Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Belki radyodan dinlediğiniz ve paylaşmak istediğiniz birşeyler vardır... her ne olursa

Ben bu akşam bu hikayeyi dinledim ve paylasmak istedim..

SEN GİTTİN YA

Şimdi her yer karanlık. Varlığında olan tüm renkler seninle beraber gitti. Gökkuşağı dahi sadece tek rengi gösteriyor , oda

gece karanlığında doğuyor.

Artık ihtiyaç duymuyor güneşe.

Yarasalar gibi dolaşıyorum etrafta sessizce. Kimseye zarar vermeden kaldırım taşlarına bakarak yürüyorum.

Elimdeki ucuz biranın tek mezesi şu yalnızlık. Daha bi efkarlı Oluyormuş meğer sensiz içmek.

Dinlediğim her şarkıda sıgaranın dumanını ciğerlerimde hissediyorum artık...

beni bu yaşımda salya sümük ağlatan tek şey meğer neymiş biliyormusun?

Elini tutabilmek için söylediğim O masum yalan...

El falına cok iyi bakarım demiştim de sen hemen avuçlarını acıp bana teslim etmiştin ya O an sanki tüm bedeninde avuçlarımın icindeydi.

Sen anlamadın ama ben cok heyecanlanmıştım.

Falın bitince de ellerini cektin ya elimden ?

Annesinin elini bıraktığı için kaybolan bir cocuk gibi olmuştum...

Sen anlamadın ama,

Sen giderken tüm kelimelerde arkandan sürüklenerek geldi. Bir şey diyemedim sana.

Içimden attığım O çığlıkları duymanı isterdim. Ne olur gitme kal diye bağırdım sana sessizce.

Kulak zarlarını patlatacak O çiğlığı yine duyan tek ben oldum .

O parkta saatlerce oturdum senden sonra. Babasının gözleri önünde boğulan bir adamın yaşadığı sokakları yaşattın bana.

Hangi kelime bu cümleye uyacak bilmiyorum ama sen giderken ben sadece sana bakıp tüm beceriksizliğimle ağladım.

Sen Giderken, ben sadece gidişini izlemedim. Içimden tanrıya yalvardım, ne olur tanrım geri gelip bana sarılsın

beni bir annenin cocuğunu sevdiği gibi sevsin, saçlarımı okşayıp bana tekrar sarılsın dedim ama beni ne tanrı dinledi

nede sen. Ne O kulak astı nede sen geri geldin.

Peki sen şimdi bir daha geri gelmiyecekmisin?

Peki ben kime seni seviyorum diyip sarılcam, kim kaldı şimdi geriye beni avutacak.

Kim ben hasta olduğumda üzülecek ?

Kim bana seni cok özledim diye mesaj atacak gece yarıları.

Kim merak edecek beni ?

Peki kim benimle kavga edecek masumca...

Biliyorum artık kimse bunları bana yaşatamayacak . Sen artık yoksun ya simdi, ben her gece ağlarken seni ararım

duvarlarda..

Sen yoksun ya şimdi,

ben bu sahil banklarında elimde ki ucuz birayla arkadaş olurum.

Hatta benim dualarımı kabul etmeyen, tanrımla oturur konuşurum saatlerce.

Her sevgiliye küfür eder sararım etrafa. Sataşırım tüm mutlu insanlara.

Aklıma senin bir beraberliğin olduğunu getirir lanet ederim banktaki yalnızlığıma ve ......lığıma.

Kurşunlar sıkarım her gece firar eden aklıma. Batırırım kaptanı olmayan tüm gemileri... Yıkarım tüm kurduğum hayalleri.

Tüm beyaz gelinliklerimi atarım su fırtınası bitmeyen denize. Orucunu bozmuş biri gibi sarılırım bir dal sigaraya.

Suç üstü yakalanırım katili olurken bir sevginin. Artık sen yoksun ya hayatımda ben her gece firar ederim bu bedenden.

Sen bilmiyorsun ama annemde artık sıkıldı bu göz yaşlarımdan...

Sen nasıl erkeksin diyor bana.... sahi, ben nasıl bir erkektim ?

Sen bilmiyorsun ama,

ben hala bir cocuk gibi ağlıyorum odamdaki yatağımda.

Her dökülen göz yaşımda bir dua sıkıyorum gökyüzüne. Kabul olur mu bilmem ama bu dualar, olmama ihtimaline ramen

ben yinede titreyen bir bedenle ediyorum.

