Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Einstein'ı Çürüten Türk Bilimadamı !

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

3657vu3.jpg...Einstein'ı çürüten Türk bilimadamı !

Einstein'in kuramı" bir Türk tarafından çürütüldü. Üstelik de deneylerle...

Bakın çürütülen kuram hangisi?

Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman'ın, Einstein'ın ''Genel Görecelik

Kuramı''nı çürüten yeni teorisinin deney yoluyla kanıtlandığı iddia edildi.

Okan Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, nükleer bilimler konusunda uzman

Prof. Dr. Yarman'ın, uzun süredir üzerinde çalıştığı teorisiyle

Einstein'ın ''Genel Görecelik Kuramı''na farklı bir yaklaşım getirdiği belirtilerek,

konu üzerinde Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Arık ile çalışan Yarman'ın tezinin,

Belarus Devlet Üniversitesinde Prof. Dr. Alexander Kholmetskii yönetimindeki deneylerle doğrulandığı

kaydedildi.

DENEYLE KANITLANDI

Deneylerin, ilk evrede ''bağıl manyetik alanın'' ışık hızından en az dört kat daha hızlı yayıldığını gösterdiği

vurgulanan açıklamada, şu hususlara yer verildi:

''Bu sonuç ilk bakışta, Einstein'ın özel görecelik kuramıyla çelişiyor; çünkü Einstein'a göre hiçbir

etkileşme ışık hızından daha hızlı oluşamaz.

Oysa Yarman'ın teorisine göre, enerji alış verişi içermeyen 'bilgi', örneğin 'yer çekimi' ya da 'elektriksel

etkileşme' bilgisi, ışık hızından daha hızlı yayılabiliyor.

Duran cisimler ise birbirleriyle hangi uzaklıkta olurlarsa olsunlar ani olarak etkileşebiliyorlar.

Bu yaklaşımın, ayrıca Einstein'ın özel görecelik kuramı ve

enerji korunumu yasasından hareketle türetilen, diğer yandan çağdaş atom kuramıyla tamamen örtüşen

'püf noktası', Prof. Dr. Yarman'ın önerisi uzantısında, son olarak, Belarus Devlet Üniversitesinde,

nükleer saatler zemininde gerçekleştirilen deneyle kanıtlandı.''

Açıklamada, Prof. Dr. Yarman, Prof. Dr. Arık ve Prof. Dr. Kholmetskii'nin, Okan Üniversitesinde

18 Aralıkta yapacakları basın toplantısında, dünya bilim çevrelerinin dikkatlerini üzerinde toplayan

söz konusu kuramı ilk kez kamuoyuyla paylaşacakları duyuruldu

Gönderi tarihi:

Bana bu özel üniversitenin ilgi çekmek için yaptığı bir reklam gibi geldi.

Haberde zaten, magazin tarzında yazılmış. Haberin manşetinde "çürütüldü" içeriğinde "çürütüldüğü iddia edildi" geçiyor. Zaten bilimsel çürütme böyleolmaz. Yani basın yoluyla iddia ederek değil. Çürütme tezi bilim dünyasına sunulur. ya kabul edilir ya da reddedilir.

Bu manşetli bir haberden sonra, tezin bilim dünyası ve üniversiteler tarafından kabul edilmiş olması gerekir.

Gönderi tarihi:

18 Aralıkta yapacakları basın toplantısında, dünya bilim çevrelerinin dikkatlerini üzerinde toplayan

söz konusu kuramı ilk kez kamuoyuyla paylaşacakları duyuruldu

Bana bu özel üniversitenin ilgi çekmek için yaptığı bir reklam gibi geldi.

Haberde zaten, magazin tarzında yazılmış. Haberin manşetinde "çürütüldü" içeriğinde "çürütüldüğü iddia edildi" geçiyor. Zaten bilimsel çürütme böyleolmaz. Yani basın yoluyla iddia ederek değil. Çürütme tezi bilim dünyasına sunulur. ya kabul edilir ya da reddedilir.

Bu manşetli bir haberden sonra, tezin bilim dünyası ve üniversiteler tarafından kabul edilmiş olması gerekir.

