Φ wherthus Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2005 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2005 Boza sevenler haydi doğru mutfak'a biraz zahmetli ama değer,eğer kıvamını tutturursanız !!!!!! Servis (Kaç Kişilik): 12 Gereçler: 2 bardak bulgur 21 bardak su 2 çorba kaşığı un ½ bardak yoğurt ½ tatlı kaşığı kuru maya 2,5 çorba kaşığı şeker ½ çorba kaşığı vanilya 2 çorba kaşığı tarçın Yapılışı: Bulguru büyük bir tencereye koyup 12 bardak su ile üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 1 gece bekletin. Kısık ateşte 2 saat pişirin. Mutfak robotuna koyup çekin ve süzgeçten geçirin. Karışımı buzdolabına koyun. Süzgeçin üzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edip kısık ateşte 1 saat daha pişirin. Süzgeçten geçirip buzdolabına koyun. Unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2/3 bardak su koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirin. Ateşten alıp içine 2 çorba kaşığı şeker koyup eriyinceye dek karıştırın. Ilıyınca içine yoğurt katın. Mayayı ¼ bardak ılık suda ezip 5 dakika bekletin ve yoğurt karışımına katın. Ilık ortamda 30 dakika bekletin. Mayalı karışımı ezilmiş bulgura ekleyip oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 gün bekletin ve ara sıra karıştırın. Vanilya ve kalan şekeri ekleyip şeker iyice eriyinceye dek karıştırın. Tarçınla servis yapın. Bu karışım buzdolabında 2-3 gün bekletilebilir. Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): Bulgur yerine darı, arpa ya da bulgur- darı karışımı da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.. Saygılarımla. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.