Φ Live_strong Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2006 Bana öyle sayı ve rakamlar söyleyin ki bunları birbirleriyle çarptığımda da birbirleriyle topladığımda da 42 sayısını bulayım? Alıntı
Φ ÊxcÊ Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2006 Bana öyle sayı ve rakamlar söyleyin ki bunları birbirleriyle çarptığımda da birbirleriyle topladığımda da 42 sayısını bulayım? x ve y sayılarımız olsun x*y=42 x+y=42 olmalı 1. denklemden x=42/y olur 2.denklemde yerine yazarsak 42/y+y=42 42+y^2=42*y y^2-42y+42=0 denklemi çözersek y=40.97498436 ve x=1.025015645 veya tam tersi bulunur Alıntı
Φ eureka Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2006 Bana öyle sayı ve rakamlar söyleyin ki bunları birbirleriyle çarptığımda da birbirleriyle topladığımda da 42 sayısını bulayım? Şartları sağlayan ve hepsi tamsayı olan bir çözüm aklıma geldi: çözümüme göre sayılar iki tane değil (böyle bir zorunluluk yok), beş tane: 42 , -1, +1, -1, +1 bu beş sayı toplandığında : 42+ (-1)+ (+1)+ (-1)+ (+1) = 42 çarpıldığında: 42* (-1)* (+1)* (-1)* (+1) = 42 olur. Alıntı
Φ Live_strong Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2006 Şartları sağlayan ve hepsi tamsayı olan bir çözüm aklıma geldi: çözümüme göre sayılar iki tane değil (böyle bir zorunluluk yok), beş tane: 42 , -1, +1, -1, +1 bu beş sayı toplandığında : 42+ (-1)+ (+1)+ (-1)+ (+1) = 42 çarpıldığında: 42* (-1)* (+1)* (-1)* (+1) = 42 olur. Tebrik ederim doğru cevap Alıntı
Φ ÊxcÊ Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2006 Şartları sağlayan ve hepsi tamsayı olan bir çözüm aklıma geldi güzel bi çözüm tebrik ederim ama soruda sayıların ve rakamların tamsayı olma zorunluluğu da yok ki. basit bir matematik denklemi ve hesap makinesi yardımıyla bu eşitliği sağlayan iki sayı bulmak da mümkün... Alıntı
Φ eureka Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2006 güzel bi çözüm tebrik ederim ama soruda sayıların ve rakamların tamsayı olma zorunluluğu da yok ki. basit bir matematik denklemi ve hesap makinesi yardımıyla bu eşitliği sağlayan iki sayı bulmak da mümkün... Haklısın, benim de aklıma gelen ilk çözüm seninkiyle aynıydı. Bu soruyu bana ilk önce Live_strong "özel mesaj "atarak sormuştu. Ben de senin verdiğin yanıtla aynı yanıtı Live_strong'a verdiğimde bana "virgüllerle uğraşmasak" demesi üzerine düşünerek bunu buldum. Aslında sorunun: Bana öyle "tam sayılar" söyleyin ki bunları birbirleriyle çarptığımda da birbirleriyle topladığımda da 42 sayısını bulayım? şeklinde modifiye edilmesi gerekir. Kolay gelsin... Alıntı
Φ ÊxcÊ Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2006 Haklısın, benim de aklıma gelen ilk çözüm seninkiyle aynıydı. Bu soruyu bana ilk önce Live_strong "özel mesaj "atarak sormuştu. Ben de senin verdiğin yanıtla aynı yanıtı Live_strong'a verdiğimde bana "virgüllerle uğraşmasak" demesi üzerine düşünerek bunu buldum. Aslında sorunun: Bana öyle "tam sayılar" söyleyin ki bunları birbirleriyle çarptığımda da birbirleriyle topladığımda da 42 sayısını bulayım? şeklinde modifiye edilmesi gerekir. Kolay gelsin... eger soru tamsayı olarak modifiye edilirse dediğin doğru... teşekkürler... ve tekrar tebrikler cevabın için.. güzel bir çözüm Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.