Aynen bana da sayın CYRANO, haberin devamını bekliyelim bakalım... o da tabi ki yer alır ise :)

Gönderi tarihi:

Bu arada böyle bir üniversiteninde olduğunu öğrenmiş olduk. Haber reklam çıksa bile. Ki birkaçı dışında özel üniversiteler böyle şeyleri çok yapar. Okan üniversitesi diye bir üniversitenin varlığından haberdar olduk ama böylece :)

Gönderi tarihi:
Bu arada böyle bir üniversiteninde olduğunu öğrenmiş olduk. Haber reklam çıksa bile. Ki birkaçı dışında özel üniversiteler böyle şeyleri çok yapar. Okan üniversitesi diye bir üniversitenin varlığından haberdar olduk ama böylece :)

Merak ettim ve baktım acaba sakın üniversite' de uydurma mı acaba diye, siz öyle yazınca.. ki o kadar da olamaz dedim icimden..

ama en azından orası bir gercek ve verecegim link üzerine' de haber oraya işlenmiş

-http://www.okan.edu.tr/tr/-

006vp5cb8.jpg

güzel bir yermiş :) tekrar dan okula mı gitsek...

Gönderi tarihi:

Yok be birce, özel üniversitelerle ilgili, "sabancı, koç, bilkent vs" gibi bir kaçı dışındakiler için şu söylenir; "Bitirene kapı kolu bile tamir ettirmezler".

Malesef çoğunda okuyabilmeni sağlayan tek şey babanın taksitleri ödeme gücü olmasıdır. Barajı geçmenize yetecek bir puan almanız yeter bu üniversitelere kayıt olmak için.

okulun sitesine tıkladım. "Basında" bölümüne baktım. Hani genelde, üniversitenin başarıları, geliştirdiği çalışmalar falan yer alır. Bunların "haberler" kısmında üniversitenin adının geçtiği haberleri koymuşlar ve haber üniversite değil benim gördüklerimde ;

"Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Okan üniversitesinin yeni yıl açılışında yaptığı konuşmada, engin ceber olayıyla ilgili şunları söyledi" tarzında :)

Gönderi tarihi:
Yok be birce, özel üniversitelerle ilgili, "sabancı, koç, bilkent vs" gibi bir kaçı dışındakiler için şu söylenir; "Bitirene kapı kolu bile tamir ettirmezler".

.

.

şakaydı benimkisi zaten bu saaten sonra benden birşey olmaz :)

fakat gündemde ki haber dogrulugunu koruyor... icerikliği de gercek mi

onu da zaman ile göreceğiz artık

okanun475618684kk6.jpg

Nükleer Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Tolga Yarman, Einstein'in ''Genel Görecelik Kuramı'nı''

farklı bir yaklaşımla çalışarak çürüttüğünü bildirdi.

Okan Üniversitesinde çalışma arkadaşlarıyla basın toplantısı düzenleyen Yarman, çalışmalarını

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Arık ile beraber gerçekleştirdiklerini,

ortaya çıkan sonuçların ise Belarus Devlet Üniversitesinde Prof. Dr. Alexander Kholmetskii yönetiminde yapılan

deneylerle kanıtlandığını söyledi.

Yarman, son 10 yıldır Einstein'in Görecelik Kuramı ile Modern Atom Kuramı üzerinde çalıştıklarını ifade ederek,

teorisine göre, duran cisimlerin hangi uzaklıkta olursa olsun birbirleriyle etkileşebildiğini, bu olayın da ışık hızından

daha hızlı gerçekleştiğini kaydetti.

Einstein'in ''Genel Görecelik Kuramı''na göre hiçbir etkileşmenin ışık hızından daha hızlı olamayacağını belirten

Yarman, 1 ay önce bitirilen çalışmalar kapsamında kendi yaptıkları deneylerde ''bağıl manyetik alanın''

ışık hızından en az 4 kat daha hızlı yayıldığını bulduklarını anlattı.

Bu sonucun Einstein'in kuramıyla çatıştığını ifade eden Yarman, elde edilen bu sonuçların,

bu alanda bugüne kadar gelmiş bazı bilgilerde değişiklikler yaratabileceğini vurguladı.