Her seferinde kucağıma sen diye aldığım yastığım sırılsıklam oluyor. Üzerinde dalga dalga iz bırakıyor tuzu bitmiş göz yaşım.

Sen bilmiyorsun ama galiba dün gecede dayak yemişim sokak .......lerinden.

Elimdeki sarap sisesi kızdırmıştır yine . Ne yapayım adam gibi içemiyorum su lanet acı şeyi. Ne zaman sarhoş olsam

cığlıklarıma boğuluyor bu sahil şeridi.

Sen beni unuttun ama bende ne bileyim işte hala unutamadım...

Sen beni unuttun ama,

ben unutmak isterken dahi hatırlıyorum O ....... Yüzünü. Beni mezar taşı gibi kas kati yapan O gözlerini..

Birde neyi hiç unutmuyorum biliyormusun ?

Hani cep telefonlarımıza devamlı caldırıp caldırıp kapatırdık ya ? İşte onu...

Sen her çağrı atışında ruhum senin yanına koşardı. Bir sonraki cağrıya kadarda gelmezdi.

Şu sıralar her telefonum caldığında sensin sanıyorum.

Sen olmadığını anlayınca da açmadan fırlatıyorum yanımdaki bir koltuğa. Ne olurdu sanki az önce telefon açan kişi sen

olsaydın ?

Sen olsaydın, benim gibi güçsüz bir sekilde yaşaya bilirmiydin bu ayrılıktan sonra. Peki ağlamak icin son insanın da

yanından gitmesini beklemeyebilirdin.

Biliyormusun artık O giden son insan dahi yanıma gelmiyor. Sıkılıyor galiba insanlar ayrılık hikayemi dinlemekten.

Bir ben sıkılamadım seni kendime anlatmaktan,

birde sana hep derdim ya sen son sevdiğimsin diye ?

Son kez daha diyorum.

Sen son seni seviyorum sediğim oldun..

Uğur Babat / vesayre

~~

Bir baska kanal' da ise hemen hemen her akşam denk geldigim bir beyin son cümlesi ...cok hosuma gidiyor

Iki şekerli bir sade, bana musade :)

Gönderi tarihi:
çok hoştu teşekkür ederim...

