Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Selam olsun size kardeşler.

Vallahi zorla ve ya değil şu anda Müslüman olduğum için Allahı tanımaya çalıştığım için ne kadar şükür etsem az. Bu dünyada katliam dediğin ölüm dediğin nedir ki? Eğer katleden suçlu ise Allah sonsuz ahirette onlara adil cezalarını gösterecektir.

Allah ve Tanrı birbirinden tamamen ayrı hiç alakası olmayan iki kavram. Allaha asla Tanrı denemez. Allah bize bunu sürekli söyletiyor.

La ilehe illallah = Tanrı yoktur , Allah vardır.

Tanrı diye birşey yoktur ne tek Tanrı ne çok Tanrı.. Bunlar insanların kafasında kendine göre yorumladıkları şeylerdir. Allah ancak uzun süren ibadetler ve iman sonrasında anlaşılabilir. Allah Tanrı değildir. Allah Rabbil Alemin dir.

Gönderi tarihi:
Selam olsun size kardeşler.

Vallahi zorla ve ya değil şu anda Müslüman olduğum için Allahı tanımaya çalıştığım için ne kadar şükür etsem az. Bu dünyada katliam dediğin ölüm dediğin nedir ki? Eğer katleden suçlu ise Allah sonsuz ahirette onlara adil cezalarını gösterecektir.

Allah ve Tanrı birbirinden tamamen ayrı hiç alakası olmayan iki kavram. Allaha asla Tanrı denemez. Allah bize bunu sürekli söyletiyor.

La ilehe illallah = Tanrı yoktur , Allah vardır.

Tanrı diye birşey yoktur ne tek Tanrı ne çok Tanrı.. Bunlar insanların kafasında kendine göre yorumladıkları şeylerdir. Allah ancak uzun süren ibadetler ve iman sonrasında anlaşılabilir. Allah Tanrı değildir. Allah Rabbil Alemin dir.

merhaba sur

HİSPOYA YEMİNLE zorla ve ya değil şu anda HİSPOİZM olduğum için YÜCE HİSPORATAMUSU tanımaya çalıştığım için ne kadar şükür etsem az.

Bu dünyada katliam dediğin ölüm dediğin nedir ki? Eğer katleden suçlu ise YÜCE HİSPORATAMUS sonsuz ahirette onlara adil cezalarını gösterecektir.

YÜCE HİSPORATAMUS ve Tanrı=al-ilah birbirinden tamamen ayrı hiç alakası olmayan iki kavram.

HİSPORATAMUSA asla Tanrı denemez. YÜCE HİSPORATAMUS bize bunu sürekli söyletiyor.

La ilahe illaHİSPORATAMUS = Tanrı yoktur , HİSPORATAMUS vardır.

Tanrı diye birşey yoktur ne tek Tanrı ne çok Tanrı.. Bunlar insanların kafasında kendine göre yorumladıkları şeylerdir.

YÜCE HİSPORATAMUS ancak uzun süren ibadetler ve iman sonrasında anlaşılabilir. YÜCE HİSPORATAMUS Tanrı değildir. YÜCE

HİSPORATAMUS Rabbil Alemin dir.

Gönderi tarihi:
merhaba sur

HİSPOYA YEMİNLE zorla ve ya değil şu anda HİSPOİZM olduğum için YÜCE HİSPORATAMUSU tanımaya çalıştığım için ne kadar şükür etsem az.

Bu dünyada katliam dediğin ölüm dediğin nedir ki? Eğer katleden suçlu ise YÜCE HİSPORATAMUS sonsuz ahirette onlara adil cezalarını gösterecektir.

YÜCE HİSPORATAMUS ve Tanrı=al-ilah birbirinden tamamen ayrı hiç alakası olmayan iki kavram.

HİSPORATAMUSA asla Tanrı denemez. YÜCE HİSPORATAMUS bize bunu sürekli söyletiyor.

La ilahe illaHİSPORATAMUS = Tanrı yoktur , HİSPORATAMUS vardır.

Tanrı diye birşey yoktur ne tek Tanrı ne çok Tanrı.. Bunlar insanların kafasında kendine göre yorumladıkları şeylerdir.

YÜCE HİSPORATAMUS ancak uzun süren ibadetler ve iman sonrasında anlaşılabilir. YÜCE HİSPORATAMUS Tanrı değildir. YÜCE

HİSPORATAMUS Rabbil Alemin dir.

:) Komiksiniz gerçekten. Sizin gibilerde lazım olmasa Allah yaratmazdı.