Gönderi tarihi:

Okan Üniv. sitesinde, Haberler ve Etkinlikler bölümündeki açıklama şu:

TÜRK BİLİM ADAMI EINSTEIN'IN TEORİSİNİ ÇÜRÜTTÜ

Okan Üniversitesi'nin dünyaca ünlü öğretim üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman'ın, Einstein'ın "Genel Görecelik Kuramı"nı çürüten yeni teorisi, deney yoluyla kanıtlandı. Yarman, bilim dünyasında çığır açacak teorisini, çalışma arkadaşları Prof. Dr. Metin Arık ve Prof. Alexander Kholmetskii ile birlikte, ilk kez, Okan Üniversitesi'nde yapacağı basın toplantısında açıklayacak.

Okan Üniversitesi'nin Nükleer Bilimler konusunda uzman, dünyaca ünlü öğretim üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman, uzun süredir üzerinde çalıştığı teorisiyle Einstein'ın "Genel Görecelik Kuramı"na, farklı bir yaklaşım getirmişti. Konu üzerinde Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Arık ile birlikte çalışan Yarman'ın tezini, Belarusya Devlet Üniversitesi'nde Prof. Alexander Kholmetskii yönetiminde yapılan deneyler doğruladı.

Deneyler, ilk evrede "bağıl manyetik alanın", ışık hızından en az dört kat daha hızlı yayıldığını gösteriyordu. Bu sonuç ilk bakışta, Einstein'ın özel görecelik kuramıyla çelişiyor; çünkü Einstein'a göre hiçbir etkileşme ışık hızından daha hızlı oluşamaz. Oysa Yarman'ın teorisine göre, enerji alış verişi içermeyen "bilgi", örneğin "yer çekimi" ya da "elektriksel etkileşme" bilgisi, ışık hızından daha hızlı yayılabiliyor. Duran cisimler ise, birbirleriyle hangi uzaklıkta olurlarsa olsunlar anî olarak etkileşebiliyorlar. Bu yaklaşımın, ayrıca Einstein'ın özel görecelik kuramı ve enerji korunumu yasasından hareketle türetilen, diğer yandan çağdaş atom kuramıyla tamamen örtüşen "püf noktası", Prof. Yarman'ın önerisi uzantısında, son olarak, Belarusya Devlet Üniversitesi'nde, nükleer saatler zemininde gerçekleştirilen deneyle kanıtlandı.

Prof. Dr. Tolga Yarman, Prof. Dr. Metin Arık ve Prof. Dr. Alexander Kholmetskii, Okan Üniversitesi'nde 18 Aralık'ta saat 11:00'de yapacakları basın toplantısında dünya bilim çevrelerinin dikkatlerini üzerinde toplayan söz konusu kuramı, ilk kez kamuoyuyla paylaşacaklar.

Basın Toplantısı

Yer: Okan Üniversitesi Konferans Salonu

Tarih: 18 Aralık 2008, Perşembe

Saat:11:00

Prof. Dr. Tolga Yarman ve Kuramı Hakkında

Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Tolga Yarman, bir süredir, çağdaş atom kuramı ile, Einstein'ın Görecelik Kuramı'nın sonuçlarını birbirine bağlamaya çalışıyordu. Bu çerçevede, "uzay", "zaman" ve "kütlenin" bir ve yalnızca bir biçimde yapılanması gerektiğini ortaya koydu. Prof. Yarman bu çerçevede, ancak, Einstein'ın Genel Görecelik (Yerçekimi) Kuramı'nın sonuçlarına, Büyük Usta'nın izlediği yoldan bambaşka bir yoldan (enerji korunumdan hareketle) ulaşıyordu. Farklı farklı yollardan elde edilen sonuçlar, ölçüm aletlerinin yettiği kadarıyla hemen hemen aynıydı, ama, "tam eşit" değildi. Örneğin Prof. Dr. Yarman'a göre, kara delikler yoktu. Bu ilginç durum, 1999'da Fransız NASA'sının (ONERA) dikkatini çekti. Hem Einstein'ın, hem Yarman'ın sonuçlarının geçerli sayılması, mümkün görünmüyordu. ONERA Araştırıcıları, aradaki küçük farkı ölçmek üzere, kolları sıvadılar, ama eldeki aletlerin duyarlılığı, söz konusu sapmayı seçmeye, yetmedi. ONERA, Prof. Yarman'dan, ilk elde akla gelenlerden başka deneyler, düşünmesini, istedi. Prof. Yarman sonunda, Prof. Metin Arık ve Prof. Vladislav Rozanov ile 2007'de Moskova'da gerçekleşen Physical Interpretations of Relativity Theory, Konferansı'na, aradaki farkı çarpıcı biçimde sergileyebilecek, öngörüler sundu. Yarman-Arık-Rozanov öngörüsüne göre, dönen bir tepsinin ucuna yerleştirilmiş olacak, örneğin nükleer bir saat, Einstein'ın Çağdaş Yerçekimi Anlayışı'nın ve Evren Davranışbilimi'nin temeli sayılan öngörüsünün, işaret ettiği katsayı kadar değil, bunun, yaklaşık iki katı kadar geri kalmak durumunda olmalıydı. Dahası, gerçekten eğer öyleyse, Einstein'ın, "yerçekimi etkisi" ile "ivmesel etkinin" aynı olduklarına dair, temel varsayımına ihtiyaç kalmayacaktı... Bu bir tarafa, O'nun vazettiği şekliyle, bu varsayım, enerji korunumu yasasını, ihlal ediyor olacaktı. Bu olgu son toplamda, biliniyor olsa da, enerji korunumu yasasının mı, yoksa Einstein'ın temel varsayımının mı, esas olarak, doğayla barışık olduğu, bir sorunsal olmaya devam ediyordu.

