurgu kitabi yazip ulkesini tanitacak. Aslinda Turk olmasindan dolayi kitabi begendim diyemicem cunku objectif olarak bakicak olursam kitabin konusu, butunlugu, kurgusu, akisi hepten profesyonelce ve insani hic uzmuyor okurken. Bu yuzden kitapseverlere hele hele bilim kurgudan hoslananlara bu kitabi tavsiye ederim.

 

Konusuna gelince: Halley kuyruklu yildizinin dunyaya carpip dunyayi yok etmesini bilen ust duzey kisilerin para karsiligi 800 kisiyi sirayla Kizil Gezegen yani Mars'a tasirken, diger insanlar ki hemen hemen tum dunya insanlari bu gercekten habersizdir. Bu gercegi sadece bazi ust duzey yetkililer bilmekte ve onlar da bunu illegal islerde kullanmaktadir. Yalniz romanin kahramani Binbasi Jason bir Geenralin yaverligini yaparken tesadufen bu gizli bilgiye ulasir. General bu gizli bilgiyi kamuya duyurmak arzusundadir fakat amacini gerceklestiremeden oldurulur intihar susuyle. Binbasi Jason da zorla emekli edilir. Jason evine memleketine doner ve bu gercegi bildigi icin kendisi, yakin akrabalari ve bir kac arkadasi icin muazzam bir siginak hazirlamak ister; amaci yasayabildigi kadar yasayabilmektir cunku dunya gercekten yok olacaktir. Kesin tarihi olan 9 Nisan 2061'i de bilmektedir ve bu tarihde dunyaya Halley kuyruklu yildizi carpacaktir. Bu sona bir kac ay kala emekli edilmistir ve elini cabuk tutmasini gerektigini bilir. Kardesi Sam ve Sam'in arkadaslariyla muazzam bir uzay siginagi yaparlar ve icine bir sivil denizalti koyar. Jason'in tahminine gore Halley carptiginda dunyanin kabugunda cok buyuk felaketler olacaktir, ayrica atmosfer de gucunu yitirecektir. Boylece space shelter uzaya dogru kayacaktir yercekimi azaldigindan. Uzayda hareket kabiliyetleri olmadigindan sadece bir "Kara Delik'in" yardimina ihtiyac duyacaklarini dusunur ve gercekten de Kara Delik Jason kendisi dahil 15 insanin kaderini belirleyecektir.

 

Harika bir bilim kurgu ve henuz Aralik'in ilk haftasi yayinlandi. Yayinlandikdan sonra ne hikmetse bilim adamlari Samanyolundaki Kara Deligi bulduklarini soylediler.

 

 

Tesekkurler

 

Banu

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.