Gönderi tarihi:
:) Komiksiniz gerçekten. Sizin gibilerde lazım olmasa Allah yaratmazdı.

teşekkürler sevgili sur

yalnız sizden ricam beni yaratan sizi yaratan sonsuz kudret sahibi YÜCE HİSPORATAMUSTUR

yukarıdaki düzeltme yaptığım alıntıyı tekrar okursanız karşınıza şu çıkar

allah

hispo

zeus

ahura mazda

harus

şiva

budha

osiris

manitu

vs ve diğer tanrılar ilahlar

hepsi insan zihninde hayat bulan insanın hayat verdiği ilahi!!!fa,kat metafizik varlıklardır

siz isterseniz allah veya diğerleri hayat bulamazlar

bakın hisporatamusa hayat veren benim onu yaratan yaşatan benim

şivaya hayat veren hindular

budhaya hayat veren budistler

manituya hayat veren çayenler apaçiler

horusa hayat veren mısırlılar

allaha hayat veren araplar ve sizler

ahura mazdaya hayat verenler ise zerdüştilerdir

dilediğiniz anda bu metafizik=bilinç altı canlılarına verdiğiniz hayatı kesersiniz

yaşam için siz onlara değil onlar size muhtaçtır

saygılar sevgiler

Gönderi tarihi:
teşekkürler sevgili sur

yalnız sizden ricam beni yaratan sizi yaratan sonsuz kudret sahibi YÜCE HİSPORATAMUSTUR

.

.

.

yaşam için siz onlara değil onlar size muhtaçtır

saygılar sevgiler

Bu tarz tartışma ve konuşmaları çok yaptım, ve yapmamaya karar verdim. Metafizik dediğiniz oluşumun yaratıcısı Allahtır. Biz aciz insanlar ancak Allahı idrak etmeye çalışırsak insanlık özelliğimizi kazanabiliriz. Aksi halde hayvani içgüdüsel yaşam tarzımız ve sorgulama ekranımız kapalı olarak sadece onun bize verdiği akılı - ruhu bu dünya için kullanır tabloya bakar ama sanatçısını aramaz oluruz. Dikkat ediniz söylediklerinize. Allah Tanrı değildir. Allah Allahtır başka bir tanımı yoktur ve sadece ibadet ile bazılarına Allah'ın ne olduğunu idrak etme yolu açılmış olur. Her yerde olan varlığı bizim için kesin olan bizimde onun parçası olduğumuz Allah'ı lütfen başka tanrı dediklerinizle karıştırmayınız. İslam dini hakkında olumsuz yorum yapmayınız. Çünkü bilmiyorsunuz. İnsan bilmediği şey hakkında yorum yaparken bilen karşsında komik duruma düşer. Bilmeyenleri belki aldatabilirsiniz amma lütfen kendinizi daha fazla günah batağına sokmayınız.

Gönderi tarihi:

Türkler,İslamiyete geçtikten sonra Tanrı ( Tengri ) kavramını revize etmiştir. Tanrı, Türkçe Allah, Arapça kökten gelmektedir. Anlamı aynıdır ve Esma-ül Hüsnayı içerir. Çünkü; "Ameller niyetlere göredir." Tanrı, kelimesi ve kavramı da ortağı olmayan büyük ve tek bir yaratıcıyı anlatır. Yaratıcının adı, Arapça’da Allah, Rahman'dır, yine Müslüman İranlıların dili olan Farsça’da Hûdâ ve yezdan'dır. Müslüman Türklerde ise Türkçe adı Çalap'tır,Tanrı'dır.

Tanrı kelimesi, Yunus Emre’nin, Eşrefoğlu Rumi’nin, Fuzûlî şiirlelerinde ve

Süleyman Çelebi’nin Mevlit’inde geçmektedir.

Selçuklular ve Osmanlılar, tarihi geçiş güzergahları olan İrandan geçtiklerinden İran kültüründen de yer yer etkilenmişlerdir. Allah yerine Huda da demeyi tercih edebilmişlerdir.

Tanrı misafiri, Tanrının günü, Tanrı vergisi vb.' gibi kelimeleri de 1200 yıldır, kullanır, dururuz.

1200 yıldır kendiliğinden oluşan Türk-İslam tarihinde bu tür tartışmalar olmamış ve Türk-İslam kültüründe bu adlandırmalar hep beraber kullanılmışken, bu tür tartışmalar çıkarmak iyi niyet içermemektedir.Amerika’yı yeniden keşfetmenin de alemi yoktur.

Bu tartışma siyasidir. Bu tür empozelerin altında Türkiyeyi, Türkleri Araplaştırma siyaseti yatar. Bunun da nedeni ABD’nin Ortadoğu Projesi kapsamında milli kimlikleri yok edip, İslamın Arap yorumunu temel alan Ilımlı İslamcı Federasyonları kurup, dini kullanarak, Müslümanları kolayca yönetme ve yönlendirme amacı yatar.Bu tür sorgulamaları ve dayatmaları çıkaranlar ( AKP, Tayyip ), neye hizmet ettiklerinin farkındadır ancak milletimiz henüz farkına varamamıştır ne yazık ki!

Saygılar.

Gönderi tarihi:

filolojik manada Tanri kelimesinin cogulu vardir: Tanrilar gibi...

Ama "Allah" lafz-u kelaminin cogulu yoktur ve hic bir zamanda olmayacak.

Tanri kelimesi bir alt gurup olusturur.

"Allah" Kelimesi ise üst Kimlik ve manadir.

Saygilar...

Gönderi tarihi:

Saygilar...

Etimolojisi

İslam öncesi dönemde Türklerin tapındıkları Tengri isimli ve "gök" ya da "hamdedilen, şükredilen" anlamına gelen varlığa verilen ad iken zaman içinde uğradığı değişimle doğaüstü yaratıcı güce veya değişik kültürlerin tapındıkları benzer güçlere, varlıklara verilen genel ad olmuştur.