Yarman-Arık-Rozanov'a göre, Einstein salt harekete bağlı etkinin ötesinde, "tek başına" ivmenin etkisini, göz ardı etmişti. Söz konusu sav ile Belarusya Devlet Üniversitesi'nden Prof. Alexander Kholmetskii ve Arkadaşları, ilgilendiler. Bir yıldan fazla bir zaman, deney hazırlıkları sürdü. Nihayet geçtiğimiz günlerde, deneyler sonuç verdi; Einstein'ın öngörüsü deneysel gözlemlerle hiç örtüşmüyordu. İvmeli harekette, ivmenin etkisine bir tek yer değiştirme etkisi yetmiyordu; bunun yanı sıra, münhasıran ivmenin etkisi, ayrıca dikkate alınmak gerekiyordu. Bu gelişme uzantısında, neredeyse yüzyıldır, bir yanda atom dünyasına, öbür yanda gökyüzüne dönük, farklı farklı çizgilerde gelişmiş tasavvurlarımızın, nasıl olup da bir türlü bağdaştırılamadığı, önemli ölçüde açıklık kazanmış görünüyor. Başka bir deyişle, beklenecek olduğu şekliyle, esas olarak, gökyüzü atom gibi, atom ise gökyüzü gibi davranıyor. Böylelikle madde ve kainat tasavvurumuz, benzersiz biçimde bütünleşiyor, rahatlıyor.

"Prof. Dr. Yarman'ın çalışmaları uzantısında gerçekleştirilen açılım, geçen yüzyılın baştan yazılması sonucunu beraberinde getirebilecektir..." Prof. Dr. Kholmestkii, böyle diyor. Yaklaşımın bir başka ilginç tarafı şu ki, "etkileşme", bilindiği şekliyle "enerji alışverişi" yoluyla olabileceği gibi, alışılmışın iyice tersine, "enerji alışverişi" olmadan da olabilir, görünüyor. Eğer böyleyse, Einstein'ın ilk kuramı olan, Özel Görecelik Kuramı ile herhangi bir uyum sorunu olmaksızın, özellikle yerçekimsel ve elektriksel etkileşmeler (ki kainatın temelini teşkil etmekteler), ışık hızından çok daha hızlı, hatta pratikçe sonsuz hızda olarak gerçekleşebiliyor, görünüyor. Bu olgu başlı başına bir çığır açabilecek gibi duruyor. Gerçekte anî denebilecek (bir anda gerçekleşen) etkileşme, tuhaf biçimde, Çağdaş Atom Kuramı'nın işaret edegeldiği bir olgu olmakla beraber, Özel Görecelik Kuramı ile bağdaşmıyor olarak algılanıp, Einstein'dan başlayarak, göz ardı ediliyordu. Başka bir deyimle, Prof. Yarman'la, Prof. Arık ve Prof. Khometskii'nin açtığı yol, bağdaşmıyor gibi duran iki farklı disiplini, sarmaştırmayı başarmış görünüyor.