Seni tekrar görebilmek' te güzel di muazzez :clover:

~~~

Guguk Kuşu filminde Jack Nicholson akıl hastanesinde

Cok ağır bir mermer havuzu kaldırabilecegine dair

Diğer hastalarla idaya girer.

Yüklenir ve havuzu kaldırmaya calışır

Kaldıramaz.

Diğer hastalar onunla alay ederken bir şey söyler

Ben en azından denedim.

Siz gerçekten denediniz mi ?

Yoksa pencereden hayatı mı seyrediyorsunuz ?

Hayata Windows 98 den,

Sony 72 ekrandan mı bakıyorsunuz ?

Oysa hayat hepimizin avuclarının icinde,

Kiminin nasır tutmuş parmakların da

Kiminin boyanmış elerinde

Kiminin gömlegin de ki ter kokusun da

Ama hayat her zaman avuclarımızın icin de.

Nasıl istersek, neye karar verirsek hayat orada var.

Güneş, her sabah yeniden doğuyor

Gün, her şafakta nice umutlara gebe şekilde ağarıyor ve Siz

Eğer isterseniz hayatı bir ucundan yakalama şansına sahipsiniz.

Yeter ki gülümseyin

Yeter ki bu gün benim günüm diyerek kalkın yatağınızdan

Şarkı' mı koysam araya yoksa bir reklam' mı....

Boş ah etme a bülbül

Ne aşık kaldı ne de gül

Göç etmiş eski sevdalar

Şimdi mevsim en son eylül

Çok eskiden adı varmış..

Başka bir tadı varmış

Adam gibiymiş

Sevmeler

Ne düzenbaz sevişmeler

Ne vedasız gitmeler

Yokmuş böyle bahaneler

Vedalaşıp son Eylül' de

Dökülmüşler yaprak yaprak.

O siyah beyaz aşkların

Adı şimdi Eski Toprak

Sibel Can söyle' di

Iki şekerli bir sade, bana musade :)

Gönderi tarihi:

Adam kelimesini milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış oldugu kitaplar da katiyen kullanmayacaksınız.

Nicin..?

Adam kelimesi arapcaymış da onun icin

Peki yerine ne koyacaksınız adam kelimesinin

Yerine kişi kelimesini koyacaksinız

Güzel kisi kelimesi bizim Türkce kelimelerimizlerdendir öz Türkce kelimelerimizdendir

Ama her adam yerine kişi kelimesini getirip koyamazsiniz..

Ben daha önceki sohbetler de söylemişdim......

Ama bunun yanında adam kelimesinin mutlaka kullanılması icab eden yerlerimiz de var

biz birine kizdiğımız zaman adam gibi otur deriz, adam gibi konuş deriz, sen adamısın deriz,

sen adam evladı değilmisin deriz veya senin adam olman icin 40 fırın ekmek yemen gerekir deriz...

şimdi bunların yerine kişi ol, kişi gibi konuş, senin kişi olman icin daha 40 fırın ekmek yemen gerekir demek yalnışdir ... Türkcemizi karanlıklara alıp

götürür.........

şimdi değerli dinleyenler milli eğitim bakanlığımızın bu tebliğini okuduktan sonra, ben bizim sözcüklerimizi actım ve orada adamla ilgili değimleri

okudum...gördüm ve gördüm ki aşaga yukarı 50 cıvarın da adamla ilgili kelimemiz değimimiz var ama milli eğitim bakanlığı diyor ki bunları

kullanmayınız.....hangisini yasaklıyor milli eğitim bakanlığı ?

Değimlerden..ki değimlerimiz bizlerin 1000 yıllık bir zaman icersin de hazırlamışdır

Onları şimdi süratla okuyarak dikatinizse sunmak istiyorum

mesela: adam adama, adam almamak, adam başına, adam etmek, adam değilim, adam gibi adam hesabı, adam icine cıkmak,adam sende,adama

dönmek, yalnız adam, adam safına gecmek, adama benzemek, adamdan saymak, adamın adı cıkacağına, adamına catmak, adamına göre, adam boyu,

adam evladı, adamcağız,adam otu, adamın biri....vs...

Görüyorsunuz ki değerli dinleyenler, bunların hepsi adamla ilgili milletimizin 1000 yıl icersin de yapmış olduğu güzel değimler

Şimdi biz bu değimleri nasıl dilimizden söküp atabiliriz bunların yerine kişi kelimesini koyabiliriz

adamına catmak yerine............... nasıl kişisine catmak

adamını bulmak yerine................ nasıl kişisini bulmak

işin adamı yerine.........................nasıl işin kişisi demek durumuyla karşı karşıya kalmalıyız

.

.

Gönderi tarihi:

Bununlar bizim dilimize hicbirşey kazandırmaz....

Kalip terbiye kurulunda calisan kimselere

Evel emir ilk önce ikaz etmek ve Türkceleşen Türkce dilinin inancını onlara götürüp

Telkin etmek ve onlari dogru cizgiye cekmek önce devletimizin önce hükümetimizin önce milli egitim bakanligimizin ve dolayisi ile

Basbakanımızın asi vazifelerinden birisidir.

Bunları yapmadan toplantılar da kalkıp konuşmak ve çocuklarımız Atatürkün büyük nutkunu anlamıyor çocuklarımız Mehmet Akif in Istiklal

Marşını..şairimiz Mehmet Akif in... şiirlerini okumaktan zorlanıyor diye şikayetlerinde bulunmak, benim kanatime göre doğru değildir.

Tekrar bundan 40 yıl önce Necip Fal sayüreğin büyük doğu mecmuasının bir kapak resminde cıkan cümleyi dikatinize sunmak istiyorum

Anahtar bizim cebimiz de, icerde olan biziz

Iktidar bizim elimiz de fakat o iktidarın nimetlerinden istifade ederek çocuklarımizı sengin bir dil dünyasına götüremiyoruz...

Çocuklarımızı zengin bir dil ile konuşturamıyoruz

Yazıklar olsun bize

Yazıklar olsun Türkcemiz i cıkmazlara sokanlar a

ve yazıklar olsun

Çocuklarımızı lider seviyesin de yetişdirmek varken

onlar ı lütük durumun da bırakanlar a

Zamanımız doldu değerli dinleyenler, hepinize saygılarımı sunarak bugünkü sohbetimi tamamlıyorum...iyi günler dilerim

Iki şekerli bir sade, bana musade...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.