TDK Güncel Türkçe Sözlük'üne göre, tanrı sözcüğü "Çok tanrıcılıkta var olduğuna inanılan insanüstü varlıklardan her biri, ilah." ve özel isim olarak da "Allah." anlamlarına gelmektedir.

Günümüzde Allah ismi yerine de kullanıldığı gibi, biraz da İslam'ın kültürel etkisi nedeniyle, Allah sözcüğü Türkçe bir sözcük olarak diğer monoteistik inançlardaki, özellikle de İbrahimi dinlerdeki, Tanrı kavramı için, tanrı sözcüğü yerine kullanılmıştır fakat bu İslam dinince kabul edilmeyen bir davranış olarak tanımlanabilmektedir.

M.Ö. 1766 yılında yazılan Çin kronikinde geçen en eski tutanaklarda bulunulan en eski Türkçe kelimeler tanrı, ordu ve kut (mutluluk) kelimeleridir.

Türkçe'de Çalap da tanrı için kullanılan başka bir isimdir.

İslam'da Tanrı

İslam dininde Allah ismi, Tanrı'nın özel ismidir ve genel olarak "Tanrı" ismi yerine kullanılır. İlah, Semitik El ismi ile akraba olan ve genel olarak Tanrı anlamında kullanılan bir başka sözcüktür. Allah ise belirlilik eki getirilmiş özel isimdir. İslam'da Allah'ın çeşitli sıfatlarından oluşan Allah'ın adları, Esmaül Hüsna yani Güzel İsimler mevcuttur. Modern zamanlarda İslami çevrelerde, Allah dışında ve bu Esmaül hüsnada olmayan sözcüklerin Allah sözcüğü yerine İslam'daki "Tanrı" kavramı için kullanılmasını rahatsızlık verici bulunduğu olmuştur. Ancak bu yersizdir zira Tanrı kelimesinin özü Tengri, Allah kelimesinin özü El-ilah'tır ikisininde özü aynıdır ; Tanrı kelimesi Tan (yaratıcı) ve -ı (tek) kelimelerin türetilmiştir. Yani tek Tanrı anlamaına gelir Türkçe Allah kelimesi de ilah (yaratıcı) be el- (tek) kelimelerinden türetilmiştir. yani tek Tanrı anlamına gelir Arapçada.

(Wikipedia)

Gönderi tarihi:

Saygilar...

Sn.Dukta,

Burda da mı Üst Kimlik-Alt kimlik çıktı? :)

Sn.Muki'nin de çeşitli kaynaklardan gösterdiği üzere Tanrı kelimesinin kullanımı, küçük harfle kullanıldığında yani tanrı şeklinde, Arapça ilaha karşı gelir, panteistik karakter kazanır. Ancak, yine ısrarla vurguluyorum, burada niyet önemlidir. 1200 senelik Türk-İslam medeniyetinde Tanrı kelimesi Allah yerine kullanılagelmiştir, ta ki Tayyibe kadar!

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Herhangi bir dini konuda konuyla ilgili konuşurken, inanın veye inanmayın Yaratıcıdan bahsederken hangi kelimeyi tercih ediyorsunuz?Allah mı diyorsunuz Tanrı mı diyorsunuz?Tanrı diyenler kendilerine Tanrı dedirten sebepler nelerdir, niçin Allah yerine Tanrı'yı tercih ederler?Bu iki kelimeden birini bilinçli tercih etmek bir anlayışa aidiyetin mi göstergesidir?Kendini muhafazakar görmeyenler tercihini Tanrı'dan yana kullanırken, kendini muhafazakar görenler Allah kelimesini kullanırlar.Tanrı kelimesini kullanmak Arap milliyetçiliğine karşı bir duruşuşun, Türkçeyi, Türklüğünü ön planda tutuyor olmanın mı göstergesidir?Tanrı diyenlerle, Allah diyenler aynı yaratıcıdan mı bahsetmekte aynı inanca mı inanmaktadır?Ramazan Bayramı ya da Şeker Bayramı tabirlerinde hangi tercih size yakın gelmekte bu tabirler arasında tercih yaparken Tanrı kelimesinde de olduğu gibi hangi etmenler bunu etkilemektedir?Bu kavramların farklı sahiplenilmesi bir ayrımın olduğunun mu göstergesidir?

MUHABBETLE...

Allah 'da diyorum Tanri' da diyorum , god da diyorum Gott da diyorum benim icin hepsi sadece biri zaten.

Seker yada Ramazan Bayrami olarak ta ikisini kullaniyorum.

Gönderi tarihi:
Hangisi hoşuma giderse -_-

Allah 'da diyorum Tanri' da diyorum , god da diyorum Gott da diyorum benim icin hepsi sadece biri zaten.

Seker yada Ramazan Bayrami olarak ta ikisini kullaniyorum.

:lol::lol:

Wala ne diyeyim...

Aklımda her ikiside bana hiç bir çağrışım yapmıyor desem... :(

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.