Gönderi tarihi:

İşin magazinsel yanını bir tarafa bırakacak olursak , nano teknolojilerin gelişimi , bilgisayar kapasitelerinin artması sonucu evvelden güçlükle yapılan ve hata oranları belli bir noktadan öteye gitmeyen hesaplar bugün çok daha ayrıntılı olarak yapılabiiyor ve bu da pek çok doğru bildiğimiz kuramı değiştirecek gibi görünüyor. Halen uluslararası bir enstitü bu araştırmalar için dünyanın önde gelen bilim adamlarını bünyesinde biraraya getiriyor. Ben 'Neden olmasın?' diyorum.

Gönderi tarihi:

Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Tolga Yarman, ışıktan daha hızlı yayılabilen bir manyetik alan bulduklarını, bu keşfin Einstein’ın “ışık hızı” teorisiyle çeliştiğini söyledi.

NTV

Güncelleme: 11:45 TSİ 22 Aralık 2008 Pazartesi

İSTANBUL - Çalışma arkadaşlarıyla basın toplantısı düzenleyen Yarman, ortaya çıkan sonuçların ise Belarus devlet üniversitesinde yapılan deneylerle kanıtlandığını belirtti.

Yarman, son 10 yıldır, Einstein’in Görecelik Kuramı ile Modern Atom Kuramı üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, teorisine göre, duran cisimlerin hangi uzaklıkta olursa olsun, birbirleriyle etkileşebildiğini, bu olayın da ışık hızından daha hızlı gerçekleştiğini vurguladı.

Einstein’in, “Genel Görecelik Kuramı”na göre hiçbir etkileşmenin, ışık hızından daha hızlı olamayacağını belirten Yarman, kendi yaptıkları deneylerde, “bağıl manyetik alanın”, ışık hızından en az 4 kat daha hızlı yayıldığını bulduklarını anlattı.

-http://www.ntvmsnbc.com/news/469510.asp-

Gönderi tarihi:

TOLGA YARMAN, Prof. Dr.

1963'de Galatasaray Lisesi'ni bitirdi.

Üniversite öğrenimini Fransa'da gördü; 1967'de, Institut National des Sciences Appliquées de Lyon Mühendislik Okulu'ndan, yüksek lisans düzeyinde, mezun oldu.

1968'de, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Nükleer Enerji Enstitüsü'nde, ikinci yüksek lisans öğrenimini tamamladı.

Doktora çalışmasını ABD'de yaptı; 1972'de, Massachusetts Institute of Tecnology'den Nükleer Mühendislik alanında Bilim Doktoru unvanını aldı.

İTÜ'de Nükleer Mühendislik alanında, 1977'de Doçent, 1982'de Profesör oldu.

1972-73 ve 1975-77 arası Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi Nükleer Mühendislik Bölümü'nde çalıştı.

İTÜ Nükleer Enerji Enstitüsü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Nükleer Mühendislik Dalı, Boğaziçi Üniversitesi Nükleer Mühendislik Bölümü, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Fen Edebiyat Fakültesi, İ.Ü. Mühendislik Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi, Galatasaray Üniversitesi ve Işık Üniversitesi'nde öğretim üyesi oldu.

İTÜ Nükleer Enerji Enstitüsü Müdür Yardımcılığı, AÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, bu üniversitede Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve Makine Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevlerini yaptı.

1977 Eylül'ünde toplanan X. Dünya Enerji Konferansı Genel Raportörü oldu.

1975-1982 arası Başbakanlık Atom Enerjisi Komisyonu (AEK) Nükleer Güvenlik Komitesi, 1978-1982 arası da AEK Danışma Kurulu üyesi olarak çalıştı.

1984'te California Institute of Technology (CALTECH) Mühendislik Bilimleri Fakültesi'nde, konuk öğretim üyesi olarak bulundu. Bu sırada ABD'de çeşitli üniversite ve araştırma merkezlerinde konferanslar verdi. 1995-96 arası Brüksel Özgür Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde (ULB) konuk öğretim üyesi oldu.

Anadolu Bilim ve Teknoloji Stratejileri Araştırma Enstitüsü (BİLTES) (Eskişehir, 1987), Türkiye Sosyal, Siyasal ve Ekonomik Araştırmalar Vakfı (TÜSES) (İstanbul, 1988), ve Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) (İstanbul, 1994) kurucu üyesi, diğer yandan Belçika Nükleer Topluluğu, Avrupa Nükleer Topluluğu, ABD Nükleer Topluluğu üyesi oldu.

