Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bana öyle sayı ve rakamlar söyleyin ki bunları birbirleriyle çarptığımda da birbirleriyle topladığımda da 42 sayısını bulayım?

x ve y sayılarımız olsun

x*y=42

x+y=42 olmalı

1. denklemden

x=42/y olur

2.denklemde yerine yazarsak

42/y+y=42

42+y^2=42*y

y^2-42y+42=0

denklemi çözersek

:clover: y=40.97498436 ve x=1.025015645 :clover:

veya tam tersi bulunur

Gönderi tarihi:

Bana öyle sayı ve rakamlar söyleyin ki bunları birbirleriyle çarptığımda da birbirleriyle topladığımda da 42 sayısını bulayım?

Şartları sağlayan ve hepsi tamsayı olan bir çözüm aklıma geldi: çözümüme göre sayılar iki tane değil (böyle bir zorunluluk yok), beş tane:

42 , -1, +1, -1, +1

bu beş sayı toplandığında : 42+ (-1)+ (+1)+ (-1)+ (+1) = 42

çarpıldığında: 42* (-1)* (+1)* (-1)* (+1) = 42

olur.

Gönderi tarihi:

Şartları sağlayan ve hepsi tamsayı olan bir çözüm aklıma geldi: çözümüme göre sayılar iki tane değil (böyle bir zorunluluk yok), beş tane:

42 , -1, +1, -1, +1

bu beş sayı toplandığında : 42+ (-1)+ (+1)+ (-1)+ (+1) = 42

çarpıldığında: 42* (-1)* (+1)* (-1)* (+1) = 42

olur.

:phone:

Tebrik ederim doğru cevap

Gönderi tarihi:

Şartları sağlayan ve hepsi tamsayı olan bir çözüm aklıma geldi

güzel bi çözüm tebrik ederim ama soruda sayıların ve rakamların tamsayı olma zorunluluğu da yok ki. basit bir matematik denklemi ve hesap makinesi yardımıyla bu eşitliği sağlayan iki sayı bulmak da mümkün...

Gönderi tarihi:

güzel bi çözüm tebrik ederim ama soruda sayıların ve rakamların tamsayı olma zorunluluğu da yok ki. basit bir matematik denklemi ve hesap makinesi yardımıyla bu eşitliği sağlayan iki sayı bulmak da mümkün...

Haklısın, benim de aklıma gelen ilk çözüm seninkiyle aynıydı. Bu soruyu bana ilk önce Live_strong "özel mesaj "atarak sormuştu. Ben de senin verdiğin yanıtla aynı yanıtı Live_strong'a verdiğimde bana "virgüllerle uğraşmasak" demesi üzerine düşünerek bunu buldum. Aslında sorunun:

Bana öyle "tam sayılar" söyleyin ki bunları birbirleriyle çarptığımda da birbirleriyle topladığımda da 42 sayısını bulayım?

şeklinde modifiye edilmesi gerekir.

Kolay gelsin...

Gönderi tarihi:

Haklısın, benim de aklıma gelen ilk çözüm seninkiyle aynıydı. Bu soruyu bana ilk önce Live_strong "özel mesaj "atarak sormuştu. Ben de senin verdiğin yanıtla aynı yanıtı Live_strong'a verdiğimde bana "virgüllerle uğraşmasak" demesi üzerine düşünerek bunu buldum. Aslında sorunun:

Bana öyle "tam sayılar" söyleyin ki bunları birbirleriyle çarptığımda da birbirleriyle topladığımda da 42 sayısını bulayım?

şeklinde modifiye edilmesi gerekir.

Kolay gelsin...

eger soru tamsayı olarak modifiye edilirse dediğin doğru... teşekkürler... ve tekrar tebrikler cevabın için.. güzel bir çözüm

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.