Genelkurmay Başkanlığı Harp Akademileri Komutanlığı'nda yıldız savaşları, nükleer silahlar, silahsızlanma, dünya enerji siyasası, ileri teknoloji, savunma sanayii alanlarında, 1985'den itibaren dersler ve konferanslar verdi.

Pek çok Doktora ve Yüksek Lisans çalışması yaptırdı. Ulusal ve uluslararası birçok akademik etkinliğe katıldı. Nükleer enerji, enerji ve savunma alanlarında basılı kitapları, ulusal ve uluslararası basın ve konferanslarda yer almış çok sayıda çalışması bulunmaktadır.

Gönderi tarihi:
Einstein’in, “Genel Görecelik Kuramı”na göre hiçbir etkileşmenin, ışık hızından daha hızlı olamayacağını belirten Yarman, kendi yaptıkları deneylerde, “bağıl manyetik alanın”, ışık hızından en az 4 kat daha hızlı yayıldığını bulduklarını anlattı.

Bu işte bir yanlışlık var... Genel görelilik, kütlesi olan hiç bir cismin ışık hızına ulaşamayacağını söyler. Oysa etkileşmeler farklıdır. Örneğin Güneş ışınları Dünya'ya 8 dakikada ulaşır; ancak Güneş birden bire ortadan yok olsa bunu 8 dk sonra değil anında hissederiz. Zira Dünya o an yörüngesinden çıkacaktır. Bu da bir etkileşmedir ve yeni bir bilgi de değildir...

Gönderi tarihi:
Bu işte bir yanlışlık var... Genel görelilik, kütlesi olan hiç bir cismin ışık hızına ulaşamayacağını söyler. Oysa etkileşmeler farklıdır. Örneğin Güneş ışınları Dünya'ya 8 dakikada ulaşır; ancak Güneş birden bire ortadan yok olsa bunu 8 dk sonra değil anında hissederiz. Zira Dünya o an yörüngesinden çıkacaktır. Bu da bir etkileşmedir ve yeni bir bilgi de değildir...

Sn. Yamyam, kütlesi olan hiç bir cismin ışık hızına ulaşamayacağını 'Özel Görelilik Kuramı ' söyler, Genel Görelilik değil. Genel Göreliliğe göre de hiçbir etkileşim ışık hızından büyük hızla yayılamaz. Şunu da ifade edeyim, Maxwel'in Elektromagnetik kuramına göre, ışık, birbirine göre dikey olarak yayılan Elektrik ve Magnetik alanlardan oluşur ve boşluktaki hızı ışık hızıdır ve bu da Genel ve Özel Görelilik ile ters düşmez.

'Güneş birden bire ortadan yok olsa bunu 8 dk sonra değil anında hissederiz' demek aslında Newton Mekaniğiyle düşünmek demektir. Çünkü, Genel Göreliliğe göre hiçbir etkileşim ışık hızından büyük hızla yayılamaz. Atom altı ölçeklerdeki olaylarla ilgili Kuantum Kuramına göre ise kütle çekim etkileşimini taşıyan Gravitonlar kütlesizdir. Dolayısıyla, bu açıdan Kuantum ile Özel Görelik çelişmez.. Ancak, etkileşim hızının sonsuz hızda olduğunu öngören Kuantum ile Genel görelik çelişiyordu. Sanırım, anladığım kadarıyla, Prof. Yarman’ın öngörüsü ve bunun deneyle kanıtlanması bu iki kuramı birleştirme yolunda bir adım olabilir.

Saygılar.

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:
İlginç bir haber ama merak ettiğim bir şey var BU KADAR BÜYÜK BİR MANTETİK ALANI NASIL ELDE EDEBİLMİŞ AYRICA BU MANYETİK ALAN OLUŞTURULDUKTAN SONRA AÇIĞA ÇIKAN ENERJİYİ NASIL HAPSEDEBİLMİŞ

Büyük manyetik alan üretildiği de nerden çıktı ? Kullanılan deney düzeneğini bilmiyorum ama siz herhalde manyetik etkileşimin hızının ışık hızını geçmesini manyetik alan şiddetine bağladınız :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.